Neplacené volno při RD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Neplacené volno při RD
Ahoj holky,
ted mi prechazi materska na rodicovskou dovolenou (zvolila jsem si do 3 let ditete)a zamestnavatel po me chce, abych si u nej zazadala o neplacene volno. Nevim, proc si mam zadat o neplacene volno, kdyz mi zacala preci rodicovska. Nevite nektera, proc bych si mela toto zadat, nemate s tim zkusenost?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Iveta 23 Ahoj, jestli se můžu zeptat kolik týdnu před skončením mateřský si žádala o rodičák? Mám mateřskou do dubna takže už to mám za pár.. Popřípadně co si všechno potřebovala sebou? Děkuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pojmy motáte oba ![]()
To co sis vyřizovala na UP není rodičovská dovolená, ale rodičovský příspěvek.
O rodičovskou dovolenou musíš zažádat u zaměstnavatele, stačí jedna věta, že žádáš o rodičovskou dovolenou podle paragrafu 196 zákoníku práce do 3 let věku dítka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@malaVetrackova Jde žádat nejdříve 60 dní před vznikem nároku na rodičák a je potřeba vyplněná žádost podepsaná oběma rodiči, kopie RL, kopie obou OP (případně vzít s sebou, ofotí si sami) a papír o tom kolik a do kdy si pobírala mateřskou, to potvrzuje OSSZ, která ti mateřskou platila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Děkuji dekuji, ale teďka jsem mimo z té rodičovksé dovolené a rodičovského příspěvku..
jaký je mezitím rozdíl? prosím o vysvětlení..
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@malaVetrackova rodičovský příspěvek je sociální dávka, rodičovská dovolena je omluvené volno v práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja se nespletla, jestli se nahodou spatne nevyjadrila ucetni, protoze vyslovne po me chtela zadost o neplacene volno po dobu rodicovske, ptala jsem se ji, proc mam zadat o NV, kdyz budu na rodicovske a rekla, ze se to tak dela. Takze ji napisu dle tve rady, ze zadam o RD. A kdyz po me bude preci jenom chtit to NV, tak co by z toho vyplyvalo, nevite?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja se nespletla, jestli se nahodou spatne nevyjadrila ucetni, protoze vyslovne po me chtela zadost o neplacene volno po dobu rodicovske, ptala jsem se ji, proc mam zadat o NV, kdyz budu na rodicovske a rekla, ze se to tak dela. Takze ji napisu dle tve rady, ze zadam o RD. A kdyz po me bude preci jenom chtit to NV, tak co by z toho vyplyvalo, nevite?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mag takže když mám mateřskou dovolenou od 22.9.2012 a bude mi končit teď v dubnu tak můžu v práci požádat o rodičovskou dovolenou před tím než nastoupím na rodičovský příspěvek? Já jen, že jsem už v roce 2012 neměla žádnou volnou dovolenou vybírala jsem si jí než jsem nastupovala na neschopenku.. tak nevím jestli mám ještě nárok na tu RD… když nemám žádný zůstatek dovolený z roku 2012:.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
asi se nam tady misi 2 temata. RD nema nic spolecneho s dovolenou u zamestnavatele
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
asi se nam tady misi 2 temata. RD nema nic spolecneho s dovolenou u zamestnavatele
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Iveta 23 píše:asi se nam tady misi 2 temata. RD nema nic spolecneho s dovolenou u zamestnavatele
Ale má… a hodně. Nic společného s tím nemá rodičovský příspěvek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Iveta 23 píše:
Chtít může, ale to je tak všechno… formulace na RD je následující:
Žádám tímto o poskytnutí rodičovské dovolené k prohloubení péče o dítě dle § 196 zákoníku práce od X. X. 2013 do 3 let věku dítěte, tj. do X. X. XXXX.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A pokud nepozadam o rodic. dovolenou? Ja tedy psala zamteli, ze zadam a ze 3leta varianta. Ale kdyz na me budou ted chtit neco vytahnout tak v podstate nemam hmatatelny dukaz ze jsem je o to zadala. Zkousi ted na me totiz, ze jsem behem RD cerpala neplacene volno a proto nemam narok na cerpani radne dovolene. (9.4. budu plynule navazovat na RD dalsi MD a chtela jsem si po nastavajici MD vycerpat dovolenou).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hlafka Je úplně jedno zda by si byla na neplaceném volnu nebo jsi na RD, na dovolenou máš nárok v obou případech a to na celou za rok 2013, požádej písemně o její čerpání v návaznosti na MD, jsou povinni ti vyhovět, akorát si nech raději potvrdit převzetí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit