Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Izumi Miyako píše:
Ehm, perou se tu holky. Já jen občas něco prohodím. Pro mě jsou cyklostezky španělská vesnice
Se to zaseklo na cyklostezkách, jindy to zase může být ve vlaku, obchodě nebo na náměstí… Tak všem přeju, ať se setkávají většinou s taktem a ohleduplností ![]()
@SarinkaSar1 píše:
už to asi neřeš, stalo se a změnit nelze. Nezávidím Ti pobyt v nemocnici, to jsi asi chtěla slyšet…
@dedrichov píše:
už to asi neřeš, stalo se a změnit nelze. Nezávidím Ti pobyt v nemocnici, to jsi asi chtěla slyšet…
ne to jsem slyšet nechtěla, ani jsem v ní nebyla ![]()
@Ice79 píše:
Asi proto, že tenkrát žádné nebyly?
Nebo proto, že žiji víceméně na větší vesnici? ![]()
@SarinkaSar1 píše:
@dedrichovne to jsem slyšet nechtěla, ani jsem v ní nebyla
špatně jsem si zapamatovala včerejší příspěvek a hledat ho nebudu. Tak příště ať se dobře jede a bez pádu
@SarinkaSar1 píše:
@lucenkaproto ti říkam, že když by byla vedle něj, má od toho ruce.. vedle něj ne na kole ani koloběžce…jestli zná základní pravidla, tak asi ví, že zničeho nic nevjede druhýmu do dráhy, jestli ti zabrzdí před nosem, tak máš dodržovat odstup, ale tohle nebyl přece vůbec můj případ, já ho chtěla objet a on mi tam vlítl naprosto nečekaně. To už nevim kudy jsem podle tebe měla jet? to mam chodit po trávě celou dobu aby mi tam nevlítlo pomatený děcko, protože co kdyby náhodou?
tak jestli znáš základní pravidla, tak víš, že na cyklostezce by vedle něj neměla co dělat
jiné by to mohlo být na stezce pro chodce a cyklisty. Ale ne každá maminka může běhat.
@lucenka píše:
A už tu konečně někdo odpoví, jak maminka zabrání dítěti zastavit, změnit směr, když bude hned za ním, vedle něho?
Máš to předpokládat a dítě chytnout. Když budeš dítě učit jezdit před domem, kde nikdo nejezdí, ale zrovna tam pojede auto, tak co uděláš? Budeš stát a neuděláš nic? Nehledě na to, že jsem si nevšimla, že by se maminka nějak omluvila dotyčné.
@Nimie píše:řekněš mi, jak mám dítě chytnout, když budu taky na kole/koloběžce vedle něj nebo za ním? Opravdu si to nedovedu představit. A dítě budu učit někde, kde nebudou jezdit auta.
Máš to předpokládat a dítě chytnout. Když budeš dítě učit jezdit před domem, kde nikdo nejezdí, ale zrovna tam pojede auto, tak co uděláš? Budeš stát a neuděláš nic? Nehledě na to, že jsem si nevšimla, že by se maminka nějak omluvila dotyčné.
@lucenka píše:
http://www.kzmpribyslav.cz/…yslav-sazava
přihazuju ještě odkaz k té naší cyklostezce. Nechci slovíčkařit, někde je to tak, jinde jinak
@lucenka píše: řekněš mi, jak mám dítě chytnout, když budu taky na kole/koloběžce vedle něj nebo za ním? Opravdu si to nedovedu představit. A dítě budu učit někde, kde nebudou jezdit auta.
Nejezdím na kole/koloběžce, když mám s sebou 4 leté dítě, které to nezvládne samo. Nebo jede maminka vlevo, dítě učí jezdit u pravého pruhu. A ano, nehody se stávají, ale pak je potřeba za to vzít zodpovědnost a ne stát a blbě koukat.
@dedrichov píše:
Se to zaseklo na cyklostezkách, jindy to zase může být ve vlaku, obchodě nebo na náměstí… Tak všem přeju, ať se setkávají většinou s taktem a ohleduplností
Včera jsem jela domů vlakem. Škrabala jsem se s břichem a nákupem do vagonu. Stál tam nějaký děda. Ne, že bych po něm chtěla, aby mi pomohl, když viděl v jakém jsem stavu. Ale byla jsem ráda, že milostivě z uličky ustoupil. Tolik k té ohleduplnosti. A předtím mi ujala tramvaj před nosem. Sotva z ní lidi stačili vystoupit ![]()
@Izumi Miyako píše:
Včera jsem jela domů vlakem. Škrabala jsem se s břichem a nákupem do vagonu. Stál tam nějaký děda. Ne, že bych po něm chtěla, aby mi pomohl, když viděl v jakém jsem stavu. Ale byla jsem ráda, že milostivě z uličky ustoupil. Tolik k té ohleduplnosti. A předtím mi ujala tramvaj před nosem. Sotva z ní lidi stačili vystoupit
proč by měl děda pomáhat těhotné nastoupit? A když někdo zavazí, je nejjednodušší říct „s dovolením“ a nechat ho, až uhne a pak můžeš projít… zejména, když mám v ruce nákupní tašku, která taky potřebuje místo… když už mu to nedojde samotnému… na druhou stranu, co když on se cítil stejně jako ty a byl rád, že se tam vyškrábal ![]()
@lucenka píše:
A už tu konečně někdo odpoví, jak maminka zabrání dítěti zastavit, změnit směr, když bude hned za ním, vedle něho?
normálně - prostě na něj pořádně zaječí, když vidí, že to dítko něco takového chce provést. Se mnou mamka jela na kole po silnici (to už mi ale bylo 10) a něco podobného jsem udělala (ne že bych se chtěla otočit do protisměru, ale vyjela jsem až příliš doleva). Mamka jela za mnou, zaječela na mě a já si uvědomila, kde jsem, a spořádaně se vrátila zpět.
A než mi začneš psát, že čtyřleté dítě se lekne, když se na něho zakřičí - no podle mě tam nemá čtyřleté dítě co dělat
@Izumi Miyako píše:
Včera jsem jela domů vlakem. Škrabala jsem se s břichem a nákupem do vagonu. Stál tam nějaký děda. Ne, že bych po něm chtěla, aby mi pomohl, když viděl v jakém jsem stavu. Ale byla jsem ráda, že milostivě z uličky ustoupil. Tolik k té ohleduplnosti. A předtím mi ujala tramvaj před nosem. Sotva z ní lidi stačili vystoupit
Nějak nechápu, co měl dělat ![]()
@Izumi Miyako píše:Tak nehledej pořád nějaké problémy, děda s největší pravděpodobností těhotný nikdy nebyl, tak ho asi nenapadlo, že bys možná potřebovala prostor… Určitě ses na něj usmála a prohodila něco jako dovolíte, tady se nevejdu