Neschopenka, práce, neschopenka, MD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Neschopenka, práce, neschopenka, MD
Ahoj, najde se tu někdo fundovanej, kdo mi řekl, na čem jsem?
Nástup na MD mám 21.3. Takže se bude počítat předpokládám z posledního čtvrtletí 2012, tedy říjen, listopad a prosinec. Skoro celej listopad jsem marodila (chřipka a MUDra mi zakázala návrat do práce dřív, než uzná za vhodný, chápu, byly chřipky všude). Takže za listopad byla almužna. No v prosinci jsem se vrátila do práce s plánem zůstat tam do nástupu na MD, bohužel na začátku ledna mě tentokrát gyndr nechal na neschopence pro zkracující se čípek a tam jsem dodnes a budu až do nástupu - a dotaz zní: Z čeho se mi bude mateřská počítat? Je tam nějak vyloučenej ten měsíc nemoci, nebo jsem si tím prostě posr*la průměr a mám smůlu?
Protože za listopad jsem spadla o takových 6K dolů, což se samozřejmě blbě projevilo i na výpočtu na netu, kde se zadává celoroční průměrnej plat a pak za posl. čtvrtl… ![]()
Díky
Edit: chyba, pardon. výpočet mateřské z příjmů za poslední rok, přesto - je tam vyloučena ta nemocenská? Aspoň ta před mateřskou? A když jsem šla marodit před mateřskou 3.ledna, jak se to bude počítat, od ledna 2012 nebo prosince 2011? Nebo až později, tedy rok celý včetně nemocenské?
Příspěvek upraven 13.02.13 v 17:01
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já mám dojem, že výpočet mateřské se dělá za posledních 12 měsíců, tak by to nemuselo být tak zalostne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivana-domca píše:
Já mám dojem, že výpočet mateřské se dělá za posledních 12 měsíců, tak by to nemuselo být tak zalostne
A joo vlastně… No a to s tím vyřazením nemocenské, nevíš? Aspoň té před mateřskou třeba? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra píše:
A joo vlastně… No a to s tím vyřazením nemocenské, nevíš? Aspoň té před mateřskou třeba?
ta se bohužel do toho pocita taky, prostě až nastoupis na materskou, tak si nechas od zamestnavatele napsat kolik si za poslední rok probírala, jak normální výdělek, tak bohužel i nemocenskou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to za posledních 12 měsíců a nemocenská se vyloučí. Takže budou počítat třeba 200 000(výdělek v práci) / 150 dní (jen ty dny kdy jsi skutečně pracovala a nebyla na neschopence). Tak zjistí denní vyměřovací základ a z toho ti to spočítají ![]()
Nemocenská ti nesníží PPM.
A řekla bych že to bude od března 2012 do února 2013.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Liduše píše:
Je to za posledních 12 měsíců a nemocenská se vyloučí. Takže budou počítat třeba 200 000(výdělek v práci) / 150 dní (jen ty dny kdy jsi skutečně pracovala a nebyla na neschopence). Tak zjistí denní vyměřovací základ a z toho ti to spočítají
Nemocenská ti nesníží PPM.
A řekla bych že to bude od března 2012 do února 2013.
Takže to bude vyloučeny? Já právě o tom slyšela taky, ale prd tomu rozumím. Takže teoreticky se mi odečte i ten blbej listopad? To by bylo super
a když od března 2012, tak tam ničemu nevadí, že vlastně poslední 2 měsíce před mateřskou budou úplně vyloučeny?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra pokud nebyla nějaká změna tak by měla ta neschopenka být vyloučena. Jsou ženský který jsou na neschopence třeba půl roku a taky se jim to vyloučí, takže se to vyloučí i tobě. Já marodila teda jen 11 dní, ale určo je mám vyloučené ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Liduše píše:
@Seizdra pokud nebyla nějaká změna tak by měla ta neschopenka být vyloučena. Jsou ženský který jsou na neschopence třeba půl roku a taky se jim to vyloučí, takže se to vyloučí i tobě. Já marodila teda jen 11 dní, ale určo je mám vyloučené
Tak snad to tak bude. A příjem teda za posledních 12 měsíců, tedy do února 2013, když nástup na mateřskou je v půlce března, takže nebude dokončeny celý měsíc? Škoda, že tam nebude únor 2012, to byla super výplata ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
NIKOMU se mateřská nevypočítává z Nemocenské nebo že by se to počítalo do toho atd.! Nemocenská je průměr za poslední 3 měsíce a mateřská průměr za 1 rok ale těch pracovních - takže to může být v rozmezí i dvou let. Přece pracuješ ve firmě dlouho ne? Tudíž nemocenská se vyškrtává a co zůstává se zprůměruje i včetně prémií atd. ![]()
Poněvadž já mám mateřskou jako můj plat díky prémiím a odměnám ![]()
Já marodila celý 4. měsíc a pak jsem zase chvilku pracovala a znovu PN od 6.měsíce a výše PPM byla opravdu jen z výdělku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha tak já myslela, že se do toho započítává i nemocenska
![]()
Tak to se moc omlouvám, za špatnou informací
jsem zase o něco chytřejší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kacenka1987 píše:
NIKOMU se mateřská nevypočítává z Nemocenské nebo že by se to počítalo do toho atd.! Nemocenská je průměr za poslední 3 měsíce a mateřská průměr za 1 rok ale těch pracovních - takže to může být v rozmezí i dvou let. Přece pracuješ ve firmě dlouho ne? Tudíž nemocenská se vyškrtává a co zůstává se zprůměruje i včetně prémií atd.
Poněvadž já mám mateřskou jako můj plat díky prémiím a odměnám
Já marodila celý 4. měsíc a pak jsem zase chvilku pracovala a znovu PN od 6.měsíce a výše PPM byla opravdu jen z výdělku
Jj, dělám tam dyl než ten rok. A teda ty dny (měsíce) neschopenky se mi odečtou a bude ten výpočet ne z těch třeba 240 dní, ale třeba 180, nebo se to posune, aby se to počítalo pořád z těch 240 dní, takže o to dřív by se braly měsíce? Asi nechápeš jak to myslím že ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj vím jak to myslíš, ale nevím přesně, když nevím tak nechci hádat ![]()
ale myslím, že se to „posune“ ale fakt tohle už netuším ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra píše:
@j.a.n.i1 tady náhodou nebudeš vědět víc?
Jsem tady a vím, počítá se to z posledních 12 kalendářních měsíců a nemocenská se vyloučí, takže u tebe březen 2013 - únor 2013, s tím, že se sečtou všechny hrubé příjmy a vydělí se to počtem dní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kacenka1987 píše:
NIKOMU se mateřská nevypočítává z Nemocenské nebo že by se to počítalo do toho atd.! Nemocenská je průměr za poslední 3 měsíce a mateřská průměr za 1 rok ale těch pracovních - takže to může být v rozmezí i dvou let. Přece pracuješ ve firmě dlouho ne? Tudíž nemocenská se vyškrtává a co zůstává se zprůměruje i včetně prémií atd.
Poněvadž já mám mateřskou jako můj plat díky prémiím a odměnám
Já marodila celý 4. měsíc a pak jsem zase chvilku pracovala a znovu PN od 6.měsíce a výše PPM byla opravdu jen z výdělku
V principu ano, akorát 2 opravy:
- i nemocenská (to co platí OSSZ, tedy od 22 dne) se počítá z 12 měsíců
- vždy je to za období max 12 měsíců, tedy 366 dní a z toho se vyloučí nemocenská, neplacené volno, atd. takže to rozmezí není delší než rok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit