Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Niky, taky mi říkali, že dokud se dokážu usmát, tak to ještě k porodu není
Jenže kámoška prostě bolest vnímá jinak a díky tomuto málem porodila doma. mě říkali, že mám přijet, až budu mít pravidelné kontrakce po třech minutách a trvajících min. hodinu. Stejně jsem je neměla pravidelné, ale jeli jsme. Ale je pravda, že ta bolest byla fakt děsná. Nemohla jsem se při kontrakci narovnat, pohnout, prostě nic. Dojít k autu…to byla nejdelší cesta, protože sice byli kontrakce tak nějak co 3 minuty, ale byli dlouhé a odeznívali pomalu, takže sotva jedna skončila, už začínala další.
kaki dekuji pojdedu az to teda bude castejsi a nebudu to moct vydrzet. Uvidime zatim je to o neco silnejsi tak jeste pockam. Pojedu jak pises ty ![]()
Zajímavý přístup.Nechtějí abys sis to třeba sama odrodila doma
?Kde máš porodnici?Já jsem měla bolesti po 3minutách,vzali mě na sál řekli ať zatlačím,pak ať počkám na další kontrakce a nic.Čekali 5min. a museli píchnout injekci na vyvolání stahů.Ale já tam ležela už 3 dny na vyvolání,tak nevím.
Miris je pravda ze tahle porodnice neni vyhlasena. Hodne jste to videli v televizi. Umrti mimnka, vymena miminek a dalsi…
No to je mi líto.A nemůžeš jet někam jinam?Asi ne jinak bys to už udělala co?Tak si hlavně hlídej ty intervaly,pohyby a kdyby něco radši zase jeď.Ať si sestry myslí a říkají co chtějí.Porodíš tam,pár dní si tam s miminkem poležíte a pak je už třeba nikdy neuvidíš.Kašli na ně.Hlavně ať jsi v klidu-teď to oba potřebujete ![]()
Miris ostatni spitali jsou velmi daleko. To bych tam asi neztihla
mas pravdu pak uz je neuvidim hlavne at je mala zdrava a je to. Budu s it to hlidat a klidne pojedu zbytecne. ![]()
Niky7 píše:
Prave nevim kdy mam zase vyrazit zacina to zase silit, tak kdy myslite? Az to fakt nebudu moct vydrzet? Ja uz jim nerozumim.
zkus tu teplou vanu, bud se to uklidní a nebo rozjede a to já naštěstí porodnici řešit nemusela. I kdybych enchtěla tak bych musela rodit u nás. Jinou máte hodně daleko? Ona i ta psychika dělá hodně a jestli z ní máš strach tak bych jela do jiný ![]()
Niky, ten přístup sester
Já neměla pravidelné kontrakce ani u jednoho. Ale dám taky radu: vlez vždycky do hodně teplé sprchy. Buď se rozjede a nebo na chvíli ořibrzdí. Až už to nepůjde rozchodit, jeď.
Market je to opravdu daleko. Nic jineho mi nezbyde nez to prekousnoout. jeste musim pockat az se voda ohreje, a pak se pujdu nalozit.
Amabilis77 píše:
Niky, ten přístup sesterJá neměla pravidelné kontrakce ani u jednoho. Ale dám taky radu: vlez vždycky do hodně teplé sprchy. Buď se rozjede a nebo na chvíli ořibrzdí. Až už to nepůjde rozchodit, jeď.
dobre dekuji ![]()
A jak daleko máš tuhle nemocnici? Jak rychle se tam dokážete dostat? Protože i podle toho bych se řídila. Já to mám do porodnice něco přes 10 min., takže jsem byla fakt v klidu.
No podle toho jak vcera rychle jel tak jsem tam za 30minut
do te nejblizsi
Niky ja jela do nemocnice z prahy do usti nad labem
a v pohode
jela jsem s tim ze mam slaby bolesti ale nevedela jsem jestli neodtyka plodovka…za 2 hodky jsme tam byli, to uz jsem mela kontrakce po 6 minutach, nez me prijali tak jsem je mela po 2 minutach…tkz jsem byla rada ze jsme vyrazili i kdyz mi potom chlap na sestinedeli rikal, ze si myslel, ze se tam jedem jenom podivat ![]()
Páni a já myslela , že už jste 3.A ono pořád 2v1.
Hlavně vydržet, nenechat se urážet a myslet jen na to , že bude malinká brzy u tebe.Tím narážím na super sestřičky v té porodnici.
Držím moc palečky,hlavně klid.Těším se na zprávičku od Tebe , že už jste 3. ![]()
Prave nevim kdy mam zase vyrazit zacina to zase silit, tak kdy myslite? Az to fakt nebudu moct vydrzet? Ja uz jim nerozumim.