Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Keyllah píše:
Pamatuješ si, jak to bylo u té záměny dětí myslím z Třebíče? maminky chtěli bio i nebio a ten jeden tatínek by to nebio okamžitě odevzdal a chtěl jen to svoje biologický…je to OT, ale nevíte jak to s nimi bylo dál? jak to dopadlo?
Vyměnili si je, chvíli se stýkali a teď už se nestýkají. Pokud vím ![]()
@Keyllah píše:
Pamatuješ si, jak to bylo u té záměny dětí myslím z Třebíče? maminky chtěli bio i nebio a ten jeden tatínek by to nebio okamžitě odevzdal a chtěl jen to svoje biologický…je to OT, ale nevíte jak to s nimi bylo dál? jak to dopadlo?
Měli snad nějaké zvykací období a mají už své děti. Myslím, že to nebude ojedinělý případ, lidé (zaměstnanci porodnice) jsou tvorové omylní, v reálu bude takových dětí více.
@pocestny píše:
Taky bych to chtěl vědět. Jenom si vzpomínám, kolik bylo křiku a pohoršení, když tenkrát vyměnili neúmyslně dvě děti v porodnici. Soudy, odškodnění, atd. Tohle je možná drsný podvod na chlapovi i na dítěti a ejhle, plno obhajovatelek. Uvědomte si, jak rychle se věci mění. Před pár lety se o DNA vůbec nemluvilo, teď to bude za chvilku součástí občanky. A ta provalení jsou díky čím dál, tím náročnějším metodám v medicíně pravděpodobnější a pravděpodobnější. Co potom?
To si taky myslím.
Koho by před dvaceti lety napadlo, jak běžné budou přesné těhotenské testy. Třeba.
@Keyllah píše:
Buď hned nebo nikdy. Nevím jak ty, ale já si začala dělat k dítěti pouto postupně, nebyla to životní láska v první sekundě, ale už po pár týdnech bych za něj dýchala. Takže kdybych mohla volit varianty, chtěla bych to vědět hned, nebo nikdy…pokud by se to provalilo třeba za 20,30 let doufala bych, že matkou toho dítěte jsem, ač ne biologickou, a že ono miluje mě, tak já jeho. Chlapovi bych to neodpustila, ale doufala bych, že to vztah s dítětem ustojí.
Děkuji za odpověď. Je asi víc lidí, kteří to mají podobně - včetně mužů. Věřím, že jsou muži, kteří třeba i tuší, že dítě není jejich, ale raději to nedávají najevo, aby se náhodou neprovalilo, co by neustáli. Proto jsem obnovitelce psal, že by měla vzít v úvahu to, jaký typ je její manžel. Zda je to ten typ, který by to vědět chtěl vždy nebo typ, co by nad tím raději zavřel oči, kdyby mohl, ale pokud mu to natvrdo řekne, tak to třeba neustojí. A ano, vím, že se to odhaduje těžko.
@Mart81 píše:Žádné kompromisy. Jednou si živíš dítě, zdravě si ho krmíš a když potřebuješ jaterní štěp, tak najednou zjistíš, že si nahraný. Možnost vypěstovat si náhradní orgány musí mít ten muž, nemůže o tom rozhodovat manželka (coura).
Děkuji za odpověď. Je asi víc lidí, kteří to mají podobně - včetně mužů. Věřím, že jsou muži, kteří třeba i tuší, že dítě není jejich, ale raději to nedávají najevo, aby se náhodou neprovalilo, co by neustáli. Proto jsem obnovitelce psal, že by měla vzít v úvahu to, jaký typ je její manžel. Zda je to ten typ, který by to vědět chtěl vždy nebo typ, co by nad tím raději zavřel oči, kdyby mohl, ale pokud mu to natvrdo řekne, tak to třeba neustojí. A ano, vím, že se to odhaduje těžko.
@zoidberg píše:
Jenže mužům to nebio ubírá čas a prostředky na to bio.
To je pravda. Je ale i pravda, že kdyby měl manžel ještě někde své bio dítě, tak by musel prostředky a čas dát i tam. Jako nezáviděla bych mu. A že dítě je dřív než na nové boty ![]()
@zoidberg píše: Žádné kompromisy. Jednou si živíš dítě, zdravě si ho krmíš a když potřebuješ jaterní štěp, tak najednou zjistíš, že si nahraný. Možnost vypěstovat si náhradní orgány musí mít ten muž, nemůže o tom rozhodovat manželka (coura).
Takhle to snad nikdo normální nebere.
nemám děti proto, aby mi zachraňovaly zdraví. Edit: špatné y. ![]()
@Amelie30 píše:
Takhle to snad nikdo normální nebere.nemám děti proto, aby mi zachraňovaly zdraví. Edit: špatné y.
To nic. To jen zoidberga opustil záchvat rozumného uvažování, co dočasně měl v téhle diskuzi. ![]()
@Amelie30 píše:
Takhle to snad nikdo normální nebere.nemám děti proto, aby mi zachraňovaly zdraví. Edit: špatné y.
Každý máme nějaké důvody. Jisté etnikum má děti kvůli sociálním dávkám. Ježibaba děti pekla v peci a pojídala je. Já mám děti, aby mi přidělávaly starosti…
@Bábrdl píše:
To nic. To jen zoidberga opustil záchvat rozumného uvažování, co dočasně měl v téhle diskuzi.
Právě jsem si říkala, že zní rozumně.
Škoda, že mu to nevydrželo. ![]()
@zoidberg píše:
Každý máme nějaké důvody. Jisté etnikum má děti kvůli sociálním dávkám. Ježibaba děti pekla v peci a pojídala je. Já mám děti, aby mi přidělávaly starosti…
S poslední větou souhlas.
Já je mám sobecky pro radost. A té radosti je ó hodně víc než starostí. ![]()
@zoidberg píše:
Já je mám proto, aby utratili moje peníze dřív než já…neb jak je známo, peníze ničí charakter ![]()
@Lenca27 píše:
Mne rozhodne neprijde v pohode podstrcit chlapovi cizi dite. Ja bych na to koule nemela, proto bych jednala tak, abych se do teto situace nedostala. Jenze zakladatelka v te situaci je. A uz je pozde. Dite s otcem ma pevne citove pouto. Riskla bych, ze to praskne pozdeji, ale nerekla to ted. Protoze v prvnim pripade je mozne, ze nepraskne a nikdo nikomu neublizi. Kdybych se v 15 dozvedela, ze muj tata me nezplodil, bylo by mi to sumak. Mam ho rada jako vlastnihoKazdopadne je to blba situace a nezavidim.
Kdyby jsi někdy poslouchala rozhovory s těmi kukačkami, které se to dozvěděly v pozdějším věku, zjistila bys, že jim to vůbec není jedno.
@zoidberg píše:
Jenže mužům to nebio ubírá čas a prostředky na to bio.
No a co? Tak by nemel bio, co by se stalo?
@pocestny píše:
Kdyby jsi někdy poslouchala rozhovory s těmi kukačkami, které se to dozvěděly v pozdějším věku, zjistila bys, že jim to vůbec není jedno.
Nekomu mozna ne, nekomu jo. Rozhodne bych se taty nezrekla a on me taky ne.