Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nechápu, k čemu je třeba dobrá výpověď té jeho příbuzné Danovské? Klárku nikdy neviděla, nestýkaly se, ale určitě ví, že umřely na otravu
To si tam budou zvát třeba i vrátného z automobilky??
@Weru píše:
No, me by zajimalo, jestli se ho budou ptat proc lhal. A zajimalo by me, jestli si bude stat stale za svym a lhat dal, potom je druha moznost, ze ho zlomi a on s eprizna. A dalsi moznost, pokud tedy je, coz si myslim, ze neni, se zabije.
navíc se dopustil tím lhaním trestného činu…
@Gába27 píše:
Víš, já nejsem Jessica Fletcherová a ani si na ni nebudu hrát. O elektřině vím asi tolik, že na ni nemám sahat z vany. Nevím, co se stalo, jak se stalo. Od toho je soud, aby to rozsekl a jsem velmi ráda, že tahle tíha rozhodování na mě neleží. Z jistých důvodů ale nevěřím, že to udělal a ani znalci mě nepřesvědčili. Možná holky opravdu nezvracely, neprůjmovaly, ale kde je nějaký jasný důkaz, že je zabil on? Já zatím nic nevidím.
Z jakých důvodů? Nerejpu, fakt mě to zajímá. Jasné důkazy nejsou často, spousty vrahů bylo odsouzeno pro důkazy nepřímé. ![]()
@Weru píše:
a jakou mas teorii, kdo je zabil, kdyz ne Kramny?
Já tam s nimi nebyla, takže nemám ani žádnou teorii. Ano, jako jediná přežívší osoba v tom pokoji je logicky také hlavním podezřelým, ale pořád nevidím jasný důkaz, že to udělal. Tím by stejně asi bylo jen jeho přiznání.
A co už vůbec nepochopím, že se mechanismus zabití elektřinou probírá takto veřejně. Už jsem jenom čekala, že znalec přitáhne figuranta a bude názorně předvádět, jak co zapojit a kam co strčit. Příště, až se bude chtít chlap zbavit ženy (nebo naopak), tak má jasný návod, jak na to.
@boball píše:
A kde byl tedy on, když je vraždil neznámý arabský milovník?
spal na toalete…eeehmm, teda nespal, protoze se bal, ze kdyz usne, ze se neprobudi. Predvidal, chudacek malinkej…
@Helca729 píše:
Nechápu, k čemu je třeba dobrá výpověď té jeho příbuzné Danovské? Klárku nikdy neviděla, nestýkaly se, ale určitě ví, že umřely na otravu![]()
To si tam budou zvát třeba i vrátného z automobilky??
Právě třeba proto, že tvrdila, že nemohl spát.
I když podle mě si pozvali k výslechu každého, s kým měl kontakt z Egypta. Zřejmě už v té době ho odposlouchávali, monitorovali, třeba SMS z Egypta zazněly. A tyto výslechy se u soudu čtou. Podstatnější výpovědi jsou tlumočeny přímo, méně podstatné se jen čtou, tak jsem to pochopila.
@Gába27 píše:
Já tam s nimi nebyla, takže nemám ani žádnou teorii. Ano, jako jediná přežívší osoba v tom pokoji je logicky také hlavním podezřelým, ale pořád nevidím jasný důkaz, že to udělal. Tím by stejně asi bylo jen jeho přiznání.A co už vůbec nepochopím, že se mechanismus zabití elektřinou probírá takto veřejně. Už jsem jenom čekala, že znalec přitáhne figuranta a bude názorně předvádět, jak co zapojit a kam co strčit. Příště, až se bude chtít chlap zbavit ženy (nebo naopak), tak má jasný návod, jak na to.
Ovšem i s tím, že se na to příjde při pitvě ![]()
@Tigy99 píše:
přiotrávenej na záchodě spal - tohle řekne a bude![]()
ale tete tvrdil, ze nespal
. To uvedla ve vypovedi. ![]()
Na začátku týhle kauzy jsem si nemyslela nic. Pak jak se dostávaly do médií různé story vč. mého sledování popelek (dnes už tam fakt nelezu), tak jsem měla jasno. Teď po týdnu sledování zápisů tsem teda na pochybách.
Proč tolik trvá na verzi, že zvraceli?
Jak má vypadat to něco, co z něj vypumpovali po cca (lehký oběd až 22. hod večer) 8 hodinách, když do toho občas zvrací? Jasně, že to bude hnědé kašovité, ne? žaludeční šťávy, cola, hlen. To nijak nikdo nevyvrátil, že by ne ![]()
A těla M a K prý dodali bez žaludků? Taky to někde v přepisech už zaznělo. Takže pokud i ony lehce obědvaly, a pak šly (kolikrát?) 4× zvracet, do toho pily. Pokoj je klimatizovaný? Jak moc budou po 8 hodinách dehydrované, že se to dá s takovou určitostí tvrdit? Chyběla tam spousta otázek! Snad ještě zazní?
Jestli se tam někdo čtvrtý dostal a zabil je? To se nedokáže, nebo snad někdo kontroloval ten kartový systém na dveřích, nebo co to tam je? Takže se to asi vyloučit nedá? A pokud se to nedá vyloučit, pak mu to nemůžou prokázat.
Nevím, jestli to vydržím sledovat další půl rok, rok…
@kadlina píše:
Ovšem i s tím, že se na to příjde při pitvě
Ano, přijde. Ovšem ten další případ může být připraven na obhajobu pachatele mnohem lépe, že?
@kadlina píše:
I když podle mě si pozvali k výslechu každého, s kým měl kontakt z Egypta. Zřejmě už v té době ho odposlouchávali, monitorovali, třeba SMS z Egypta zazněly. A tyto výslechy se u soudu čtou. Podstatnější výpovědi jsou tlumočeny přímo, méně podstatné se jen čtou, tak jsem to pochopila.
No to mi teda asi uniklo, já myslela, že ho kontaktovala až po té, co se dozvěděla, že jsou po smrti a hlavně ne v tu noc.
@Gába27 Tohle není první případ vraždy elektřinou. I pachatel této mohl najít inspiraci na netu
@Weru píše:
@Tigy99 „Nejpravděpodobnější je zásah elektrickým proudem dvoupólovým dotykem. Jako pravděpodobné se jeví zabití dvou osob postupně, každé zvlášť.“Fenem by to nebyl dvoupolovy dotyk, ne?
např. poškozeným fénem za krk ve sprše by šel proud přes tělo do mokrý podlahy a uzemní se, nebo se uzemní jinak přes vodu nebo konstrukci vany / stačí jeden drát = jedno pólový dotyk
dvou pólový dotyk znamená, že by je nějak připojil třeba na posteli do obou dírek v zásuvce a lidský tělo by tak bylo zapojeno, jako nějaký normální spotřebič, proto by to žádná el. ochrana nepoznala
píše, že nejpravděpodobnější asi hlavně z toho důvodu, že to zabilo obě a to „dokáže“ snadněji dvoupólový dotyk než ten jednopólový, tak asi proto
já si ale i vzhledem k těm potlučeným nohám obou myslím, že to bylo asi spíš v tej sprše, než na posteli
![]()
Klárka byla přece ještě dost malá a křehká a proto by stačil i menší proud jednopólového dotyku, než který vyvolá dvoupólový dotyk
![]()
@kadlina píše:
Tak už jsem to našla, z čeho jsem vycházela.
„Moniku jsem viděla jen asi dvakrát v životě, Klárku nikdy. Monika s Petrem Kramným k nám přijeli oznámit, že se budou brát,“ uvedla paní Vlasta. Poté prý šlo o obyčejnou návštěvu. Nevěděla však, že letí na dovolenou. „Pak mi to říkala devětadvacátého Irena,“ uvedla paní Vlasta na policii. „Potom jsem měla zmeškaný hovor. Plakala, říkala, že Monička s Klárkou nejsou naživu. Pak jsem k nim šla, oba byli zoufalí,“ popisuje návštěvu u rodičů Petra K. „Paní Irena chtěla, aby za Petrem někdo jel. Požádala jsem o jeho číslo a několikrát jsem mu krátce volala,“ uvedla svědkyně.
@Helca729 ale pak je tam i toto - Petr mi říkal, že nespal, než umřeli, že v té době nemohl spát. Kdyby usnul, tak tu dneska taky není," uvedla svědkyně