Nevyučený rodič

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1064
18.5.20 14:07
@lucenka píše:
Tak asi rodinu zabezpečoval doteď, když ona byla na RD, nemyslíš?

To ano, ale jsou chlapi, kteří jsou rádi, když žena přispěje do rodinného rozpočtu a není to zabezpečení jen na nich. Můj manžel by domácí pecku fakt nechtěl a ani nikdo jiný z mých známých :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
18.5.20 14:08
@Lovelytrue píše:
To ano, ale jsou chlapi, kteří jsou rádi, když žena přispěje do rodinného rozpočtu a není to zabezpečení jen na nich. Můj manžel by domácí pecku fakt nechtěl a ani nikdo jiný z mých známých :nevim:

Pak jsou chlapi, kteří ocení ženu, která se stará o domácnost, není uštvaná z práce.

• Citovat
  • Upravit
1064
18.5.20 14:14
@lucenka píše:
Pak jsou chlapi, kteří ocení ženu, která se stará o domácnost, není uštvaná z práce.

No nevím hele, myslím si, že ta péče o domácnost a děti tu ženskou semele mnohem víc :think: pro mě ženská trvale v domácnosti je prostě líná lemra :nevim: samozřejmě RD je něco jiného. Víš co, zakladatelka má 27 let, děcka, žádné vzdělání, žádnou praxi. Co když se s ní chlap rozvede/rozejde? Ideální adeptka na azylák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
18.5.20 14:18
@Lovelytrue píše:
No nevím hele, myslím si, že ta péče o domácnost a děti tu ženskou semele mnohem víc :think: pro mě ženská trvale v domácnosti je prostě líná lemra :nevim: samozřejmě RD je něco jiného. Víš co, zakladatelka má 27 let, děcka, žádné vzdělání, žádnou praxi. Co když se s ní chlap rozvede/rozejde? Ideální adeptka na azylák…

Tak bude mít nárok na majetkové vypořádání, alimenty na dítě. A nějakou práci si taky dokáže najít.
Tak já znám ženy v domácnosti a vypadají dobře. Mají na sebe čas, vaří, věnují se koníčkům… Jo a děti už mají celkem odrostlé.

• Citovat
  • Upravit
101696
18.5.20 14:22
@lucenka píše:
No vidíš, já radši ten čas trávila s dítětem na výletech, na lyžích, na kole. Práce neutece. Ale čas kdy dítě ocení blízkost rodiče je jen velmi omezený.

Jasně, s dvou až tříletým… to jste si tedy zalyžovali a zajezdili :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101696
18.5.20 14:24
@lucenka píše:
Každý má jiné priority. Pro mě je priorita moje dítě. Jako neschopná si nepřijdu.

Jasně a proto je ta priorita 10-12 hodin z bdělých cca 15 hodin bez tebe :mrgreen: teda tady se člověk dozví pravý význam slov :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
18.5.20 14:25
@j.a.n.i1 píše:
Jasně, s dvou až tříletým… to jste si tedy zalyžovali a zajezdili :mrgreen:

Tak psala jsem tu, že dítě mi začalo chodit do školky skoro ve 4 letech. Takže od těch 3 let už jsme si ty aktivity celkem užili. A psala jsem i o výletech po ČR. Popravdě od těch tří let to byl nejlepší rok. Kluk už byl skvělý parťák a já měla na všechno čas.

• Citovat
  • Upravit
27905
18.5.20 14:28

Nečítala som to celé, nedalo sa :roll: stačí sa poobzerať po menej lukratívnych zamestnaniach, napríklad v obchode, fabrike radšej zoberú zamestnanca bez vzdelania ako s VŠ pretože im je jasné že takýto skôr či neskôr pôjde za lepšou prácou. Prípadne si urobiť kurz a skúsiť v niečom podnikať doma cukrárka, kaderníčka.. ak netlačia peniaze, čas kedy sú deti v škôlke, škole skúsiť venovať nejakému vzdelaniu, čo poznám učnovky tu v okolí, majú problém so žiakmi, väčšina ide na stredné školy s maturitou tak snáď by mohli urobiť nejaký osobný vyučujúci plán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
18.5.20 14:30
@j.a.n.i1 píše:
Jasně a proto je ta priorita 10-12 hodin z bdělých cca 15 hodin bez tebe :mrgreen: teda tady se člověk dozví pravý význam slov :dance:

Psala jsem o malém dítěti. Školní dítě už ocení čas bez matky za zadkem ;) a školní dítě je běžně bez rodičů za zadkem po dobu vyučování, což v našem případě je 7,5 hodiny, plus pak občas nějaký kroužek, cesta do školy/ze školy.

• Citovat
  • Upravit
101696
18.5.20 14:31

@lucenka Jasně, s 3-4 letým se teda lyžuje a jezdí na kole, to je fakt terno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101696
18.5.20 14:32
@lucenka píše:
Psala jsem o malém dítěti. Školní dítě už ocení čas bez matky za zadkem ;) a školní dítě je běžně bez rodičů za zadkem po dobu vyučování, což v našem případě je 7,5 hodiny, plus pak občas nějaký kroužek, cesta do školy/ze školy.

Ne, to školní ty výlety, lyžování a další aktivity ocení podstatně víc, něž ten prcek, ale to ty evidentně pochopit nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
18.5.20 14:35
@j.a.n.i1 píše:
@lucenka Jasně, s 3-4 letým se teda lyžuje a jezdí na kole, to je fakt terno.

Tak mně se s ním jezdilo dobře a užili jsme si to. Nemusím trhat žádné rekordy v rychlosti, vzdálenosti, obtížnosti ;) kde mi o rodinnou pohodu :*

• Citovat
  • Upravit
lucenka
18.5.20 14:36
@j.a.n.i1 píše:
Ne, to školní ty výlety, lyžování a další aktivity ocení podstatně víc, něž ten prcek, ale to ty evidentně pochopit nemůžeš.

No vidíš, mně přijde, že to oceňuje pořád tak nějak stejně. A na lyže jezdíme i teď, stejně tak na výlety, na kola,… Jen si kvůli větším akcím musím brát dovolenou a nemůžeme si vyrazit jen tak, kdy si vzpomeneme, protože jsme závislý na školních prázdninách.

• Citovat
  • Upravit
13197
18.5.20 14:42
@j.a.n.i1 píše:
@lucenka Jasně, s 3-4 letým se teda lyžuje a jezdí na kole, to je fakt terno.

jak s lucenkou vesmes nesouhlasim, tak v tomto ma pravdu. to, ze tve deti neco neumi, tak preci neznamena, ze jine je na sport sikovnejsi. s mymi detmi jezdim na lyze od 18i mesicu, ve 4 jsme jiz byli v italii, na kole bez kolecek jezdi do 2,5 let. ntb. na delsi vylety existuje tyc za kolo… a ne kazdy je buchta, ktera nesportuje. rovnez to mam v zivote jako lucenka, dokud deti nechodily do skoly (do statni skolky dcerka sla v 2roky 2 mesice, ale kdyz napadl snih ci bylo venku krasne, jelo se vyletovat), byly to skvele roky a misto prace jsem i ja radeji jezdila po vyletech nez makala do umoru pro „par zlataku“,. teda nestehovala jsem se kvulik skolce, jako ona :P :P bo vlastnim velky dum se zahradou a v miste bydliste i podnikam, ale jinak naprosty souhlas, ty roky s detma skolkoveho veku byly famozni leta a prace pockala 9 let :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
18.5.20 14:50
@lucenka píše:
Každý má jiné priority. Pro mě je priorita moje dítě. Jako neschopná si nepřijdu.

ale ostatnim jo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová