Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@veronikaprazakova píše:
Asi mysleka ze pak to jmeno je hodne dlouhe
A to je snad špatně? Já mám dlouhé jméno (8+10 písmen) a vždycky se mi to naopak líbilo, už ve školce. Jméno jako takové ne, ale ta délka mi byla vždycky taková sympatická.
Stejně jako nechápu, proč často někdo píše, že by u jména a příjmení nemělo být stejné první písmeno a tak… Divný důvody ![]()
@pepřenka píše:
Mě už dneska přijde netradiční jméno třeba Josef
Mě taky ![]()
Nevím, k dlouhému příjmení jsem vybírala schválně kratší jméno… K našemu příjmení by mi to moc nešlo…
@Fjodorka Já mám zase krátké jméno 4+10 (za svobodna) a teď 4+9 písmen… no tak možná proto, že jak já, tak ségra máme krátká jména, tak mi to přijde lepší… ![]()
@Bisu píše:
Damy, nemate doma/neznate AGATU? Jak se jim rika?
My Agátu máme, říkáme jí nejčastěji Agátko, Agi, Aginko, Agátule, Agino ( když zlobí ) Dá se jí říkat i Agu, Aguš, Gaty, Gatulko. Občas jsem ji řekla fakt už zkomoleninama jako třeba Agátulko, Aginečko, Agátečko, Aginule, Agulo, Gatulíno
Je docela dost možností
Jméno k naší dceři fakt sedí a neměnila bych, moc se nám pořád líbí. Poznámky jako jméno pro psa ( které dnes není že ) přehlížím, tak jako kecy že je to po Hanychové ![]()
@Fjodorka píše:
A to je snad špatně? Já mám dlouhé jméno (8+10 písmen) a vždycky se mi to naopak líbilo, už ve školce. Jméno jako takové ne, ale ta délka mi byla vždycky taková sympatická.
Stejně jako nechápu, proč často někdo píše, že by u jména a příjmení nemělo být stejné první písmeno a tak… Divný důvody
Hodně mých vrstevnic má dlouhá (podle mě „zmužnělá“ jména) typu Stanislava, Miroslava, Jaroslava takže mě se asi z tohoto důvodu dlouhá jména nelíbí a když je k tomu ještě dlouhé příjmení (Stanislava Bezperádová 10+11) tak je to problém vepsat i do jakýchkoliv kolonek, online formuláře jsou vůbec oříšek brr. Takže já té kombinaci ke krátkému příjmení delší jméno a k dlouhému příjmení kratší jméno rozumím a ta myšlenka se mi líbí.
Naopak se stejnými monogramy problém osobně nemám, nelíbí se mi ovšem když jméno končí stejným písmenem jako začíná příjmení: Matěj Jandák, Jan Najman, Josef Fuksa.
Každý máme jiné priority a možná až ty děti vyrostou, tak se jim naše volba také líbit nebude ![]()
@Fjodorka píše:
Stejně jako nechápu, proč často někdo píše, že by u jména a příjmení nemělo být stejné první písmeno a tak… Divný důvody
Ale ja to nepsala… Jen jsem reagovala… Mne je jedno jak kdo ma dlouhy cely jmeno…
jenze klucici jmeno se u nas moc nedari vybrat… Jaky by jste daly vy pro kluka, kdyz prijmeni by mel MIKO? Pritel je Roman a to jsem malymu dat nechtela…
@Serenity píše:
Máme Alexandru. Chtěla jsem jméno co je v kalendáři, ale není moc obvyklé. A hlavně se mi vždy strašně moc líbilo, protože ve mě vyvolává pocit určité vznešenosti a síly.
Já jsem se vždycky chtěla jmenovat Alexandra. Po letech jsem ale zjistila, že má svátek na moje narozeniny a začla jsem být ráda, že mě tak maminka nepojmenovala. To bych měla o polovinu míň dárků ![]()
@mamartina píše:
My Agátu máme, říkáme jí nejčastěji Agátko, Agi, Aginko, Agátule, Agino ( když zlobí ) Dá se jí říkat i Agu, Aguš, Gaty, Gatulko. Občas jsem ji řekla fakt už zkomoleninama jako třeba Agátulko, Aginečko, Agátečko, Aginule, Agulo, GatulínoJe docela dost možností
Jméno k naší dceři fakt sedí a neměnila bych, moc se nám pořád líbí. Poznámky jako jméno pro psa ( které dnes není že ) přehlížím, tak jako kecy že je to po Hanychové
I s těmi psy je to relativní. Třeba já mám úplně normální jméno, ale od ZŠ nesnáším variantu Lucka, neb v naší třídě měly děti následující mazlíčky tohoto jména: křečka, psa, koně.
Dnes mi to přijde srandovní, ale averze k této podobě mého jména zůstala. Všechny ostatní se mi líbí.
@mamartina Diky!! Potesila jsi me
Je to totiz jedine jmeno, ktere se nam obema zalibilo(my se o jmene nedohadujeme, my proste nevime, asi maly vyber-je jich jen k tisicovce
)
@mamartina @LucaLuca Ano, je to fakt relativni. My meli psa Barboru a kolik Barborek holcicek ted ma dcera za kamaradky!! Znam 5 Nelinek-z toho 2psy. Ja myslim, ze to tak nejde brat. Horsi bude, az detem budeme vybirat jmena v kalendari „Nas pes“..i kdyz-mozna to uz par lidi napadlo ![]()
@Vickee píše:
Já jsem se vždycky chtěla jmenovat Alexandra. Po letech jsem ale zjistila, že má svátek na moje narozeniny a začla jsem být ráda, že mě tak maminka nepojmenovala. To bych měla o polovinu míň dárků
K příjmení MIKO jde snad cokoliv
Já mám ráda jména kde je písmeno Š nevím proč takže Jonáš, Matyáš, Šimon, Matouš ![]()
@veronikaprazakova píše:
Ale ja to nepsala… Jen jsem reagovala… Mne je jedno jak kdo ma dlouhy cely jmeno…jenze klucici jmeno se u nas moc nedari vybrat… Jaky by jste daly vy pro kluka, kdyz prijmeni by mel MIKO? Pritel je Roman a to jsem malymu dat nechtela…
@michaelala píše:
K příjmení MIKO jde snad cokolivJá mám ráda jména kde je písmeno Š nevím proč takže Jonáš, Matyáš, Šimon, Matouš
my máme vybranýho Šimona…
Dlouhá jména mi také přijdou nepraktické, stejně jako když je v příjmení R tak by podle mě nemělo být v jméně. Znám zrovna 3 lidi kteří ráčkujou a mají R jak v příjmení tak ve jméně a to je podle mě pak i pro ně blbé
I když těžko říct, třeba to nevnímají, ale vím že jsem u syna R ve jméně nechtěla když ho má v příjmení ![]()
@michaelala píše:
Dlouhá jména mi také přijdou nepraktické, stejně jako když je v příjmení R tak by podle mě nemělo být v jméně. Znám zrovna 3 lidi kteří ráčkujou a mají R jak v příjmení tak ve jméně a to je podle mě pak i pro ně blbéI když těžko říct, třeba to nevnímají, ale vím že jsem u syna R ve jméně nechtěla když ho má v příjmení
Když ráčkujou, tak mají chodit na logopedii.
Manžel taky pro syna nechtěl jméno s R se stejným argumentem, ale to jsem nebrala. V příjmení R nemáme a podle mě by chlap aspoň jedno R mít měl. Tak ho má. ![]()