Neschopenka, práce, neschopenka, MD

21848
13.2.13 16:38

Neschopenka, práce, neschopenka, MD

Ahoj, najde se tu někdo fundovanej, kdo mi řekl, na čem jsem?

Nástup na MD mám 21.3. Takže se bude počítat předpokládám z posledního čtvrtletí 2012, tedy říjen, listopad a prosinec. Skoro celej listopad jsem marodila (chřipka a MUDra mi zakázala návrat do práce dřív, než uzná za vhodný, chápu, byly chřipky všude). Takže za listopad byla almužna. No v prosinci jsem se vrátila do práce s plánem zůstat tam do nástupu na MD, bohužel na začátku ledna mě tentokrát gyndr nechal na neschopence pro zkracující se čípek a tam jsem dodnes a budu až do nástupu - a dotaz zní: Z čeho se mi bude mateřská počítat? Je tam nějak vyloučenej ten měsíc nemoci, nebo jsem si tím prostě posr*la průměr a mám smůlu?

Protože za listopad jsem spadla o takových 6K dolů, což se samozřejmě blbě projevilo i na výpočtu na netu, kde se zadává celoroční průměrnej plat a pak za posl. čtvrtl… :(

Díky

Edit: chyba, pardon. výpočet mateřské z příjmů za poslední rok, přesto - je tam vyloučena ta nemocenská? Aspoň ta před mateřskou? A když jsem šla marodit před mateřskou 3.ledna, jak se to bude počítat, od ledna 2012 nebo prosince 2011? Nebo až později, tedy rok celý včetně nemocenské?

Příspěvek upraven 13.02.13 v 17:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
47759
13.2.13 16:51

Já mám dojem, že výpočet mateřské se dělá za posledních 12 měsíců, tak by to nemuselo být tak zalostne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
13.2.13 16:57
@ivana-domca píše:
Já mám dojem, že výpočet mateřské se dělá za posledních 12 měsíců, tak by to nemuselo být tak zalostne :kytka:

A joo vlastně… No a to s tím vyřazením nemocenské, nevíš? Aspoň té před mateřskou třeba? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
13.2.13 17:06
@Seizdra píše:
A joo vlastně… No a to s tím vyřazením nemocenské, nevíš? Aspoň té před mateřskou třeba? :think:

ta se bohužel do toho pocita taky, prostě až nastoupis na materskou, tak si nechas od zamestnavatele napsat kolik si za poslední rok probírala, jak normální výdělek, tak bohužel i nemocenskou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1900
13.2.13 17:12

Je to za posledních 12 měsíců a nemocenská se vyloučí. Takže budou počítat třeba 200 000(výdělek v práci) / 150 dní (jen ty dny kdy jsi skutečně pracovala a nebyla na neschopence). Tak zjistí denní vyměřovací základ a z toho ti to spočítají :)
Nemocenská ti nesníží PPM.
A řekla bych že to bude od března 2012 do února 2013.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
13.2.13 17:20
@Liduše píše:
Je to za posledních 12 měsíců a nemocenská se vyloučí. Takže budou počítat třeba 200 000(výdělek v práci) / 150 dní (jen ty dny kdy jsi skutečně pracovala a nebyla na neschopence). Tak zjistí denní vyměřovací základ a z toho ti to spočítají :)
Nemocenská ti nesníží PPM.
A řekla bych že to bude od března 2012 do února 2013.

