Nezavařené přesnídávky

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
eva.pass
Kecalka 130 příspěvků 09.10.18 08:42
nezavařené přesnídávky

Dostali jsme od příbuzné asi deset domácích jablečných přesnídávek pro syna (17 m). Pak jsme si všimli vzduchových bublin uvnitř. Říkala, že přesnídávky nezavařila.. a dělala je asi před třemi týdny. Je nutné, aby byly zavařené? Mám je rovnou vyhodit? Ona říká, že je to v pohodě, ať mu to normálně dáme, ale když vidím ty vzduchové bubliny, tak teda nevím 8o

Reakce:
tyčinka
Závislačka 2976 příspěvků 09.10.18 08:44

Ja uvarim jablka,nahreju sklenicku ,naplnim a otocim dnem vzhuru.Skladuji v lednici avydrzi dlouho.Pokud neni po otevreni u vicka plisen,je vse ok :)

eva.pass
Kecalka 130 příspěvků 09.10.18 08:46

jo, ona to prý taky otočila dnem vzhůru, prý by to mělo stačit. ale třeba můj taťka říká, ať to ani nezkouším a rovnou vyhodím, že to musí projít tím zavařením

luccifera
Ukecaná baba ;) 1658 příspěvků 09.10.18 08:48

Povarene pyre do studenych sklenicek, neotacim dnem a jsou uplne normalni! Tak to proste ochutnej. Zkazene jidlo snad poznas :nevim:

tyčinka
Závislačka 2976 příspěvků 09.10.18 08:48

Nemusi,mam jich ted hodne,asi mesic a jsou moc dobre :)kdyby tomu neco bylo to poznate.Ja mixuju s medem a jsou lepsi nez kupovane,beztak plne bileho cukru a konzervantu a nevim ceho

kruel
Kecalka 460 příspěvků 09.10.18 08:50

Nemusí se nutně zavařovat…také máme jablečné dělané tímto způsobem už v ledničce asi měsíc a ted jsem otevírala jednu a v pohodě, byla skvělá :P :dance: Jako vyhodit to můžeš vždycky kdyby byla u víčka plíseň. Ale škoda to vyhodit, když jim nic není a je to z domácích jablíček ;) Takže to vždycky ochutnej a je to.

radkka
Generální žvanilka 20808 příspěvků 09.10.18 09:08
@eva.pass píše:
jo, ona to prý taky otočila dnem vzhůru, prý by to mělo stačit. ale třeba můj taťka říká, ať to ani nezkouším a rovnou vyhodím, že to musí projít tím zavařením

A taťka je velký kuchař nebo jen remcal? Podle mě tomu nic není, dělám to stejně a zatím žijeme.

vaks
Kecalka 283 příspěvků 09.10.18 09:25

Ja jsem v lete delala dva druhy(jablecno-ostruzinova,jablecno-hruskova) a nezavarila jsem,jen otocila dnem vzhuru…proste nevim,co se stalo,ale ty hruskove se mi skoro vsechny zkazily,byly po otevreni zkysle,vinna stiplava chut(a taky tam mely ty bubliny)..ostruzinove jsou do ted v pohode,delala jsem vsechny v jeden den,stejnym zpusobem.. :nevim:

kruel
Kecalka 460 příspěvků 09.10.18 10:03

@vaks mě takhle zdechly broskvové… :nevim: ten den jsem dělala i ty jablečné a ty jsou v pohodě do teď. Tak kdoví.

lucynka25
Echt Kelišová 9888 příspěvků 09.10.18 18:53

@eva.pass neblazni,nevyhazuj.
Bezne se delaji presnidavky,ze se rozvarene ovoce nalije do cistych sklenic a otoci dnem vzhuru.
Mam je takhle i pul roku a marmelady treba rok,dva..
Hlavne skladovat v chladu a pokud neni plisen na vicku jsou v poradku.

Váš příspěvek
Reklama