Nic neušetříme - prosím o názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
12.1.18 13:08
@Wani píše:
@Lara Farseer Podle me mas spravny pristup, tohle by mohlo vest i k obezite a z toho plynouci problemy (i psychicke) :kytka:

jo že z řízku a pečeného kuřete 2× měsíčně by byla obezita? 8o Divím se, že nikdo z naší rodiny nevypadá jako zápasník sumo :think:

• Citovat
  • Upravit
16956
@Anonymní píše:
Dobrý den, raději anonymně, protože se stydím… S chlapem name dohromady příjem 45000 Kč měsíčně, měsíční náklady na bydlení jsou cca 11000, benzín 5000 Kč… Takže nám měsíčně zbývá 29 000 Kč a my z téhož sumy nic neusetrime :(. Jsme 2 dospělí a 1 dítě skolkoveho věku. Je tedy pravda, že se neomezujeme. Ale na dovolene nejezdime, max na nějaké výlety… Máte to někdo podobně? Říkám si, že není možné, abysme nic neušetřili

Ahoj,

tak to máte někde černou díru, kudy peníze tečou. Chtělo by to si nad to sednout a něco ušetřit a dávat bokem, kdyby náhodou. My vždy máme rezervu tří hypoték a snažíme se mít i něco málo, kdyby se rozbila pračka, nám někdo naboural auto, kdyby prostě něco.. A musím uznat, že se nám to bez problému daří i ted, co jsem na rodičovské a že rodičovská je prd prd nic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990

@lucenka
Ano ve škole má obědy, které dle zpráv neji a v pokoji hromady obalu od různých cokoladicek atp. Bohužel matka alkoholička mu z výčitek coe hromadu peněz a nelze kontrolovat, co s prominutím za sajrajty si koupi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
12.1.18 13:10

@lucenka Proč by dítě nesmělo syrovou rybu, ale dospělý ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
@lucenka píše:
jo že z řízku a pečeného kuřete 2× měsíčně by byla obezita? 8o Divím se, že nikdo z naší rodiny nevypadá jako zápasník sumo :think:

Cetla jsi to vubec, nebo reagujes jen na to, co se ti hodi ;) Chlapec neji ryby, zeleninu, ovoce, za to rad ji smazene, chipsy ci colu a na zapasniky sumo byste museli merit dva metry a o ni ji sice hodne jidla, ale dobre a zdrave ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
@Lara Farseer píše:
@lucenka
Ano ve škole má obědy, které dle zpráv neji a v pokoji hromady obalu od různých cokoladicek atp. Bohužel matka alkoholička mu z výčitek coe hromadu peněz a nelze kontrolovat, co s prominutím za sajrajty si koupi…

no tak pořád je snad lepší, aby snědl alespoň ten řízek, než abys uvařila něco zdravého, co nejí a pak se v pokoji najedl čokoládiček.

• Citovat
  • Upravit
10030
12.1.18 13:11
@EmmaAnna píše:
@lucenka Proč by dítě nesmělo syrovou rybu, ale dospělý ano?

Tak vis, kolik takova syrova kvalitni ryba stoji, zbytecne vyhazovani :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
12.1.18 13:12

@lucenka
Krom toho mu ta jeho oblibena jídla varim dost pravidelně a často. Ale abych mu vyhověla, musela bych tyhle tři točit dokola. Večeře, obědy, furt. Občas proložit pizzou a parkem. Už si rozumíme?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
12.1.18 13:12

@Wani Ne počkej, to bude mít nějaký jiný závažný důvod. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.1.18 13:13
@Wani píše:
Cetla jsi to vubec, nebo reagujes jen na to, co se ti hodi ;) Chlapec neji ryby, zeleninu, ovoce, za to rad ji smazene, chipsy ci colu a na zapasniky sumo byste museli merit dva metry a o ni ji sice hodne jidla, ale dobre a zdrave ;)

a taky má chlapec rád 3 jídla… takže já jako milující matka, bych dítěti raději vařila každý víkend jedno z těch 3 normálních jídel, kde alespoň do sebe dostane nějaké živiny, než aby do sebe každý den cpal sra.cky. Evidentně není možné jej vyhladovět.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
12.1.18 13:14
@EmmaAnna píše:
@lucenka Proč by dítě nesmělo syrovou rybu, ale dospělý ano?

tak třeba proto, že se mi to příčí, dávat dítěti syrovou rybu. Přeci jenom dospělý se s případnými zažívacími problémy popere líp než dítě.

• Citovat
  • Upravit
10030
12.1.18 13:14
@lucenka píše:
a taky má chlapec rád 3 jídla… takže já jako milující matka, bych dítěti raději vařila každý víkend jedno z těch 3 normálních jídel, kde alespoň do sebe dostane nějaké živiny, než aby do sebe každý den cpal sra.cky. Evidentně není možné jej vyhladovět.

Tak ona neni matka ;) A ne kazdy se toci jenom kolem decka, moje deti jsou soucasti rodiny, takze se prizpusobujeme my jim ale i ony nam ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
12.1.18 13:15
@lucenka píše:
tak třeba proto, že se mi to příčí, dávat dítěti syrovou rybu. Přeci jenom dospělý se s případnými zažívacími problémy popere líp než dítě.

Tak to nesmis koupit jen tak nejakou rybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
12.1.18 13:16

@lucenka
Takže mám podle tebe, když ji doma, vařit tri jídla kolem dokola? To je tvé řešení.

Vidíš a já se ho snažím naučit i na jiné jídlo. V životě bych dítě nenutila do jídla, ze kterého se mu navaluje, ale tohle je jiná situace.

Sni alespoň něco zdravého s čokoládičky bohužel nemám jak ovlivnit, s matkou není v tomhle směru řeč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.1.18 13:17
@Lara Farseer píše:
@lucenka
Krom toho mu ta jeho oblibena jídla varim dost pravidelně a často. Ale abych mu vyhověla, musela bych tyhle tři točit dokola. Večeře, obědy, furt. Občas proložit pizzou a parkem. Už si rozumíme?

promiň, ty jsi psala, že jídla jíte dokud se nesní… ale několik uživatelek tu psalo, že by nevařily v měsíci stejné jídlo a bohužel jsem si to spojila i s tebou.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák