Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já chci Rozálie a Metoděj, Rozárek je 2500 a Metůdků cca 500. Takže podle mě hezká česká jména a nejsou moc používaná, sice budou mít delší příjmení, ale co už:)Jinak jsem alergická na Nikoly a Nataly v jakékoli podobě:) A pak ještě Ely a Emy, jsou jich prostě mraky. Ale jak už tu někdo psal, za našich mladých let to byla samá Lenka, Míša, Katka a Markétka. Jsem moc ráda za své jméno, sice jsem s ním taky bojovala ale nyní jsem ráda. Zuzana je totiž moc hezké a málo kdy se nás potkají více než 2 v jedné skupině:)
@Susan23 No Rozárek je dle mě úplně stejně jako El(aslespoň tady v okolí). Ještě dotaz: Chceš dát Rozálii, ale budeš jí říkat Rozárko? Rozálie je Rozálka, Rozárie je Rozárka.
@Susan23 to máš pravdu Zuzana také není časté jméno. Kamarádka má holky ve školce a jedna je Julie a druhá Zuzanka
a jinou neznám. Jinak jsem koukala na tu Ellu, v Plzni je jich cca 20, tak proto na mě každý kouká jestli to bude jako Elena a budeme jí říkat Ella. Ale jak už jsem tady psala, u nás to vzniklo čtením krásné knížky o Elle. Já ani neřeším jestli to jméno je nějaké tradiční či netradiční. První jsem chtěla Adélu, to mi hned manžel zavrhnul kvůli Gondíkové, kterou nemá rád a tak vznikla Aneta.
Argument: vybrali jsme takové jmeno, protoze v budoucnu se muze ocitnout v zahranici me teda rozsekal
V dospelosti to uz nebude tak znat, ale tusim, ze takova Kimberly bude od skolky az po vysokou pomerne dost „bita“
A pokud zijete i s ditetem v Cechach, proc to komplikovat??
Pokud chcete neco extra, prohrabnete stara ceska jmena, to se okoli bude divit ![]()
@lemanka Rozálie a budu ji říkat Rozárko:) A nebo Lili. A pak se mi ještě líbí Anežka a nebo Lucie. A zatím bohužel nejsem ještě ani těhotná, takže to je zatím jen teoreticky:)
@Bisu já tvoji reakci chápu, ale jak jsem psala, mám pocit, že tohle je teď zase taková vlna. Za pár let to zase budou možná zpět Lenky, Jany, Michalky, Pepové, Pavlové, Petrové… Vidím to, když se na škole vylepí třeba seznam prvňáčků co se dnes dává za jména… opravdu tam těch moc klasických není…
@Bisu za svobodna jsem měla německé příjmení, provdání to vyřešilo a bráchovo kluci jsou Sebastian a v červnu bude Deniss no a k tomu to německé příjmení, tak sice kluci budou doufám žít stále v Čechách, ale se jmény jak cizinci…
Kdyz ctu o Maximusovi, nota bene takto sklonovanem, vybavi se mi Monty Pythoni a jejich Naughtius Maximus, potazmo jeste Biggus Dickus ![]()
http://www.youtube.com/watch?…
Co je spatneho na Maximovi (Maxovi, Maxmilianovi)? Nejsou dostatecne originalni?
Zdravím
Pročetla jsem téměř celou diskuzi a dalo mi to zabrat
Nějaká jména mi přijdou velmi netradiční, ale je pravda, že je to každého věc a proti gustu…Já sama jsem Nikola a už od dětství se setkávám s tím, že se mě ptají jestli jsem s K nebo s C a dnes je to asi ještě četnější s těmi jmény
Taky se mi dříve líbila jména spíš cizí a zdvojená
Dnes jsem velmi nakloněna těmto
Artur a Beata ![]()
@JitusO píše:
@mroe skloňuje se úplně stejně jako třeba Maxim, Maxmilian nebo Max…navíc Maxim nebo Maxmilian je odvozenina od latinského jména Maximus, takže se dá říct že je to „originál“ těch jmen..akorát to spoustu lidí nezná a v pohodě s tím že je ti to k smíchu, každý má jiný vkus@Fjodorka my chceme Victorii s C nee kvůli tomu že by nám ta s K nebyla dost dobrá, ale kvůli tomu, že s to jméno miluju od malinka a už jako malá sem tam psala C a víc se nám to líbí k příjmení
No fajn, ze sis to aspon dostudovala a nebudes pak na nej snad volat Maximusi
.
Neverim, ze jsi to spatne pochopila, k smichu mi neni to jmeno, ale jak si rodice ve snaze o originalitu vymysleji blbiny - a jeste snad na to( ze ani nevedi, jak se to spravne pise nebo sklonuje) budou hrdi.
Tak i já se zapojím se svojí troškou do mlýna. Jméno pro naši druhorozenou dceru vybral můj muž (první jsem vybrala já). Dlouho jsem se s tím nemohla smířit, ale 9. měsíců je dlouhá doba a tak si prostě zvyknete na všechno. Dokonce se mi to snad začalo líbit.. a tak se nám asi za tři týdny narodí Klementýna.
U nas v jeslich mame holcicku, ktera se jmenuje Kapucína (fr. Capucine).
@škoulinka píše:
@Bisu já tvoji reakci chápu, ale jak jsem psala, mám pocit, že tohle je teď zase taková vlna. Za pár let to zase budou možná zpět Lenky, Jany, Michalky, Pepové, Pavlové, Petrové… Vidím to, když se na škole vylepí třeba seznam prvňáčků co se dnes dává za jména… opravdu tam těch moc klasických není…
Trochu mimo téma, u vás ve škole se vyvěšují jmenné seznamy přijatých dětí?
U nás se to prý nesmí už pár let zpátky (i ve školce). Po zápisu jsme dostali papír s přiděleným číslem našeho dítěte a ve škole (školce) pak jsou vyvěšené pouze ty číselné seznamy.