Neštovice Plzeň hledáme

17.11.21 14:07

Neštovice Plzeň hledáme

Ahojky. Náhodou není tu někdo, kdo má doma dítě s neštovicemi? Potřebovala bych nakazit malého. Abychom to měli za sebou. Teď s dětmi mohu být doma. Děkuji moc.
Plzeň a okolí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2366
17.11.21 14:13

Nákaza nestovic s sebou přináší „spící buňky“ pro vznik pásového oparu v dospělém věku nebo při oslabení imunity.
Existuje očko proti nestovicim.

Případný covid a neštovice dohromady :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21603
17.11.21 14:22

A víš, že při špatném průběhu to napadá i nervový systém? Znám chlapečka, co se po neštovicích učil znova chodit… Moje děti je obě prodělaly, chytly to ani nevím kde. Ale cíleně bych je nikdy nenechala nakazit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
17.11.21 14:27
@petuleprouzova píše:
Ahojky. Náhodou není tu někdo, kdo má doma dítě s neštovicemi? Potřebovala bych nakazit malého. Abychom to měli za sebou. Teď s dětmi mohu být doma. Děkuji moc.
Plzeň a okolí

V dobe expanze covidu? To by byla skvela kombinace :palec:

@jejjej píše:
Nákaza nestovic s sebou přináší „spící buňky“ pro vznik pásového oparu v dospělém věku nebo při oslabení imunity.
Existuje očko proti nestovicim.Případný covid a neštovice dohromady :(

Po padesatce planuju se nechat ockovat proti PO. Drive se neockuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
17.11.21 14:29
@petuleprouzova píše:
Plzeň a okolí

Tohle mi rozum nebere. Je to nemoc a já bych svoje dítě nikdy záměrně nenakazila jakoukoliv chorobou. Nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
17.11.21 14:34

Na vaše názory se asi neptala, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.11.21 14:50

Děkuji. Za názory ;) jsme po kovidu pul roku. Tak to by melo byt v pohode. A za nasich dob Se to delo bezne. Neznám dite v okolí co by pote melo nejake problemy.. touhle nemoci si vetsinou projdou vsechny deti. Tak ano. Bude lepší pro nás, kdyby to chytli teď, nez za pul roku… Kdy to mohu mit i s tim kovidem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
17.11.21 14:59

A ja te chapu..lepsi planovane ted, kdyz mate volno, nez neplanovane pres vanoce, pres jarni/letni prazdniny…a ockovani..jo to je, ale me treba rikala doktorka (ptala jsem ji, hlavne kvuli pasovemu oparu, sama jsem mela a je to hnus), ze je lepsi nestovice prodelat…ze ockovani by dala az tak skolnimu diteti, kdyz to nikde do te doby nechyti.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
18.11.21 10:09

Doporucuji se zeptat v mistni skupine na fb spise… Me deti to dostaly neplanovane a byli u nas znami na nakazeni. Akorat mladsi syn je dostal v 11 mesicich a mel hodne spatny prubeh, podezreni na zanet mozkovych blan. Mozna proto ze byl tak maly. Plus je po nestovicich nejakou dobu oslabena imunita, hned na to mel zanet prudusek, dr rikal ze mu bylo jasne ze ted se uvidime casteji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.21 13:15

Nastesti, tak male deti už nemám. No snad to bude v poradku. Prave jsem se i ptala doktorky a ta ted zadny pripad nema a do nejakych skupin jsem psala. „Plzenaci“ a „plzeňský bazarek“ teda nevim zda to tam nesmazali :nevim:
A zatím se nikdo neozval. Nevím kde bych to mohla ještě najít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
18.11.21 13:23

No nevím, takhle naslepo asi někoho nenajdeš. Musela bys najít někoho v akutní fázi - ihned po výsevu. My jednou byli u chlapečka, který to měl asi 4. den a už to infekční nebylo a to byl osypanej celej. A málokdo si nechá přijít cizí lidi aby rušili jeho dítě, kterýmu je špatně a měl by ležet. Tohle fakt asi jen po kamarádkach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.21 13:29

Bylo nam popradeno, aby nemocnne dite olizalo lizatko max 4 den po vysevu a pak to dalo zdravemu diteti. Tak to by asi tak vadit nemuselo. My bychom pockali v aute :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
18.11.21 13:34
@petuleprouzova píše:
Bylo nam popradeno, aby nemocnne dite olizalo lizatko max 4 den po vysevu a pak to dalo zdravemu diteti. Tak to by asi tak vadit nemuselo. My bychom pockali v aute :dance:

Ježiš fuj :lol: pravda, my nic neolizovali. Jen jsme ho přišli navštívit, když toho byl schopen a udělala mu společná hra radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
18.11.21 13:40
@petuleprouzova píše:
Bylo nam popradeno, aby nemocnne dite olizalo lizatko max 4 den po vysevu a pak to dalo zdravemu diteti. Tak to by asi tak vadit nemuselo. My bychom pockali v aute :dance:

Jako fakt? A co treba dotahnout takhle dalsi nemoci? Treba mononukleozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.21 14:00

Malej vecne si s nekym strida jidlo ve skolce i na hristi :think: rika to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat