Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka píše:
Tak dobře, co když její dítě skončí jen se základním vzděláním? Přestane ho mít kvůli tomu ráda? Bude se za něj stydět?
Možná bude, možná nebude. Ale s ohledem na budoucnost toho dítěte možná bude radši, když aspoň ten výuční list bude mít… Anebo taky ne ![]()
@Kaileee píše:
Jo budu se stydet, pokud mi prijde dcera v 17 tehotna, nedodela skolu a za celou dobu materske bude jen sedět doma na zadku. Ale pochybuju ze by se to nekdy stalo, my deti k něčemu vedeme. A budou mit vzdy rodinne zazemi, nebudou se moct vymlouvat jako zakladatelka
A kdo by to dítě tý tvý dcery hlídal, když by byla ve škole, aby ses za ní nemusela stydět? ![]()
@lucenka píše:
Tak dobře, co když její dítě skončí jen se základním vzděláním? Přestane ho mít kvůli tomu ráda? Bude se za něj stydět?
Taky bych se stydela, brala bych to jako sve zivotni selhani. A do toho, pokud by prisla tehotna (viz vcerejsi konverzace na tema nactek a mimisku)..Ne, fakt jako ne.
To jsou kecy. Co kdyby jste misto vymluv, hledala způsob, jak si skolu dodelat?
Mam skvelou kamaradku, která ma dvě deti ve skolkovem veku, je bez partnera, pracuje a po nocich se učí na medicinu. Jeji 35 let.
Jednim z mála duvodu, je aby inspirovala sve deti.
Krom toho, proc pisete o těžkém dětství, když je Vam 27 let? Za dobu sve dospelosti jste mohla mit SŠ a klidně i Bc.
Přijměte za svuj život zodpovědnost, ze tam kde jste nyni si muzete sama a nesvadejte to na detstvi, nebo narozenou dceru. Na skole mame dost mladych devcat, které promuji s břichem, ci s dítětem v náruči. ![]()
Příspěvek upraven 13.05.20 v 13:47
@lucenka píše:
A kdo by to dítě tý tvý dcery hlídal, když by byla ve škole, aby ses za ní nemusela stydět?
Rikam, ze mame funkční rodinu. Ona ta zakladatelka stejne je jen zhnila. Tatinek urcite neni nonstop v praci a pitomy ucnak jde dodelat i s hodne mizernou dochazkou.
@lucenka píše:
Když je celý život vedeno k tomu, že vzdělání je důležité, proč by měli skončit se základním vzděláním?
ty máš vždy takové katastroficke scénáře… ![]()
@Anonymní píše:
Ano. Protože to vůbec nikoho v reálu nezajímá, můžu si tam dát klidně školu na marsu a nikdo se na to ani nepodívá. Takže si to nijak ověřit nejde, protože škola v té době diplomy nevydávala
po mne ve vsech zamestnanich chteli videt original, sekretarka si ho ofotila. Tvemu zamestnavateli je tve vzdelani fuk, necha se ošulit kopii cehosi, je to jeho boj.
Mozna nejaka sektretarka ted nekde maka na kopii meho diplomu
V mem oboru ne, to si zamestnavatele hlidaji.
@Kaileee píše:
Tak mi na tom zalezi. Stejne jak bych si nevybrala chlapa, ktery ma zakladni vzdelani a nema zadnou snahu na sobe pracovat.
Tak zhnilocha nechce nikdo.
O tom nemluvim
@Kaileee píše:
Rikam, ze mame funkční rodinu. Ona ta zakladatelka stejne je jen zhnila. Tatinek urcite neni nonstop v praci a pitomy ucnak jde dodelat i s hodne mizernou dochazkou.
Jenže zakladatelka nemá funkční rodinu. Do školy se většinou při dálkovém studiu chodí i ve všední dny, potřebuješ často nějakou praxi, opět všední dny. Takže to těžko bude hlídat chlap. Asi by velmi brzy přišel o práci, kdyby si bral každý pátek dovolenou, aby mohl hlídat dítě.
@truelly píše:
Když je celý život vedeno k tomu, že vzdělání je důležité, proč by měli skončit se základním vzděláním?ty máš vždy takové katastroficke scénáře…
A ty víš, ještě než porodíš dítě, že tvé dítě bude inteligentní, zdravé a zvládne školy dle tvých představ? Máš věšteckou kouli, a víš, že v pubertě neotěhotní?
@JensonB píše:
Taky bych se stydela, brala bych to jako sve zivotni selhani. A do toho, pokud by prisla tehotna (viz vcerejsi konverzace na tema nactek a mimisku)..Ne, fakt jako ne.
Tak já bych se za své dítě styděla v jiných situacích… Třeba kdyby jen rodilo děti a bylo jen na dávkách od státu. Ale za dítě, které by porodilo dítě v pubertě a následně si hledalo práci, bych se nestyděla.
@Kaileee píše:
Kdyby moje mamka mela jen zakladku tak bych se za ni stydela a nebyla by pro me vubec dobrý vzor… nikdy neni pozde to dodelat.
Ty nejses normální. Já bych tě chtěla vidět v reálu.
@lucenka píše:
Jenže zakladatelka nemá funkční rodinu. Do školy se většinou při dálkovém studiu chodí i ve všední dny, potřebuješ často nějakou praxi, opět všední dny. Takže to těžko bude hlídat chlap. Asi by velmi brzy přišel o práci, kdyby si bral každý pátek dovolenou, aby mohl hlídat dítě.
Zalezi jaky obor urcite, u nas na gymplu byla vecerni skola dalkove, jednou tydne snad od 17h a museli mit splneno nejakych 60% a zkoušky, bylo to na 5 let. Jak to vypada na ucnaku kdyz tohle bylo pro maturitní obor to si umim představit
zakladatelka ma mozna nefunkcni rodinu, ale pokud nema ani kamaradky a nic, to taky o něčem svedci. Proste same vymluvy.. hlavne ze si udelala deticky
@lucenka píše:
To jsou takove vymluvy. Ale desne. Jeden den se tu bijes za to, jak je kazda zenska ve 45+ stastna, ze je mlada babicka a muze vyzvedavat vnouce ze skolky, aby si supermlada maminka mohla dodelavat skolu, ale dnes je zase problem, aby chlap pohlidal sve dite po predchozi domluve. A ne, nemusi byt ani v tomto pripade funkcni babicka. Zakladatelce je 25+, uz nemusi spolehat na rodice nebo se v horsim pripade vymlouvat na toxicke detstvi.
Příspěvek upraven 13.05.20 v 13:53
@lucenka píše:
A kdo by to dítě tý tvý dcery hlídal, když by byla ve škole, aby ses za ní nemusela stydět?
Kdyby přišla těhotná s tím, že si chce dítě nechat, tak by se musela starat ona a její partner. Já už jsem děti vychovala
Samozřejmě dcera bude vědět, že děti má mít až v době, kdy si je sama s mužem uživí a dokáže se postarat, takže ne v době, kdy má studovat. Předpokládám, že se podle toho zařídí, tak, jako jsem se kdysi zařídila já. ![]()