Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Zdravím,
Mám parádní rodinu, ale už několik let se mi děje že pokaždé když na mě někdo z nich promluví tak si vždy představím jaké by to bylo kdyby byly mrtví a nebo že bych byla mrtvá já. U lékaře jsem s tím už byla a nijak mi nepomohl navie to jen zhoršil teď se mi už zdají sny jak svou rodinu zabijim mezitím co spí. Už nevím co s tím prosím poraďte mi připadám si jako blázen
To jsou nutkavé myšlenky. Divím se, že ti psycholog nepomohl, tak jdi jinam. Pokud nutkavé myšlenky necháš žít vlastním životem a ještě je přihnojuješ, vyvrcholí do úzkostí a panik a pak už se bez odborníka neobejdeš. Ty myšlenky neznamenají, že chceš někoho z nich opravdu zabít, ale prostě přicházejí z místnosti zvané zakázané myšlenky a tím víc se tlačí na povrch. Každý má někde v mozku tyhle hloupé myšlenky. Začínají tím, co kdybych někde např. na konferenci do ticha zakokrhal nebo něco šťavnatého vykřikl a končí, co kdybych někoho zapíchl. Mě po prvním porodu napadlo, co kdybych své dítě hodila z okna. Strašně jsem se té myšlenky lekla. Tak strašně, že jsem tři dny nespala a pak už mi legulérně začalo šramotit tím nedostatkem spánku. A přešlo to, dítě jsem nikam nehodila a to už se drápe k dospělosti, u dalšího už to nepřišlo. A jak? Zabírá ignorace, tak si lítej, myšlenko, však mě neukousneš. A rozptylovat se, mluvit nahlas, když nemáš s kým, tak si zpívat, jíst pestře, nepít alkohol, doplňovat hořčík, béčko. Hlava se vyčistí, uvidíš. Jsou to jen myšlenky. Nemají nohy ani hrany. ![]()