Takže to bude vyloučeny? Já právě o tom slyšela taky, ale prd tomu rozumím. Takže teoreticky se mi odečte i ten blbej listopad? To by bylo super :dance: a když od března 2012, tak tam ničemu nevadí, že vlastně poslední 2 měsíce před mateřskou budou úplně vyloučeny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1900
13.2.13 17:21

@Seizdra pokud nebyla nějaká změna tak by měla ta neschopenka být vyloučena. Jsou ženský který jsou na neschopence třeba půl roku a taky se jim to vyloučí, takže se to vyloučí i tobě. Já marodila teda jen 11 dní, ale určo je mám vyloučené :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
13.2.13 17:25
@Liduše píše:
@Seizdra pokud nebyla nějaká změna tak by měla ta neschopenka být vyloučena. Jsou ženský který jsou na neschopence třeba půl roku a taky se jim to vyloučí, takže se to vyloučí i tobě. Já marodila teda jen 11 dní, ale určo je mám vyloučené :)

Tak snad to tak bude. A příjem teda za posledních 12 měsíců, tedy do února 2013, když nástup na mateřskou je v půlce března, takže nebude dokončeny celý měsíc? Škoda, že tam nebude únor 2012, to byla super výplata :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
13.2.13 17:48

NIKOMU se mateřská nevypočítává z Nemocenské nebo že by se to počítalo do toho atd.! Nemocenská je průměr za poslední 3 měsíce a mateřská průměr za 1 rok ale těch pracovních - takže to může být v rozmezí i dvou let. Přece pracuješ ve firmě dlouho ne? Tudíž nemocenská se vyškrtává a co zůstává se zprůměruje i včetně prémií atd. :)
Poněvadž já mám mateřskou jako můj plat díky prémiím a odměnám :)
Já marodila celý 4. měsíc a pak jsem zase chvilku pracovala a znovu PN od 6.měsíce a výše PPM byla opravdu jen z výdělku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
13.2.13 18:07

Aha tak já myslela, že se do toho započítává i nemocenska :oops: :oops:
Tak to se moc omlouvám, za špatnou informací :kytka: jsem zase o něco chytřejší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
13.2.13 18:10
@Kacenka1987 píše:
NIKOMU se mateřská nevypočítává z Nemocenské nebo že by se to počítalo do toho atd.! Nemocenská je průměr za poslední 3 měsíce a mateřská průměr za 1 rok ale těch pracovních - takže to může být v rozmezí i dvou let. Přece pracuješ ve firmě dlouho ne? Tudíž nemocenská se vyškrtává a co zůstává se zprůměruje i včetně prémií atd. :)
Já marodila celý 4. měsíc a pak jsem zase chvilku pracovala a znovu PN od 6.měsíce a výše PPM byla opravdu jen z výdělku ;)

Jj, dělám tam dyl než ten rok. A teda ty dny (měsíce) neschopenky se mi odečtou a bude ten výpočet ne z těch třeba 240 dní, ale třeba 180, nebo se to posune, aby se to počítalo pořád z těch 240 dní, takže o to dřív by se braly měsíce? Asi nechápeš jak to myslím že :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
13.2.13 18:30

@j.a.n.i1 tady náhodou nebudeš vědět víc? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
13.2.13 19:55

Jj vím jak to myslíš, ale nevím přesně, když nevím tak nechci hádat :-)
ale myslím, že se to „posune“ ale fakt tohle už netuším :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101837
13.2.13 20:33
@Seizdra píše:
@j.a.n.i1 tady náhodou nebudeš vědět víc? :mrgreen:

Jsem tady a vím, počítá se to z posledních 12 kalendářních měsíců a nemocenská se vyloučí, takže u tebe březen 2013 - únor 2013, s tím, že se sečtou všechny hrubé příjmy a vydělí se to počtem dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101837
13.2.13 20:36
@Kacenka1987 píše:
Já marodila celý 4. měsíc a pak jsem zase chvilku pracovala a znovu PN od 6.měsíce a výše PPM byla opravdu jen z výdělku ;)

V principu ano, akorát 2 opravy:

• i nemocenská (to co platí OSSZ, tedy od 22 dne) se počítá z 12 měsíců
  • vždy je to za období max 12 měsíců, tedy 366 dní a z toho se vyloučí nemocenská, neplacené volno, atd. takže to rozmezí není delší než rok.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat