Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Lucenko, resis kraviny. 1000 za obed jde uvalit v pohode, o to tady jde. Ja si dam polivku a salat a kafe, ale treba moje deti zerou, fakt zerou. Velkej je vysokej a hubenej jako koza. Takze rikat mu, ze ten celej hamburger a dvoje hranolky je moc, je celkem kontraproduktivni..
Proste litr za jidlo na vylete uvalis v pohode.
@P4ja píše:
Já bych neřekla že je to o šizení, taky jsme s našima občas zašli do oblíbené restaurace na oběd. Ale upřímně kolikrát tapeme i s manželem abychom si ve dvou vybrali, kde se dobře a za dobrý peníz najíme. Nemám problém dát za hlavní jídlo klidně 200Kc, ale sehnat restauraci, kde opravdu dobře vaří, to je boj. A když kolikrát vidím, co jsou schopní donést dětem. Pak nechci mít půl dne zkazenej žaludek. To si radši zabalím svačinu. A někde splaším teplou polévku. A na dobré jídlo zajdeme tam, kde to známe a.vime, že se tam vaří dobře.
S tímhle souhlas, pořád ještě není jistota, že se podaří rodině s dětmi někde po cestě aspoň slušně, natož zdravě najíst. Když byly naše deti male, bylo to s nabídkou ještě horší, ale my jsme si s tím tedy hlavu moc nedělali, naštěstí děti neměly žádná omezení. Jablka banány a piti sebou a po cestě jsme si klidně kupovali langoše, párek v rohlíku, hranolky do kelímku, teplé jídlo jsme buď měli měli večer doma, polévku, nebo jsme se někde stavovali cestou domů. Na pochoďácich se většinou pekly buřty, doteď se pecou, akorát si ty tehdejší děti k burtum nosí v batohu plechovku s pivem ![]()
@jkra píše:
Lucenko, resis kraviny. 1000 za obed jde uvalit v pohode, o to tady jde. Ja si dam polivku a salat a kafe, ale treba moje deti zerou, fakt zerou. Velkej je vysokej a hubenej jako koza. Takze rikat mu, ze ten celej hamburger a dvoje hranolky je moc, je celkem kontraproduktivni..
ale tak tady se řeší oběd s předškolákem a tedy neznám žádného přeškoláka, co by na oběd do sebe nasoukal hamburger a dvoje hranolky
a řeší se to proto, že třeba tam utíkají zbytečně peníze, když přemýšlí o šetření.
@adresa píše:
S tímhle souhlas, pořád ještě není jistota, že se podaří rodině s dětmi někde po cestě aspoň slušně, natož zdravě najíst. Když byly naše deti male, bylo to s nabídkou ještě horší, ale my jsme si s tím tedy hlavu moc nedělali, naštěstí děti neměly žádná omezení. Jablka banány a piti sebou a po cestě jsme si klidně kupovali langoše, párek v rohlíku, hranolky do kelímku, teplé jídlo jsme buď měli měli večer doma, polévku, nebo jsme se někde stavovali cestou domů. Na pochoďácich se většinou pekly buřty, doteď se pecou, akorát si ty tehdejší děti k burtum nosí v batohu plechovku s pivem
buřty pečeme na výletech i teď a tedy kluk je ještě ve věku, dky si pivo v batohu nenosí a my dospělí si ho koupíme ve stánku u ohniště ![]()
@jkra píše:
A to si k tomu připočítej pití, i obyč voda tě vyjde na 30Kč a když chci, aby děti dodržovali pitný režim, tak koupím pití každýmu a to je hned stovka/dvě pryč, když si dám třeba ještě kafe-) teda jestli to není moc rozežraný ![]()
@lucenka píše:
ale tak tady se řeší oběd s předškolákem a tedy neznám žádného přeškoláka, co by na oběd do sebe nasoukal hamburger a dvoje hranolkya řeší se to proto, že třeba tam utíkají zbytečně peníze, když přemýšlí o šetření.
a tak to je snad zakladatelce jasny, ze tohle je jedno z mist, kde se da setrit hned.
My jen vyvracime obed za litr.
My si ho dame s detma 2 xza rok, jinak nosime chleby a piti.
@Markéta80 píše:
@adresato už jak se tam blížíme tak ta vůně to je jako droga
, manžel říkal kam chci jít v lednu tak jsme říkala že kam mě pozve
![]()
, většinou si dávam rumpsteak a mají ho taky luxusní
ale brigetka to je ňamka, manžel říkal at si jí klidně dávám každý měsíc ale to už by nemělo to kouzlo
. Jen vždycky říká at řeknu než půjdme at ví kolik vzít peněz. Malá si tam dává dětskou porci kuřecí steak a hranolky. Chutná jí to ale s ní je to složitější. Než donesou jídlo je zlatá, sice pořád mluví ale sedí, sotva dojí tak se zvedá že už stačilo a jdeme domů takže tam jí často nebereme. V létě se jí líbilo na terase, je to vedle vody tak tam koukala na rybičky
Jí se nejvíc líbí v číně, při placení od obsluhy dostává lízátko a myslí si že je to tak všude
Terasa, voda, rybičky, asi vím kde
my tam byli ted dvakrát během týdne, ve středu před vánoci a další středu po, ale po hodně,. hodně dlouhé době, snad po roce. Nějak to pořád nevychazelo, máme to trochu z ruky
a manželovi se tam nechce o volném dnu extra zajizdet jen kvůli večeři a po práci se mu tam už vůbec nechce se vracet. I když ho podeziram, že mu ta vzdálenost vyhovuje, je šetrny a dát tri tisíce za večeři (bereme občas i dceru) nějak častěji by se mu nechtělo
Takže buď výjimečně při nejake příležitosti, kulatiny a pulkulatiny treba, a nebo to s něčím spojujeme. Před svátky se to hodilo, měli jsme všichni i dcera volný klidny den, tak jsme šli na předvánoční oběd, a tak nám chutnalo, že jsme si to za týden zopakovali na povánoční večeři
maso jak dorticek. Mně chutná jejich vývar s knedlíčky a manžel s dcerou si dávají cesnecku a oni ještě i tatarák jako předkrm, jeden dohromady, to ja uz bych pak nejedla, ale oni to zvládnou ![]()
No a takhle dvakrát po sobě mi to stačilo a ted to zase nejakou dobu nemusím mít, aby mi to nezevsednelo
Manžel tam chce vzít koncem ledna pracovního partnera a abych šla taky, ani se mi nechce, asi půjdou sami.
Máme tam uloženou kartičku, útraty se sčítají a jednou za čas máme slevu. Teď nevím přesný výpočet
ale pamatuji si, že nám jednou odecetli přes sedm set.
Vaše malá to má v hlavičce srovnane
dobre se najíst a stačilo, na co se nudit u stolu a poslouchat dospěláky jak si nudně vykládají ![]()
@adresa vtirnu se s OT dotazem, co je to za misto? Zni to skvele a zrovna vymyslim, kam zajit s muzem na dobrou veceri. Klidne SZ, pokud nechces verejne. Dekuji.
@lucenka píše:
buřty pečeme na výletech i teď a tedy kluk je ještě ve věku, dky si pivo v batohu nenosí a my dospělí si ho koupíme ve stánku u ohniště
My chodíme takové trasy, cesty se tomu říkat nedá, kde stánek nepotkame. Chodi parta lidi 30 let, začinali jako svobodni a postupně se nabalily ženské a pak rodiny, někdo už bere i vnoucata:) Svačinu a buřty i piti každý svoje sebou, oheň se rozdela cestou podle situace, většinou u řeky nebo potoka, a končí se v domluvene hospodě u objednaného guláše a řizku
@sakota píše:
@adresa vtirnu se s OT dotazem, co je to za misto? Zni to skvele a zrovna vymyslim, kam zajit s muzem na dobrou veceri. Klidne SZ, pokud nechces verejne. Dekuji.
https://www.angusfarm.cz/restaurace/
V Plzni mají další, steakhouse
www.angussteakhouse.cz
@adresa píše:
To je rozumný přístup. Ale jistě připustíme, že jsou lidi, kteří děti nešidí a na výlety, dovolené jedou a mají i na ty obědy v restauraci.
Pokud jde o sezení v restauracích, tak my se sestrou jsme jako děti byly rady, když nás rodiče nebo prarodiče vzali na výletě někam na oběd. Byla to pro nás příjemná změna, doma se vařilo jedno jidlo pro všechny, většinou hodně se zeleninou ze zahrádky od babičky, s vejci nebo kralikem od druhé babičky. Zato v restauraci jsme si mohly vybrat a dát si cokoli, třeba smažený sýr, hranolky a tatarku. Nebo játra na grilu. Prostě nám prošlo i nezdravé jidlo
Tak zrovna ten smazak s hranolkama jim doma obcas udelam, za mnohem mensi peniz. Nebo tak jednou mesicne dostanou hranolky s nugetkama z mekace, mame ho u baraku.. Nebo si objedname domu pizzu, zrovna tu pizzu doma tak dobrou neudelam, jako v pizzerce, ale nebudu se s detma hrabat nekam do pizzerky, kde se budou nudit pri cekani na jidlo, plus tam platit drahy piti, radsi si je nechame dovezt, a koupime k tomu domu velkou kofolu, nebo colu, a ta cela vyjde levnejc, nez piti v restauraci pro jednoho
![]()
@adresa a byli jsme i na té farmě a to byla paráda. Ted penzion teda prodali a mají jen farmu tak uvidíme. Pokud steak tak jedině tam, my tam byli v prosinci na výročí
Tam prostě je vždy záruka kvality. ted jsme byli v Sedláčkově ulici a taky paráda ![]()
@slavuska1 píše:ano, jenze - jak už jsem několikrát napsala - ja neřeším jak se stravovat na vyletech co nejlevneji, doma pripravene jidlo vyjde aui vždycky levneji, ale odpovídám na dotaz „neumím si představit že oběd pro 2+1 může stát 1000 Kc“.
Tak zrovna ten smazak s hranolkama jim doma obcas udelam, za mnohem mensi peniz. Nebo tak jednou mesicne dostanou hranolky s nugetkama z mekace, mame ho u baraku.. Nebo si objedname domu pizzu, zrovna tu pizzu doma tak dobrou neudelam, jako v pizzerce, ale nebudu se s detma hrabat nekam do pizzerky, kde se budou nudit pri cekani na jidlo, plus tam platit drahy piti, radsi si je nechame dovezt, a koupime k tomu domu velkou kofolu, nebo colu, a ta cela vyjde levnejc, nez piti v restauraci pro jednoho![]()
Pokud budu rozebírat cenu jidla, pak jednoznačně doma připravené vede.
Pokud kvalitu, pak určitě ne nugety a hranolky z mekáče, my tomu říkáme mletý kopyta a vyjetej olej s příchutí brambor
tak není divu, když jdu v OC kolem stanků s fastfoodem, hrozně to tam smrdi.
Kdyz tu před mnoha lety začínal KFC, chutnalo mi jejich kuře, občas jsme si ho koupili. Bejvavalo, už roky je to hnus.
@Markéta80 píše:
@adresa a byli jsme i na té farmě a to byla paráda. Ted penzion teda prodali a mají jen farmu tak uvidíme. Pokud steak tak jedině tam, my tam byli v prosinci na výročíTam prostě je vždy záruka kvality. ted jsme byli v Sedláčkově ulici a taky paráda
V Sedlackove jsme ještě nebyli, můžeme to tedy zkusit, když říkáš, že to bylo ok
az budou mít v te první plno. Už se nám stalo, že rezervaci na večer nevzali, když jsme volali odpoledne. Před Vánoci jsme raději volali dva dny předem ![]()
Ze prodali penzión jsem četla na webu. Tak snad to půjde dál ve stejném duchu, jak slibuji ![]()
@Markéta80
Kdysi krome stale nabídky sladkeho dělali i různé jiné denně čerstvé. Párkrát jsem měla piškotovy dort
výborný. Nevím jak ted, jestli si jeste pecou, neptala jsem se, byla jsem tak hezky akorát najezena, že jsem dezert ani nechtěla
Nabízeli grilovaný ananas se zmrzlinou, ale ten jsme si dělali doma