Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@lucenka píše:
tak třeba na rodičáku má čas člověk každý něco nového vymýšlet. Ale popravdě, asi bych musela chvíli přemýšlet, abych si vzpomněla, na čem jsem byla v pondělí na obědě.
Ja na klasickym rodicaku nikdy nebyla a navic, u nas vari hlavne muz ![]()
@Wani píše:
Neprehanej, seznam si nevedu, my radi jime pestre a ruzna jidla, je tolik jidel, co jsme jeste ani nezkusili.
tak ano pokud máš čas večer vařit na druhý den, nebo tak dlouhou obědovou pauzu, že můžeš zkoušet restaurace i dál do práce, tak pak se dá jíst spoustu různých jídel. Ale i tak bych se při tom pestrém vaření snažila zužitkovat suroviny, co zbyly z předchozích dnů.
@lucenka píše:
tak ano pokud máš čas večer vařit na druhý den, nebo tak dlouhou obědovou pauzu, že můžeš zkoušet restaurace i dál do práce, tak pak se dá jíst spoustu různých jídel. Ale i tak bych se při tom pestrém vaření snažila zužitkovat suroviny, co zbyly z předchozích dnů.
A kde jsem psala, ze je vyhazuji? ![]()
@Wani Já to asi ani neumím
Vždycky uvařím tak akorát, ve velkým mi to nejde. A zbyde tak jedna dvě porce.
@lucenka I když jsem nebyla na rodičáku, tak jsem vařila různě. Akorát že přes týden jsme jedli oba v práci, takže jsem vymýšlela tak na max. tři dny v týdnu. Naopak jsme měli problém, že jsme už dlouho neměli naše oblíbená jídla - nestihli jsme vařit všechno, co jsme chtěli
S pamětí jsem problém neměla ![]()
@EmmaAnna píše:
@Wani Já to asi ani neumímVždycky uvařím tak akorát, ve velkým mi to nejde. A zbyde tak jedna dvě porce.@lucenka I když jsem nebyla na rodičáku, tak jsem vařila různě. Akorát že přes týden jsme jedli oba v práci, takže jsem vymýšlela tak na max. tři dny v týdnu. Naopak jsme měli problém, že jsme už dlouho neměli naše oblíbená jídla - nestihli jsme vařit všechno, co jsme chtěli
S pamětí jsem problém neměla
Mame to stejne
Tolik jidel, co by si clovek rad dal ![]()
@EmmaAnna píše:
@Wani Já to asi ani neumímVždycky uvařím tak akorát, ve velkým mi to nejde. A zbyde tak jedna dvě porce.@lucenka I když jsem nebyla na rodičáku, tak jsem vařila různě. Akorát že přes týden jsme jedli oba v práci, takže jsem vymýšlela tak na max. tři dny v týdnu. Naopak jsme měli problém, že jsme už dlouho neměli naše oblíbená jídla - nestihli jsme vařit všechno, co jsme chtěli
S pamětí jsem problém neměla
tak já právě třeba o víkendu vařím naše oblíbená jídla. A ve všední dny jíme v okolí práce a tam bych si musela asi vést seznam, abych si pamatovala, co jsem si kde dávala. A když mi něco někde chutná, tak si to tam s klidným svědomím dám i další týden, kdy tam jdeme na oběd znovu.
Nebo teĎ na dovolené jsem si dávala několikrát stejné věci, protože mi chutnaly a chtěla jsem si je užít a ne zkoušet něco s nejistým výsledkem.
@Wani Přesně tak, můj kolikrát škemrá, že už jsme dlouho nedělali tohle a tamto ![]()
@lucenka My sice o víkendu vaříme oblíbená jídla, ale fakt jich je tolik, že je neotočím ani za dva měsíce. V týdnu v práci to není potíž, protože jsme vždycky měli na výběr víc restaurací, v nich bylo vždycky na výběr z více různých jídel. Ale není to tak, že bych cíleně vyhledávala nové obědy, prostě v tom množství to tak vzniklo. Doma ale vařím cíleně jinak, aby to nebyla nuda ![]()
@EmmaAnna píše:
@Wani Přesně tak, můj kolikrát škemrá, že už jsme dlouho nedělali tohle a tamto@lucenka My sice o víkendu vaříme oblíbená jídla, ale fakt jich je tolik, že je neotočím ani za dva měsíce. V týdnu v práci to není potíž, protože jsme vždycky měli na výběr víc restaurací, v nich bylo vždycky na výběr z více různých jídel. Ale není to tak, že bych cíleně vyhledávala nové obědy, prostě v tom množství to tak vzniklo. Doma ale vařím cíleně jinak, aby to nebyla nuda
tak ono taky záleží na dítěti pro které vaříš… můj kluk třeba nerad zkouší nová jídla, spoustu jídel, která bych ráda vyzkoušela, tak pro něj ještě nejsou. Takže radši vařím klasiku, kterou všichni ocení.
@lucenka A co by pro něj nebylo? Je fakt, že moc neuznávám rozcapenost, nejíš, nejez. Aale nevařím věci, co by vyloženě nebyly pro malé děti. Akorát do roka jsem jí to nesolila vůbec a od roka solím hodně malinko, ne jako nám.
@EmmaAnna píše:
@lucenka A co by pro něj nebylo? Je fakt, že moc neuznávám rozcapenost, nejíš, nejez. Aale nevařím věci, co by vyloženě nebyly pro malé děti. Akorát do roka jsem jí to nesolila vůbec a od roka solím hodně malinko, ne jako nám.
tak třeba pálivé věci, jídla s výrazným kořením. A tedy já tedy vařím pro rodinu a ne jen pro sebe. Takže beru ohled i na jejich chutě.
@lucenka píše:
tak třeba pálivé věci, jídla s výrazným kořením. A tedy já tedy vařím pro rodinu a ne jen pro sebe. Takže beru ohled i na jejich chutě.
To i ja, tak jim treba odeberu nez tam dam chilly (ale trochu tam te starsi dam), sice beru ohled i na jejich chute, ale varit podle nich fakt furt nebudeme, aspon se nauci vice jist vice jidel. Rozcapenost v jidle nesnasim.
@lucenka Kořeněná jídla jíme všichni, malé chutnají. Asi je po nás
Chilli nedávám tolik jako sobě, kdyžtak si přidám sama.
@Wani píše:
To i ja, tak jim treba odeberu nez tam dam chilly (ale trochu tam te starsi dam), sice beru ohled i na jejich chute, ale varit podle nich fakt furt nebudeme, aspon se nauci vice jist vice jidel. Rozcapenost v jidle nesnasim.
tak řekla bych, že můj kluk toho jí dost… ale prostě vařím to, co nám chutná. A popravě chtěla bych tě vidět, kdyby ti někdo postavil na stůl každý den talíř a nijak na tebe nebral ohledy s tím, že nesnáší rozcapenost v jídle
Schválně jestli by ses každý den najedla. A třeba mě nebaví vařit jídlo, které pak jím jen já, protože nikomu dalšímu nechutná.
@lucenka Ale tady snad nikdo nemluví o tom, že vaříme něco, co druhým nechutná. Rozcapenost v jídle netoleruju, ale když vím, že muž prostě většinou nesnese houby, tak mu je nebudu vařit. Pořád nám zbývá asi tak milion jídel, která vařím a neopakují se.