Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Jiti88 Já budila, protože ty prsa byly na prsastknutí - jak jsem psala, úplný louže. Já to nikdy neřešila, jeslti tak nebo tak, prostě jsem to dělala, jak jsem cítila…
@mimma.on super, přibírá pěkně, tak ji budit nebudu. Jen jsem měla strach, aby se mi pak neztratilo mléko. ![]()
@Jiti88 Já jsem podprsenku na noc nesnesla a ty vložky už vůbec. Mám trochu větší prsa a stejně mi "vypadávaly) Pak jsem měla sportovní a v tom plínku. No a časem nic. My máme matrace sice úplně nové (nebo v té době byly), ale koupila jsem na ně automaticky chrániče.
@avm3 no někdy to jde, ale někdy ji taky musím vzbudit, viz dneska. To už jsem fakt myslela, že to nevydržím. Tak mě musela vysát a bylo to hned lepší
@Jiti88 Když kojíš přes den po těch 3 hodinách, tak se neboj, mlíčko se neztratí
Já ji taky nebudila každou noc, jen když jsem měla fakt „problém“
Co spíš, tak jsem poslouchala, jeslti dýchá a to jsme měli monitor
Někdy jsem do ní i trochu kuchla, jestli se pohne…
![]()
@Jiti88 ja by som sa nebala ze sa ti strati mlicko. A co sa tyka tych louzi
,tak ja som mnala mozno prve 3 noci flak na pyzamu a naliate prsa a potom sa to stratilo a bolo v pohode.
@avm3 já si dávám na prostěradlo ještě ručník, ale ten to taky nechytne všechno. Matrace teď neřeším, do domečku budeme kupovat novou postel a u našich už to ty 3,4 měsíce doklepeme. Takže to asi udělám takto budit nebudu, jen když už nevydržím s prsama..
Děkuji za rady.
@avm3 to dělám taky, když neslyším jestli dýchá, tak jí popíchnu ![]()
@Jiti88 a co keby si ju nebudila a iba si odstriekala mlicko do ulevy?
@Jiti88 Jasně, taky jsem to někdy řešila ručníkem, ale strašně se převaluju a věčně mi vadil.
Jinak ty chrániče jsem kupovala v jysku za pár korun. Prvotní myšlenka byla, kdyby se nám dítko později do postele počůralo, což zatím neřeším (má ještě plínky) nebo poblinkalo, tohle mě nenapadlo ![]()
http://www.jysk.cz/…/ag/catalog/
@Jiti88 píše:
@mimma.on super, přibírá pěkně, tak ji budit nebudu. Jen jsem měla strach, aby se mi pak neztratilo mléko.
trošku se vám vloudím do diskuze… dívala jsem se na metřík… skoro ve třech měsících už o mléko nočním NEkojením nepřijdeš… stačí, když nakojíš nad ránem, aby ti nepraskla prsa ![]()
Ahoj, tak moje troška do mlýna
taky jsem měla strach jak to skončím
kojila jsem do 15-ti měsíců a to možná už 2 nebo 3 měsíce jen v noci. pak pár dní přišla hrozná viroza se 40 horečkou, vyklubala se z toho hrozná rýma, že malá nemohla dýchat nosem, tudíž ani kojit (vztekala se u toho) a zároveň ani jsem jí vzala i dudlíka, páč ho plivala jak nemohla dýchat. a od tý doby je klid. nekojí a nemá dudlíka. sice se teď budí kolem půlnoci, ale to je zas můj bič, a já ji beru k nám, takže spí s náma. ale kdybych nebyla líná a dala ji za chvíli zpátky do postýlky tak by to taky šlo..
a při těch horečkách pila vodu z flašky.. ![]()
@Jiti88 jo, nebudila bych jí. fakt si rači vyspi a naber síly na další měsíce
a když už joo nebudou moct prsa vydržet, tak odstříkej jen do úlevy, já to měla asi 2dny a pak už si v noci prsa zvykla. a pokud kojíš přes den po těch 3hodinkách tak se bude tvořit stále, neboj.
Tak už jsem to asi zakřikla, dneska v půl třetí byla potřeba papat
Ale stejně je to na pohodu, usnula o půl deváté, takže spinkala dlouho..