Nikdy v jeho domě nebudu doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
109249
14.12.19 12:24
@Anonymní píše:
On nic, za nic nemůže, to mám já v hlavě.
Takový žaludek jako někdo, abych se s ním milovala na stejné posteli jako jeho bývalà a říkala tomu domov, fakt nemám…
I když tam je vše mimo kuchyně a koupelny nové.
Prostě to nikdy nebude jeho a můj dnů. Můj domov. Jde mi o ten pocit, který už nevím jak bych tu některým vysvětlila.
Děkuji

já to chápu, myslím, že ve svém podnájmu, který jsem si zařídila sama podle sebe, jsem
víc doma než v cizím hotovém baráku, i když to moje není. Na víkend super, jestlije tam zahrada, bazén, ale domov napořád se z toho nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109249
14.12.19 12:29
@sirikit píše:
Já Ti úplně rozumím, a mám to hozené přesně z druhé strany.
Občas o sobě se smíchem říkám, že jsem teritoriální a na domov jsem fixnutá teda fest.
Přestože jsem sice rozlítaná, věčně pracovně i soukromě cestuju, ale pak přijdu domů a přesně jak píšeš - dýchnou na mě moje věci, atmosféra, s láskou vybíraný nábytek a doplňky…
Mám to teda vyhraněnější o to, že ten dům je naší rodiny ve čtvrté generaci, takže jsme ho ani s žádným chlapem nepostavili, jenom udržovali.
A - jakkoli je to asi hrozné a vypovídá to o mém zavrženíhodně materiálním zaměření - z toho baráku se nehnu, kvůli nikomu. A upřímně, ani si neumím představit, že se sem bude chtít někdo nastěhovat už dopředu s odhodláním, že to tady totálně přeskládá, většinu věcí vyháže a zařídí se podle něj. 8o :cert: :cert:
Naprosto chápu tu potřebu domova na obou stranách, ale třeba ke mně by se mohl přistěhovat jedině naprostý flegmouš, kterému to bude jedno, jinak nám holt není souzeno.
Ale klidně bych si dovedla představit pendlování typu víkend u mě, pak pár dní u něho, pak někam vypadnout společně… uchovat si každý svůj domov a užívat si průniky kruhů.
Protože - proč se v tomhle vyšším věku, když už jsou děcka z baráku, nutně sestěhovávat? :nevim:
Kvůli vzájemně poskytovanému servisu? :think: To mi přijde celkem nepodstatný důvod, „servis“ se dá klidně zvládnout při té „střídavce“, on Ti vrtne poličky, Ty mu upečeš koláč, vypleješ skalku nebo co tak nutně holčičího potřebuje… ale ztrátou svého doma (protože Ty v tom domě vůbec být nechceš) bych v tomhle konzervativním starším věku rozhodně za žádný vztah nezaplatila. 8)Příspěvek upraven 14.12.19 v 11:54

naprostý souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
14.12.19 12:33
@Anonymní píše:
On nic, za nic nemůže, to mám já v hlavě.
Takový žaludek jako někdo, abych se s ním milovala na stejné posteli jako jeho bývalá a říkala tomu domov, fakt nemám…
I když tam je vše mimo kuchyně a koupelny nové.
Prostě to nikdy nebude jeho a můj dnů. Můj domov. Jde mi o ten pocit, který už nevím jak bych tu některým vysvětlila.
Děkuji

Zakladatelko, ono nemá smysl někoho přesvědčovat, to by ses uvysvětlovala k smrti. Jen někteří mají pocit, že to jejich vidění světa je nějak „správnější“ a „jediné pravé“ a mají tendenci ho vnucovat i ostatním.
Smiř se s tím, že to tak prostě máš a neohlížej se na to, co ostatní. Ti to můžou mít třeba úplně jinak a je to tak vpořádku. Ono ostatně, i kdybychom se tu všechny shodly, že jsi úplně mimo a nenormální, změní to nějak tvé pocity vůči tomu domu? Změní se tvůj postoj? Asi těžko, že?
Zaměř se víc na sebe, na svoje prožívání. Jestli jsi si jistá, že se v tom domě nebudeš cítit doma, že to tam nebudeš mít ráda, tak to vem jako fakt. A potom řeš, jestli ti bude stát za to se obětovat a nastěhovat se k chlapovi, i přes ty pocity, které budeš mít a nebo jestli ti stojí za to kvůli tomu ztratit ten vztah. To za tebe nikdo nevyřeší, to si musíš rozhodnout sama.
Já ti klidně přiznám, že jsem měla na manželovu bývalou partnerku takovou alergii, že jsem si to šla rozebrat k psychologovi na několik sezení, abych dokázala udělat vědomé rozhodnutí, co dál. Byla jsem do toho strašně zamotaná a pomohlo mi to.

