Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Prosím, jak jste to měly vy, co jste přišly do domu, kde dříve žil s bývalou rodinou.
Jak jste si dokázaly udělat domov v domě který postavil pro jinou?
Nemůžu mít domov tam, kde ze všeho cítím bývalou. Jak se vám vařilo v kuchyni po jeho ex? Koupání v koupelně kde se ve vaně koupali spolu? Něco dal nového, něco ale tak zůstalo. Stále nacházím i když nechci po ní drobnosti.. Na víkend, když tam někdy jsme to dávám, beru to jako hotel, ale nemůžu přeci ty věci milovat jako své. Spíše cestujeme. Vím, že nějaké ženy by se tam hned určitě stěhovaly, dům je to krásný, má vše. Třeba bude i rozchod. Už mi naznačil, že chce abych s ním bydlela napořád. Jen se ptám jestli jste se některá do toho také tak zamotala, nebo jsem divná jen já.
Jsme spolu dva roky, všechny děti máme dospělé.
Díky
Ano, jsi divná. Kdyby měl psa, co si s ní pořídil, tak bys ho nechala utratit?
@káťa píše:
@Venetia
Pokud by měla taky dům, tak by se v klidu domluvili, ve kterém z těch domů budou a co s druhým domem.
Já mám dům, kde jsem bydlela a dcerkou, můj partner měl dům, kde bydlel a byt. Domluvili jsme se, že se partner přistěhuje k nám a tak žijeme v mém domě. V jeho domě momentálně žijí jeho rodiče a byt pronajímá. Rozhodně neřeší, že tu kdysi bydlel exmanžel a já zase neřeším, že na letišti, které jsme si vzali od něj, kdysi spal s jeho ex. Jsou to blbosti.
pro nekoho blbosti, pro nekoho ne. Reagovala jsem na toto:…Protože po žádném soudném člověku nemůžeš chtít, aby se vzdal svého domu, který léta budoval….
Kdyz to teda nemuzes po nikom chtit, nemuze to ani on chtit po tobe …. bydlet spolu nemuzou, neprekonatelne prekazky
@Příjemné Pondělí píše:
Ano, jsi divná. Kdyby měl psa, co si s ní pořídil, tak bys ho nechala utratit?
psa by mu urcite nenechala ![]()
@Milan42 píše:
Přesně tak. Řekni mu: „Miláčku, necítím se dobře ve Tvém domě, jako bych tu nepatřila.
Tak jej prosím celý přepiš na mě, pak už to bude můj dům a už se budu cítit v pohodě.“
Smekám, velmi podnětný námět a elegantní řešení
![]()
@Venetia píše:
psa by mu urcite nenechala
To je pravda, při rozvodu jsme se na všem v pohodě domluvili, ale kdyby si nárokoval psy, vysoudila bych ho z posledních trenek!
![]()
Hele ja myslim, ze nad takovyma vecma se nesmi moc premyslet, protoze jak to zacnes resit, tak ti z toho hrabne. Ja sla taky do domu k partnerovi kde predtim roky zil se svou ex. Ale v dobe kdy jsem se nastehovala tam uz rok a pul zil sam, takze jsem to nebrala tak, ze jsem po nekom prebrala stafetu. Navic muj muz mi dal volnou ruku at si vse predelam a preskladam podle sebe, protoze chce, abych se tu citila doma. Nejake veci jsem upravila, co mi nesedely nebo jsem mela praktictejsi reseni, ale nejake masivni stehovani se nekonalo, protoze dum defacto zarizoval muj muz sam a jeho partnerka se v tom v podstate neangazovala, takze v tom citim spis jeho rukopis nez jeji a nevadi mi to. Takze se zkuste dohodnout, ze to v rozumne mire predelate, aby jsi se citila lip a uvidis ![]()
@Milan42 píše:
Přesně tak. Řekni mu: „Miláčku, necítím se dobře ve Tvém domě, jako bych tu nepatřila.
Tak jej prosím celý přepiš na mě, pak už to bude můj dům a už se budu cítit v pohodě.“No a pak to necháš celé vymalovat, provést deratizaci, dezinfenkci a sanaci a bude to cajk.
Až na to že o něj nestojím, lítat po schodech za 20 let? Nelíbí se mi jak je řešený.
Někdy je lepší nic moc nemít, než se o vše starat a ještě když to zdědíš.
To si myslíš, že máš konečně fajn chlápka a ono to zas krachne na něčem jiném.
To abych na prvním rande řešila všechny varianty…
@Anonymní píše:
Až na to že o něj nestojím, lítat po schodech za 20 let? Nelíbí se mi jak je řešený.
naprosto souhlasim … vydycky je tam nejaky zasadni problem
@Anonymní píše:
Prosím, jak jste to měly vy, co jste přišly do domu, kde dříve žil s bývalou rodinou.
Jak jste si dokázaly udělat domov v domě který postavil pro jinou?
Nemůžu mít domov tam, kde ze všeho cítím bývalou. Jak se vám vařilo v kuchyni po jeho ex? Koupání v koupelně kde se ve vaně koupali spolu? Něco dal nového, něco ale tak zůstalo. Stále nacházím i když nechci po ní drobnosti.. Na víkend, když tam někdy jsme to dávám, beru to jako hotel, ale nemůžu přeci ty věci milovat jako své. Spíše cestujeme. Vím, že nějaké ženy by se tam hned určitě stěhovaly, dům je to krásný, má vše. Třeba bude i rozchod. Už mi naznačil, že chce abych s ním bydlela napořád. Jen se ptám jestli jste se některá do toho také tak zamotala, nebo jsem divná jen já.
Jsme spolu dva roky, všechny děti máme dospělé.
Díky
Tak trochu Tě chápu, tak trochu zas ne
.
Mě by vůbec nevadilo se nastěhovat k němu, byť tam žil s bývalou rodinou. Zásadní by pro mne bylo, zda má minulost uzavřenou. Pokud ano, žádný problém. Ale nadhodila bych mu, ne v násilnickém duchu samozřejmě, že některé drobnosti by sis tam ráda upravila podle svého, když to teď má být také Tvůj domov
. že se na všem domluvíte společně, samozřejmě bych nevymalovala a nepřestěhovala vše, když bude v práci… to určitě ne, víme, jací jsou muži, když chceme něco změnit…Takže rozhodně nenásilně.
A pokud opravdu stojí o to, abys tam žila, tak s tím nebude mít žádný problém, dle mého
.
PS: já jsem se kdysi stěhovala k bývalému také do domu, zezačátku byl sám pro to, abychom to tam pozměnili… postupem času, nechtěl nic ani budovat, ani měnit, ale to už pomýšlel na rozchod…
@Anonymní píše:
Je to myšleno tak, že on se rozejde, když řeknu že se nechci nastěhovat na stálo. Chápu ho, co s ženskou jen na víkendy a vše si dělá sám. Jenže já to tam nedávám…
Nevím jak dlouho takové vztahy vydrží, jeden to chce určitě vždy posunout ke společnému bydlení.
Takto mě to připadá, že hlavně chce, abys mu tam hospodařila a obstarávala jeho dům. ![]()
Ale jinak tě naprosto chápu, já bych to asi taky nedala. Jasně, není to racionální, ale každý má něco.
Taky jsem mohla jít do luxusně vybaveného domu, který si manžel zařizoval s bývalkou. Naštěstí byly i jiné možnosti, takže jsme spolu jinde. Je mi to sice na jednu stranu líto, protože to byl fajn dům na dobrém místě a teď značně chátrá, ale na druhou stranu vím, že bych se tam nikdy necítila dobře a doma, takže nebylo co řešit.
Chápu, že pro někoho třeba bydlení není tak důležité, ale pro mě je důležité moc, prostě to tak mám.
@Venetia píše:
pro nekoho blbosti, pro nekoho ne. Reagovala jsem na toto:…Protože po žádném soudném člověku nemůžeš chtít, aby se vzdal svého domu, který léta budoval….Kdyz to teda nemuzes po nikom chtit, nemuze to ani on chtit po tobe …. bydlet spolu nemuzou, neprekonatelne prekazky
No, pokud by ani jeden nebyl ochoten jít bydlet k tomu druhému, tak je jasný, že to asi nepůjde ![]()
@Anonymní píše:
Kdyby bydlel v nájmu v garsonce, tak tady budeš zase skučet, že nic nemá a je to vyžírka, protože chce k tobě.
Proč si zbytečně vytvářet problémy tam, kde nejsou? Otázka je miluješ ho a chceš s ním být? Je tvoje láska tak malá, že jí radši ozelis, než abys bydlela v domě, který není ve tvých očích dokonale řešený a zařízený? Tak s ním nebuď, no…
Po nastěhování do pritelova bytu jsem naopak měla radost, že nemusím nic zařizovat a řešit věci kolem vybavení. Totálně mě to nebaví.
@Venetia píše:
pro nekoho blbosti, pro nekoho ne. Reagovala jsem na toto:…Protože po žádném soudném člověku nemůžeš chtít, aby se vzdal svého domu, který léta budoval….Kdyz to teda nemuzes po nikom chtit, nemuze to ani on chtit po tobe …. bydlet spolu nemuzou, neprekonatelne prekazky
Děkuji. Já ho také nenutím k sobě do bytu, kde jsem žila s manželem. Byla bych ho ale ochotná podat. Pokud by se kupovalo něco společného i něco sepsat, že jeho finanční podíl byl větší.
Takže si vážně musí člověk rozmyslet hned na začátku s kým se seznamuje. Jenže takové to bydlení se přeci neřeší na prvním rande, když třeba vztah potrvá tři měsíce…
@káťa jsem v podobné situaci jako zakladatelka a můžu říct, že ani po 8 letech se v domě necítím být úplně doma, necítím, že by byl „můj.“ Já se vždy těšila, jak si jednou budu vybírat bydlení -)kuchyň, koupelnu, sedačku atd. Jak si to udělám ve svém stylu, jen to co se mi bude líbit…to není problém s chlapem, nebo bejvalkou, jako s tím, že jsem doma někde, kde se mi třeba nelíbí uspořádání místností, barák do patra, styl celého zařízení. Je to jako podnájem a ne něco, v čem se mi má dobře žít, v čem se mám cítit doma…