Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Wiolla píše:
A nezastavilo by tě ani to, že máš doma děti, které tátu milují a zboříš jim rodinu?
Kdybych byla se vztahem nespokojená, tak bych v něm vůbec nebyla. Odešla bych z něj dřív, než bych se dostala do situace zakladatelky, To co jsem napsala bylo pro ten její případ.
@evish píše: Život opravdu není jednoduchý a občas jedním rozhodnutím můžeš ovlivnit strašně moc. Takže zakladatelko jednej rozvážně a vše si dvakrát promysli. Už to pak nikdy třeba nebudeš mít šanci vrátit.
Amen.
@rozmary
nedávno jsme měli krizi. Chtěla jsem od něj odejít, nemám problém být sama. Brzy nastupuji do práce, kde jsem dobře ohodnocena a budu do toho dál pobírat rodičák+mám ještě vedlejší příjem. Přítel dobře vydělává, takže nemám strach, že by na děti neplatil. Nebojím se být sama!
Nakonec jsme krizi ustáli, nějak mě přesvědčil, že se chce změnit…
@Anonymní píše:
A změnil se?
@Anonymní píše:
@peggy.sl
právě že hodně problematický. Máme problémy v komunikaci. Velmi často se nechápeme a vznikají zbytečné hádky. Jsme rozdílné povahy. Já jsem aktivní hodně společenský člověk a on ten pasivní
A má takový vztah smysl?? ![]()
@G12 píše:
Kdybych byla se vztahem nespokojená, tak bych v něm vůbec nebyla. Odešla bych z něj dřív, než bych se dostala do situace zakladatelky,
Kdybych byla ve vztahu nespokojená a byly v něm zároveň děti, tak bych udělala všechno proto, aby se ten vztah zlepšil. A jsem si jistá, že by to udělal i můj manžel..
To co jsem napsala bylo pro ten její případ.
Jaký je jeji případ? Pokud jsem to pochopila správně, tak mají s partnerem komunikační problémy (kdo je dneska nemá?) a svoji citovou vyprahlost si řeší jinde. Ale má dost rozumu na to, aby si uvědomovala, že rozbíjejí 2 rodiny, ve kterých jsou děti.
@Wiolla píše:
Amen.
Ano, přesně o to se snažím, ač to teď fakt nevypadá. Myslím za nás oba, snažím se jednat rozumově, ale to že k němu chovám velké city, prostě nemůžu smáznout a přehlížet
@Anonymní píše:
@rozmary
nedávno jsme měli krizi. Chtěla jsem od něj odejít, nemám problém být sama. Brzy nastupuji do práce, kde jsem dobře ohodnocena a budu do toho dál pobírat rodičák+mám ještě vedlejší příjem. Přítel dobře vydělává, takže nemám strach, že by na děti neplatil. Nebojím se být sama!
Jednu ste ustáli a je tu další, on se chce kvůli tobě měnit a ty máš milence
promiň na tohle mám asi moc krátký vedení.
@Anonymní píše: …ale to že k němu chovám velké city, prostě nemůžu smáznout a přehlížet
Víš co? Můžeš.
Dokud to totiž neuděláš, tak nenajdeš sílu a chuť pracovat na současném vztahu… ![]()
@Brouk Pytlik
není to tak dávno… zatím se snaží, uvidíme časem
@peggy.sl
nad tím jsem uvažovala, vlastně dál uvažuji, ale dávám tomu poslední šanci, snad kvůli dětem, snad kvůli tomu, že k němu ještě něco cítím
@Anonymní píše:
@Brouk Pytlik
není to tak dávno… zatím se snaží, uvidíme časem@peggy.sl
nad tím jsem uvažovala, vlastně dál uvažuji, ale dávám tomu poslední šanci, snad kvůli dětem, snad kvůli tomu, že k němu ještě něco cítím
Já jsem zastánce toho, že kvůli dětem se má překousnout hodně věcí, ale nefunkční vztah do toho nepočítám..děti jednou vyletí z hnízda a budeš stará sedět doma s,,dědkem,, a litovat, že jsi to nerozsekla dřív.. ![]()
@Wiolla píše:
Jaký je jeji případ? Pokud jsem to pochopila správně, tak mají s partnerem komunikační problémy (kdo je dneska nemá?) a svoji citovou vyprahlost si řeší jinde. Ale má dost rozumu na to, aby si uvědomovala, že rozbíjejí 2 rodiny, ve kterých jsou děti.
Já si zase myslím, že někdy je lepší rozbít něco co nefunguje, než to udržovat z rozumu kvůli dětem. Samozřejmě, že ne kvůli nějakému citovému nebo jinému poblouznění, ale když je to trvalý stav, tak bych v takovém manželství prostě nebyla.
@peggy.sl píše:
Já jsem zastánce toho, že kvůli dětem se má překousnout hodně věcí, ale nefunkční vztah do toho nepočítám..děti jednou vyletí z hnízda a budeš stará sedět doma s,,dědkem,, a litovat, že jsi to nerozsekla dřív..
@Wiolla @rozmary
s přítelem jsme spolu 4 roky, řešili jsme už dvě podobné krize, vždy jsem na tom vztahu makala, měnila jsem sebe a přizpůsobovala svůj život jeho. Moje sebevědomí kleslo na nulu. Byla jsem hodná holka, sedící doma, odmítala různé nabídky. „Milence“ jsem opět potkala před krizí, když doma bylo vše ok, pak nastala krize, která s „milencem“ neměla nic co dělat (to je jiné téma a na hodně dlouho a vyprávět vám o tom, tak by skončila moje anonymita) Já už prostě nebudu ta slepička, která bude naivně čekat, zda se něco změní.
Když se ho nedokážeš vzdát, tak v tom budete pokračovat a dospěje to k tomu, že to stejně jednou praskne
Budeš se potom cítit líp, když tě odsoudí přítel i děti, za to jak si je obelhávala? Možná by bylo lepší říct to na férovku, ale mám tak trochu pocit že si nejsi až tolik jistá milencem a bojíš se abys nakonec nezůstala sama, co když jemu to žena odpustí.