• Citovat
  • Upravit
káťa
14.12.19 13:34

No, každopádně se jí bude ve středním věku (minimálně 40-50, když už má dospělé děti) bude hodně těžko hledat partner, který nejen že bude hodný, seriózní, hodit se k ní atd., ale ještě k tomu ochotný prodat komplet vše co má a na stará kolena začít zase stavet nový barák.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.12.19 14:10

@Milan42
Díky. Jen budu reagovat na to, že když si konečně myslíš, že je to ten pravý, tak s ním plánuješ určitě nejméně těch 20 let. ;)
Jen prostě teď skoro v padesáti (jsme stejně stáří) myslím na to vyřešit to na stáří a ne deset let to tedy nějak vydržet a pak stejně bude nutné to řešit. Barák je to pro dva veliký i tuším finančně náročný na provoz.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.12.19 14:27

@sirikit
Moc děkuji za reakci. Máme slovo domov postavené stejně. Také to nebudeš mít jak píšeš lehké.
Tak jak píšeš to už máme. Hodně o víkendu cestujeme. Tak jeden, někdy dva v měsíci jsme u něho. To se snažím mu tam ty nějaké věci dělat.
Když nadhodil to na stálo, tak jsem právě založila toto, abych se nějak rozmyslela. Srovnala si pocity a možnosti.
 Děkuji

• Citovat
  • Upravit
109249
14.12.19 14:45
@káťa píše:
No, každopádně se jí bude ve středním věku (minimálně 40-50, když už má dospělé děti) bude hodně těžko hledat partner, který nejen že bude hodný, seriózní, hodit se k ní atd., ale ještě k tomu ochotný prodat komplet vše co má a na stará kolena začít zase stavet nový barák.
právěproto,je v tomto věku ideálni to co popsala sirikit , to nevylučuje ani vzájemnou pomoc .
@Anonymní píše:
@Milan42
Díky. Jen budu reagovat na to, že když si konečně myslíš, že je to ten pravý, tak s ním plánuješ určitě nejméně těch 20 let. ;)
Jen prostě teď skoro v padesáti (jsme stejně stáří) myslím na to vyřešit to na stáří a ne deset let to tedy nějak vydržet a pak stejně bude nutné to řešit. Barák je to pro dva veliký i tuším finančně náročný na provoz.

A nemůže barák nechat dětem, stejne ho zdědí a přistěhovat se k tobě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
14.12.19 18:46

A kdyz se rozejdou, tak chlap pujde kam, kdyz da dum detem. A u zakladatelky bydlet nemuze, protoze ona by po pripadnem rozchodu musela byt prodavat, a s novym partnerem zase nove budovat. Ma to tak nastavene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109249
14.12.19 19:14
@Moravanka123 píše:
A kdyz se rozejdou, tak chlap pujde kam, kdyz da dum detem. A u zakladatelky bydlet nemuze, protoze ona by po pripadnem rozchodu musela byt prodavat, a s novym partnerem zase nove budovat. Ma to tak nastavene.

Nema to řešení, to je život. Jak má člověk nějaký majetek, jsou vztahy v pokročilejším věku náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.19 13:45
@Venetia
@Venetia píše:
Nema to řešení, to je život. Jak má člověk nějaký majetek, jsou vztahy v pokročilejším věku náročné.

Děkuji za tento poslední příspěvek.
Ten vlastně vše jasně vystihuje.
Pokud se situace nějak po vánocích změní, napíšu.
Děkuji
Hezké svátky

• Citovat
  • Upravit
109249
16.12.19 14:44
@Anonymní píše:
@Venetia
@Venetia píše:
Nema to řešení, to je život. Jak má člověk nějaký majetek, jsou vztahy v pokročilejším věku náročné.Děkuji za tento poslední příspěvek.
Ten vlastně vše jasně vystihuje.
Pokud se situace nějak po vánocích změní, napíšu.
Děkuji
Hezké svátky

I tobě, přeji ať pro vás oba dopadne tak, aby jste byli spokojeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.12.19 00:45
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx :jazyk:
Právě že tohohle asi konečně miluji. U minulých mi to bylo nějak jedno, nebylo tam to, že s ním bych chtěla mít ten pocit společného domova. A asi jsem ze staré školy, ale to místo, to slovo, ten pocit, je pro mě důležité.

Já chápu tu potřebu domova, mít to tam své.
Ale taky mám vyzkoušeno, že když jsi s tím opravdu správným člověkem, tak se nějak to lpění na věcech automaticky upozadí. Protože najednou vidíš, že ten druhý člověk je důležitější než nějaké věci. Jak řekl jednou na dovolené jeden kamarád, není až tak důležité, kde jsi, ale s kým.
Možná by sis mohla zkusit fakt na férovku sama sobě přiznat, jaký vztah máš ke svému příteli, a jak by ses toho přehnaného lpění na věcech (vlastně na úkor blízkých lidí) mohla trošku zbavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mývalova žena
17.12.19 14:06

Jasně, takže vy byste měli vyřešené bydlení, v ničem není problém, akorát to, že tam žil se svojí bývalou? Je to opravdu důvod ke stěhování? Vyměnit dům za králíkárnu? Nebo tento dům za jiný? Seženete něco podobně pěkného/výhodného?
Asi to má důvodm že už spolu nejsou. Chápu, že to příjemné být nemusí, ale opravdu se to nedá překonat? Přijde mi to jako velmi výrazný blok. On taky nemusí chtít na Tvoji variantu přistoupit, má k tomu vztah, ne kvůli ní, ale kvůli tomu, že se tam třeba nadřel.

Já nevím, ale změnit svůj pohled by možná celou situaci vyřešilo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky