Nepapá a nepřibírá - měsíční

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1839
19.4.13 11:31

Nj, to je taky pravda :think: ale zase každou hodinu si podle mě jen trošku cucne a to sytý mlíko tam prostě „nechá“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
19.4.13 11:32

Jak víš, že vypije max. 30 ml? Ty si ho vážíš. Já se všemi dětmi odcházela s porodnice až po týdnu a to všichni pili už tak 100 - 120 ml na jedno krmení…30 pili tak 2-3 den po porodu, to je fakt moc málo.
Edit: ještě jsem si vzpomněla, známá taky jen kojila, malá nic za celý měsíc nepřibrala :!, pak začala dokonce lehce hubnout a teprve pak její doktorka naznala, že kojení asi nemá smysl a byla na UM, podruhé to bylo to stejné, ale už nečekala na Mudru a začala si s UM sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
19.4.13 11:37

Já bych se poradila s laktační poradkyní nebo s pediatričkou (moje je starý praktik co odkojil 4 děti 8) ).
Osobně si myslím, že tak malý příjem mlíka je málo, dítě je slabé na kojení a je to začarovaný kruh. Za mně nakojit, a pak dokrmit um ze stříkačky. Je to otrava, ale já jsem to takhle měla v porodnici, stačilo přes noc, malá se vyspala, získala energii a ráno už sosala mnohem líp. Švagrová takto dokrmovala asi měsíc a nakonec se jí podařilo ještě plně rozkojit :palec:.
Samo pij kojo čaje, hodně cara, při kojení mi pomáhalo přiložit nahřátý polštářek z třešňových pecek. V dm mají do 100,– a pomáhá i miminku při boleních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
19.4.13 11:38

@Stani1701 nase mala pila do pul roku 90ml a to na zacatku jen tak 40ml

Takze se nestresuj, pokud pije casto a vypije tech 30lm a nezvraci nejak moc, tak je to v pohode. Vyhledej tu laktacni v okoli at ti poradi s kojenim, jestli je to ok nebo prikrmit a uvidis. Radeji nevazit, clovek se pak o to vic stresuje :hug:

Příspěvek upraven 19.04.13 v 11:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
19.4.13 11:42

@Janichka ty jo tak to já měla asi otesánky :mrgreen: a to byli všichni pod zářičem kvůli žloutence a nacucat 100 byla otázka 7 minut :-) Stopovala jsem si to, protože jsme je museli stihnout za krátký čas přebalit, nakrmit a zase vrátit pod zářič. Stani

Příspěvek upraven 19.04.13 v 11:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
19.4.13 11:44

@Stani1701 mala miila zase co hodinu nebo hodinu a pul do 2,5 mesicu, i v noci :roll: pribirala 1300g mesicne :mrgreen: ale pak chytla zanety v usich a prestala se prisavat, takze od trech mesicu jsme plne na UM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
19.4.13 11:45

Já bych nakojila co jde, a pak dokrmila UM. Nemá cenu trápit miminko hlady. A buď se laktace rozjede, nebo ne. Já jsem už od porodnice první dny, než se rozjela laktace, nakojila a dokrmila UM a na množství mléka to pak vůbec nemělo vliv. Tak jsem dokrmovala v porodnici. Pak jsem 6 týdnů krmila malou plně MM, ale odsátým, a vykrmila jsme ji z 3400 g za 6 týdnů na 5700 g. Od 7 týdne už jsem pak přikrmovala, ne kvůli množství mlíka, ale opakovaným problémům s prsy. Mlíka jsem měla na rozdávání. Prostě nenechat trápit dítě hlady, určitě ne. To jak si jezdí těma ručičkama, to dělají hladné miminka.

Příspěvek upraven 19.04.13 v 13:03

• Citovat
  • Upravit
31594
19.4.13 11:51

Zavolala bych si laktační poradkyni, lepší teď investovat pár stovek, než třeba zbytečně tisíce do UM.
Zajímavé zjištění posledních dnů, laktace nadprůměrně zareagovala na nutridrinky, můžeš vyzkoušet jako doplněk svojí stravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4107
19.4.13 11:52

Občas, když mám málo mléka tak vezmu buď zásoby z mrazáku nebo UM a dokrmuji stříkačkou k prsu. V lékárně se dá koupit cévka na krmení novorozenců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evaa1974
19.4.13 12:23

Souhlasím se SAD1. Než trápit sebe i miminko, je lepší dokrmit um. Já plně kojila 6 týdnů a na 6ti týdenní prohlídce jsme s paní doktorkou zjistily, že malá od porodu přibrala jen asi 200 g /porodní váha 4220 g po 6ti týdnech 4490 g/ s kojením jsme bojovali od porodnice, malá se u toho vztekala, nechtěla se přicucnout, zkrátka jsme se trápily obě. začala jsem přikrmovat sunarem a mám spokojené miminko, já jsem v klidu a pohodě a to je pro mě nejdůležitější :)

• Citovat
  • Upravit
1234560xxx
19.4.13 12:39

Právě že jsem si ji zvážila ted párkrát abych věděla kolik vypila a bylo to pokaždé 20-30 ml více ne. Stále je na stejné váze kdy nás propouštěli. K doktorce jdeme v pondělí tak jsem si ŕíkala že to do té doby budu ještě zkoušet a pak se s ni poradim.

• Citovat
  • Upravit
4107
19.4.13 12:59

Zkus tu hadičku k prsu, takhle jsem dokrmovala už v porodnici. máme trochu líné miminko, díky tomu se malá najedla a mě se rozjelo kojení
 http://www.kojenimb.cz/…encu-cv.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko