Nevím, jak situaci vyřešit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
101847
20.2.24 07:14
@1Pears1 píše:
Přídavky byste měli znovu za 3 měsíce dostat, pokud se sníží příjmy.
Jen de.bil si kupuje těhotenský test v lékárně, kde je firma, když to jde diskrétně objednat na internetu. A zvracet jsi mohla taky z mnoha jiných důvodů. Dost jsi jim to ulehčila.
Po 3 měsících si žádejte o všechny možné dávky včetně hmotné nouze.
Registruj se na UP, bez toho hmotku nedostanete.
Hodně štěstí.

S testem je to úplně fuk, pracuje na DPP a tu mohou bez duvodu ukoncit i těhotné…
Plus tedy hmotku s prijmem partnera a jeji podporou, to celkem pochybuju, ze dostanou. Holt bude muset chlap hledat jeste brigadu, když ji je tak strasne špatně v 6tt…

• načítám...
696
20.2.24 07:14

Jak se stane, že člověk, který vydělá 25 tisíc, a jen za bydlení a půjčku dá 24,5 tisíce, se ráno vzbudí, a řekne si: Je skvělý nápad si udělat druhé dítě! Nepochopím.

• načítám...
101847
20.2.24 07:16
@johanka.1987 píše:
Jak se stane, že člověk, který vydělá 25 tisíc, a jen za bydlení a půjčku dá 24,5 tisíce, se ráno vzbudí, a řekne si: Je skvělý nápad si udělat druhé dítě! Nepochopím.

Protože prece stat da prispevek na bydleni, na dite a tak…

• načítám...
7485
20.2.24 07:17
@johanka.1987 píše:

však měli příjem 40tis… takové velké peníze :D

• načítám...
74217
20.2.24 07:18

Někdo si bude muset zvednout příjem. Tohle je na hraně živoření. Bála bych se. Kdyby rodina měla tak malé příjmy a velké náklady. Další dítě bych nedovolila, dokud by nebyl příjem, který uživí čtyřčlennou rodinu a bude na odkládání.

• načítám...
260
20.2.24 07:22

Sice se nám dítě nedaří, nemáme zatím ani jedno, ale tohle… tohle bych teda řešit nechtěla. Ano, žijeme v době, která moc mladým rodinám nenahrává, ale radši budu mít dítě zatím JEDNO a rozmyslím si až si začnu dělat druhé, ale proto možná nemám zatím ani jedno protože moje přezodpovědnělost se v dnešní době nenosí. :nevim:

• načítám...
7485
20.2.24 07:26
@katerina9615 píše:
Sice se nám dítě nedaří, nemáme zatím ani jedno, ale tohle… tohle bych teda řešit nechtěla. Ano, žijeme v době, která moc mladým rodinám nenahrává, ale radši budu mít dítě zatím JEDNO a rozmyslím si až si začnu dělat druhé, ale proto možná nemám zatím ani jedno protože moje přezodpovědnělost se v dnešní době nenosí. :nevim:

Já mám jedno dítě. Jo chlap má ještě dvě, kde se posílají alimenty… ale máme příjem 2× vyšší jak zakladatelka (ani to nemáme ze státních příspěvku), máme své bydlení, ale mám vyššší hypotéku… a víš že další dítě by bylo prostě čára do rozpočtu. Raději budu žít v klidu s jedním, než nemít na nové boty pro dvě…

• načítám...
33846
20.2.24 07:33
@Anonymní píše:
@JeyKey @Serpentini @Dara90
Jsme v takové situaci kvůli tomu že jsem otěhotněla. A v práci na to přišli sami, páč mi je zle…
To teď jsme se měli krásně příjem přes 40 tis dohromady… Proto jsme se rozhodli pro druhé.
V práci jsem začala často chodit na WC, páč mi je zle, motá se mi dost hlava z nízkého tlaku a bohužel lékárna je v té samé budově jak firma ve které pracují a kolegové mě viděli s těhotenským testem. Tak si dali 1a1 dohromady a začali se šířit drby co došli az k vedení a to za mnou došlo… Tak jako co jsem asi měla dělat :think: lhát jim? Tak jsem to řekla narovinu že jsem v tom. To mi ještě slibovali že si mě tam nechají a po týdnu otočili že nakonec ne…🫣 🤦🏼‍♀️
Já se ale neptala na váš názor na naší situaci ale na to na co bych mohla mít případně nárok od ÚP…
Na potrat nepůjdu páč jsme to dítě chtěli, dlouho se o něj snažili (1,5r) a i kdybych šla tak mi tu smlouvu neprodlouží… Jsem tam skoro rok…

A to vám nedošlo, že ty příjmy nejsou stabilní? Proč si chlap nenajde lépe placenou práci? Žádnou rezervu předpokládám nemáte. No, když si to spočítáš, tak s tímhle příjmem nemáte šanci vyžít. Jenže ty se vlastně neptáš na názory, ale na to, na co máš nárok že?
:zed:

• načítám...
LiduNe
20.2.24 07:53
@Anonymní píše:
@Lily Evans ano, měla jsem práci jistou, proto jsme druhé chtěli.. věděli jsme že když tam zůstanu tak to zvládneme, ale situace je momentálně jiná… Změnila se a za to já bohužel nemůžu že se mnou v práci takhle vypekli…
Ale opakuji, na tohle jsem se neptala…
Proč nemůžete odpovídat jako normální lidi… 🤦🏼‍♀️

Ale i kdyby vám zůstal příjem 40 tisíc, pro 3 lidi + mimino, kteří platí 16 za nájem a 8 za půjčky, je to strašně málo. Asi jste od začátku počítali s těmi dávkami, jinak to nechápu. Na DPP jsi musela počítat, že nemáš práci jistou. To vy nejste normální lidi, jste finančně absolutně negramotní, nezodpovědní. Když jste si upekli druhé dítě za situace, kdy na něj nemáte, tak si musí přítel najít druhou práci, aby vás uživil. Co čekáš za rady?

• Upravit
21444
20.2.24 08:29
@Anonymní píše:
@JeyKey @Serpentini @Dara90
Jsme v takové situaci kvůli tomu že jsem otěhotněla. A v práci na to přišli sami, páč mi je zle…
To teď jsme se měli krásně příjem přes 40 tis dohromady… Proto jsme se rozhodli pro druhé.
V práci jsem začala často chodit na WC, páč mi je zle, motá se mi dost hlava z nízkého tlaku a bohužel lékárna je v té samé budově jak firma ve které pracují a kolegové mě viděli s těhotenským testem. Tak si dali 1a1 dohromady a začali se šířit drby co došli az k vedení a to za mnou došlo… Tak jako co jsem asi měla dělat :think: lhát jim? Tak jsem to řekla narovinu že jsem v tom. To mi ještě slibovali že si mě tam nechají a po týdnu otočili že nakonec ne…🫣 🤦🏼‍♀️
Já se ale neptala na váš názor na naší situaci ale na to na co bych mohla mít případně nárok od ÚP…
Na potrat nepůjdu páč jsme to dítě chtěli, dlouho se o něj snažili (1,5r) a i kdybych šla tak mi tu smlouvu neprodlouží… Jsem tam skoro rok…

Ano!

• načítám...
101847
20.2.24 08:36
@PaníBovaryová píše:
Ano!

To je fuk, pri DPP není žádne omezení, klidně ji mohou vykopnout jako těhotnou, což jiste velmi dobře vědí, takže problém nebude těhotenství, ale spíše to, ze v 6tt, kdy člověk dost casto jeste ani nevi, ze je těhotný, ma takové problemy, ze se to viditelně projevuje na jeji praci.

• načítám...
337
20.2.24 09:20

Zkusila bych se ve firmě zeptat, jestli by smlouvu neprodloužili ještě o pár měsíců, už tě mají zaškolenou a jestli by jim to nestálo za to(ale nevíme, co konkrétně děláš za práci). Hledat přivýdělek, ty i muž. Zkus snížit výdaje - třeba 2000 za telefony a televizi mi přijdou fakt dost, nám stačí půlka a nemám pocit, že bychom se omezovali a ne, nemáme firemní tarify. Zkus vařit levněji, chystat muži obědy s sebou, kupovat věci v akci.

• načítám...
Anonymní
20.2.24 09:22

@Kipa22 děkuji za normální odpověď a radu ☺️ pohlédneme se po něčem 😊

• Upravit
Anonymní
20.2.24 09:24

@albertka132 děkuji taky za normální odpověď, budeme se snažit šetřit co nejvíce to půjde a zrušíme zbytečné platby co nejsou nutné ☺️

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová