Nic neušetříme - prosím o názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3395
12.1.18 13:47
@Lara Farseer píše:
Jinak ja točím exotiku ale i českou klasiku, všude se najde něco dobrého :)
:palec:

@lucenka Svíčkovou nedělám vůbec. Stačí mi na svatbách nebo nedělních návštěvách u rodiny :lol: Řízky taky ne, nedělám smažené. Max. jednou za čas osmažím na trošce oleje rybu v těstíčku. Celkově by to bylo na mě moc masa a smaženého. A málo zeleniny. Nedržím dietu, ale v týdnu člověk v práci narazí spíš na věci s masem, nebo tu českou klasiku, tak se snažím to o víkendech vyvážit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.1.18 13:49
@EmmaAnna píše: :palec:@lucenka Svíčkovou nedělám vůbec. Stačí mi na svatbách nebo nedělních návštěvách u rodiny :lol: Řízky taky ne, nedělám smažené. Max. jednou za čas osmažím na trošce oleje rybu v těstíčku. Celkově by to bylo na mě moc masa a smaženého. A málo zeleniny. Nedržím dietu, ale v týdnu člověk v práci narazí spíš na věci s masem, nebo tu českou klasiku, tak se snažím to o víkendech vyvážit.

tak my tu klasiku máme jenom o víkendu, řízek tedy někdy výjimečně v týdnu. A svíčkovou miluje kluk, takže jednu dobu jsme ji měli i třeba 3× v týdnu :D

• Citovat
  • Upravit
10030
12.1.18 13:51
@lucenka píše:
tak my tu klasiku máme jenom o víkendu, řízek tedy někdy výjimečně v týdnu. A svíčkovou miluje kluk, takže jednu dobu jsme ji měli i třeba 3× v týdnu :D

Jakoze kazdy tyden trikrat? To bych potom uz jen u slova svickova mela osypky :lol: (kvalitni svickovou mam rada :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
12.1.18 13:53
@EmmaAnna píše: :palec:@lucenka Svíčkovou nedělám vůbec. Stačí mi na svatbách nebo nedělních návštěvách u rodiny :lol: Řízky taky ne, nedělám smažené. Max. jednou za čas osmažím na trošce oleje rybu v těstíčku. Celkově by to bylo na mě moc masa a smaženého. A málo zeleniny. Nedržím dietu, ale v týdnu člověk v práci narazí spíš na věci s masem, nebo tu českou klasiku, tak se snažím to o víkendech vyvážit.

Ja svickovou rada, moc ji nedelame a rodina taky ne, my ji nemeli ani na svatbe :lol: Ja si smazene i rada dam, napriklad miluji tempuru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.1.18 13:54
@Wani píše:
Jakoze kazdy tyden trikrat? To bych potom uz jen u slova svickova mela osypky :lol: (kvalitni svickovou mam rada :) )

jo tříkrát… třeba v jsem ji udělala v týdnu a pak jsme jeli na víkend na výlet a kluk ji chtěl oba dva dny, takže jsme se všichni o jídlo podělili :D

• Citovat
  • Upravit
3395
12.1.18 13:56

@Wani My děláme smaženou právě jen rybu, často v tempuře :) Ale nemám friťák, šoupnu to na pánev, trošku oleje ne že to v tom plave. Mám ráda fish and chips, máme rodinu v UK, tak tam trochu prasím. Svíčkovou jsme taky neměli na svatbě, ale jinak mi chutná. Jen ta verze od mámy a od babičky :lol: Ale přijde mi, že během roku ji mám tolikrát, že už si ji „nepustím i domů“ :D

@lucenka Tak třeba mám názor, že maso by se mělo jíst maximálně 3× týdně :nevim: Každé jídlo co dělám je v základě nějak upravená zelenina. Jestli máte možnost jíst přes týden zdravě, tak je to bezva. Okolo našich prací jsou polední meníčka samé maso, smažené, česká klasika atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.1.18 13:59
@EmmaAnna píše:
@Wani My děláme smaženou právě jen rybu, často v tempuře :) Ale nemám friťák, šoupnu to na pánev, trošku oleje ne že to v tom plave. Mám ráda fish and chips, máme rodinu v UK, tak tam trochu prasím. Svíčkovou jsme taky neměli na svatbě, ale jinak mi chutná. Jen ta verze od mámy a od babičky :lol: Ale přijde mi, že během roku ji mám tolikrát, že už si ji „nepustím i domů“ :D@lucenka Tak třeba mám názor, že maso by se mělo jíst maximálně 3× týdně :nevim: Každé jídlo co dělám je v základě nějak upravená zelenina. Jestli máte možnost jíst přes týden zdravě, tak je to bezva. Okolo našich prací jsou polední meníčka samé maso, smažené, česká klasika atd.

tak kolem mojí práce je většinou taky jenom maso… ale my si maso dáme rádi.

• Citovat
  • Upravit
10030
12.1.18 14:02

@EmmaAnna Tempura je super (a mene bordelu). My taky smazime na panvi (fritak ani nevim, kde mame, uz jsem ho dlouho nevidela :mrgreen: ). My mame tak jednou tydne rybu a pak dvakrat jine maso, ale uplne nejak striktne to nedodrzujeme, zeleniny a lustenin jime dost, mame radi zeleninove polevky (zvlaste ty kremove).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
12.1.18 14:06

@Wani Taky dělám v zimě pořád nějaké polévky :) Rybu míváme alespoň jednou týdně, ale manžel má skoro každý den v práci maso, tak o víkendu dělám spíš bezmasé věci. Pro sebe si maso uvařím tak jednou týdně.

Výhoda je že nám chutnají luštěniny. Pak nemá chlap hlad i bez masa :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85368
12.1.18 14:08

Edit: spatna diskuze :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
12.1.18 14:10

@lucenka
Zkoušela jsem různé finty, chipsy s oříšky ne, to ještě zkusím. Jinak se snažím ale prostě to moc nejde… Snad se to casem poddá.

Jinak já jak si do práce vařila, tak jsem proste střídala průběžně českou klasiku i exotiku, levná i drahá jídla, moc nediskriminuju :mrgreen:.

Teď co jsem doma, tak jedu vlastně furt stejně. Aby nebyly za sebou přílohy (když je to na dva dny třeba zapečené brambory, tak pak rýži atp.), aby se obměňovaly druhy mas a i bezmasé a vlastně spíš řeším střídání surovin než příslušnost k te a te kuchyni.

A jinak i blbej burtgulas dokážu udělat za draho, když do něj nakupuju kvalitní buřty se spoustou masa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.1.18 14:14
@Lara Farseer píše:
@lucenka
Zkoušela jsem různé finty, chipsy s oříšky ne, to ještě zkusím. Jinak se snažím ale prostě to moc nejde… Snad se to casem poddá.

Jinak já jak si do práce vařila, tak jsem proste střídala průběžně českou klasiku i exotiku, levná i drahá jídla, moc nediskriminuju :mrgreen:.

Teď co jsem doma, tak jedu vlastně furt stejně. Aby nebyly za sebou přílohy (když je to na dva dny třeba zapečené brambory, tak pak rýži atp.), aby se obměňovaly druhy mas a i bezmasé a vlastně spíš řeším střídání surovin než příslušnost k te a te kuchyni.

A jinak i blbej burtgulas dokážu udělat za draho, když do něj nakupuju kvalitní buřty se spoustou masa…

tahle finta zabrala na chlapa, když odmítnul ochutnat dýňový a slunečnicový semínka… zamíchala jsem je do oříšků a za chvíli byla miska vyluxovaná :D

A jinak k vaření máme asi dost podobný přístup… tedy jenom já teď už po příchodu z práce nevařím. Není na to čas a chuť.

• Citovat
  • Upravit
2998
12.1.18 14:19

Lara Farseer: Jojo, já tuhle objevila fajnové buřtíky, takové jsem nejedla ani nepamatuju, ale cena za kilo 170,–…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
12.1.18 15:22

@lucenka
To znám, proto to vaření větších porců na dva dny… Obden se většinou donutím. Ale jinak se mi také kolikrát nechtělo -práci jsem měla hodně náročnou, 60-70 hodin týdně standard… bez dětí ok, ale pak už se to moc nedalo… tak jsem dala výpověď, měla nastoupit jinam a otěhotněla jsem (přes CAR, prý to bude na dlouho, tak rok dva a šup, za dva měsíce jsem byla v tom :srdce: ). No takže se sice nemám kam vrátit, ale ono by to stejně asi nebylo zvládnutelné… a aspoň mám ještě pěknou mateřskou :)

@jankajj
Jojo, to jsou mňamky a pak se ti i levné jídlo vyšplhá :mrgreen:. Já právě nediskriminuju co vařím, ale snažím se do toho dávat kvalitní suroviny a vyhýbat se polotovarům… i tak mi ale vaření doma vychází levněji než stravování se por estauracích, aspoň tady v Praze… tu necháte i za polední menu s klidem 150,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.1.18 19:46
@Netopirek píše: :mrgreen: :mrgreen: a myslíš, že se zítra nic nenajde :mrgreen:

No tak v pátek to celkem šlo, ale o víkendu přišli známí s tím, že mají lístky na Popelku na ledě. A už tam mi bylo trapné, že oni sehnali docela drahé lístky, takže jsem zaplatila večeři pro všechny. :zed: Do toho nějaké občerstvení v O2 aréně a svítící čelenky dětem. A šup tisícovka v čudu. :nevim: 8o

Pak měl manžel zdravotní trable, takže jsem v neděli lékárně nechala pětikilo a chtěla mu zvednout náladu, takže zašla do sushitime a opět pětikilo. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák