Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj predem se omlouvam za to, ze pisi bez interpunkce, ale pisi z mobilu. Chtela bych se zeptat, kdyz jde darkyne vajicek darovat, tak by me zajimalo, jestli se muze stat, ze se neodebere zadne vajicko, ze si bude pichat ty injekce, jde na zakrok pod narkozu a darovani se nepovede. Napis te prosim, pokud o tom neco vite. Dekuji.
Stát se to může, je to stejné jako při stimulaci na IVF, je to naprosto totožné, už x-krát se stalo, že se neodebralo nic nebo byla vajíčka nezralá, nepoužitelná, pravděpodobnost, že se neodebere vůbec nic je minimální, ale stále je.
A v tom pripade by me zajimalo, jestli pak ma darkyne narok na tu smluvenou nahradu, kdyz vlastne dojizdi pravidelne nekam do centra a podstoupi vsechna vysetreni, stimulaci, ultrazvuky, narkozu, ale to hlavni se nepovede
?
@siky1988 kamaradka je darkyne a prvni pokus ne sńevydaril, myslim ze se folikuly uvolnily moc brzo, podruhe vsecko klaplo jak melo. jestli ti jde o to, jestli dostala zaplaceno i za ten prvni pokus, tak to se ji fakt ptat nebudu. a tady darkynim davaji podstatne min, tak je to asi stejne jedno ![]()
Mám pocit, že kompenzace je vázaná na odběr vajíček, tj. pokud vejce nejsou, tak není kompenzace, pokud vejce jsou, tak by nemělo záležet na tom, jak jsou kvalitní, nedozrálá či co jim je a kompenzace by být měla. Ale všechno tohle by se mělo řešit předem.
Chápu, že pokud se vejce neudělaj, tak je to pitomé, obzvlášť pokud tím dárkyně hasí nějakou finanční tíseň, ale tak zase ono už při stimulce podle mě je vidět, že to neroste, pokud tam má třeba 15 folikulů, tak je vysoká pravděpodobnost, že vejce budou, pokud tam má dva tři špatně rostoucí chcípáky, tak nevím, možná se i stmulace může zastavit.
Kamaradka sla na darovany a prave s prvni darkyni to nevyslo, nerosly folikuly-stopli to uz behem stimulace a odmenu nedostala. ja to podle me fair.
Je tady totiz riziko, ze nektera „darkyne“ do ntoho pujde jen aby posunula kamaradku, nebo kvuli prachum a ve skutecnosti ani injekce pichat nebude - to se asi da dost tezko prokazat.
Chci oživit tuto diskusi
jsem dárkyně vajíček, daruji a stimuluji úplně poprvé v mém životě, píchám si injekce od minulého čtvrtka tudíž něco málo přes týden, už jsem měla dva ultrazvuky ale ten druhý ultrazvuk ukázal že sice vajíčka rostou, ale hodně pomalu, mám jich asi 15-20ks dohromady.chci se zeptat, zda se může stát mě sice daj pod narkozu aby mi vajíčka vyndali ale co když nebudou dost zralá? jinak některá jste tu psala že se nějaký paní uvolnili vajíčka moc brzo, to teda moc nechápu jak se to mohlo stát, protože já třeba tím že si píchám gonal pero už přes týden tak mi teď až do odběru naordinovali další injekci a ta je právě na to aby se vajíčka neuvolnily předčasně než by byla potřeba. tomu nějak nerozumím
Ty jsi holka od vedle z Diskuze co
Pokud vajíčka nejsou zralá, tak většinou nejsou vhodná k použití, tudíž na nic. Já osobně mám dvě pera pryč Gonalu a ještě dopíchnu 300 z dalšího. Cetrotid je na to aby si neměla ovu a neuvolnila se. Ale myslím že máš hezký počet. Zvýšili ti dávku a oni poposkočí. A bude to ok.
@Gladys Pokud je méně než 5 gamet je to ohodnoceno malou částkouPřeci jen dárkyně mal s tím spojené náklady. Pokud je jich více než 5 je odměna vyšší. Pokud k tomu dárkyně není vhodná, se opravdu pozná už během stimulace, tak se cyklus stopne. Zbytečné vyhazování peněz v podobě injekcí. Opravdu je to drahé.
@Anonymní píše:
Chci oživit tuto diskusijsem dárkyně vajíček, daruji a stimuluji úplně poprvé v mém životě, píchám si injekce od minulého čtvrtka tudíž něco málo přes týden, už jsem měla dva ultrazvuky ale ten druhý ultrazvuk ukázal že sice vajíčka rostou, ale hodně pomalu, mám jich asi 15-20ks dohromady.chci se zeptat, zda se může stát mě sice daj pod narkozu aby mi vajíčka vyndali ale co když nebudou dost zralá? jinak některá jste tu psala že se nějaký paní uvolnili vajíčka moc brzo, to teda moc nechápu jak se to mohlo stát, protože já třeba tím že si píchám gonal pero už přes týden tak mi teď až do odběru naordinovali další injekci a ta je právě na to aby se vajíčka neuvolnily předčasně než by byla potřeba. tomu nějak nerozumím
co vím, tak známá si třeba na svoje IVF píchla tu injekci pozdě a tudíž se vajíčka uvolnily. ale za to si mohla sama
Aha tak to chápu to je v tom případě její chyba to je pravda no. já píchám gonal od prvního dne v 8večer a teď k tomu i ten orgalutran hned po gonalu takže vždycky plus mínus ve stejnou dobu.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.