Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Hezký večer, maminky.
Dnes má moje holčička 4 měsíce a poslední dva měsíce se v noci často budí ze spaní, přičemž téměř pokaždé chce prso. Ne jen tak na dudlání, opravdu pije. Do dvou měsíců se kojila za noc jen jednou, jinak spala.
No a já mám podezření, že se tím kojením jen uklidňuje. Pokaždé, když jdu kolem 23. hod. spát, vzbudí se i malá a já musím kojit, pak hned usne. A pak ještě 2× - 3× za noc.
No, ale párkrát jsem šla do postele už ve 20.00 a vzbudila se taky a kojení prostě vyžadovala. Zkoušela jsem chovat, mazlit, vrátit do kolébky, ale nic. Až po kojení usnula. Ale podle mě nemá hlad. Prostě když se probudí, je navyklá na to prso. Já bych se chtěla ale už aspoň trochu vyspat. Nevíte, co dělat?
@Podhoubi píše:
Hezký večer, maminky.
Dnes má moje holčička 4 měsíce a poslední dva měsíce se v noci často budí ze spaní, přičemž téměř pokaždé chce prso. Ne jen tak na dudlání, opravdu pije. Do dvou měsíců se kojila za noc jen jednou, jinak spala.
No a já mám podezření, že se tím kojením jen uklidňuje. Pokaždé, když jdu kolem 23. hod. spát, vzbudí se i malá a já musím kojit, pak hned usne. A pak ještě 2× - 3× za noc.
No, ale párkrát jsem šla do postele už ve 20.00 a vzbudila se taky a kojení prostě vyžadovala. Zkoušela jsem chovat, mazlit, vrátit do kolébky, ale nic. Až po kojení usnula. Ale podle mě nemá hlad. Prostě když se probudí, je navyklá na to prso. Já bych se chtěla ale už aspoň trochu vyspat. Nevíte, co dělat?
Tak mimčo určitě pořád nebude spát stejně, že…Můj má 10 měs., kojím několikrát za noc, někdy jen dudlá, ale vůbec mi to nevadí. ![]()
Dobry večer, myslím si, že ve 4 měsících má nárok se v noci budit a mít hlad, je ještě maličká.. mě se takto budí i moje deseti měsíční dcerka.
Stejne casto se mi budi skoro dvoulety. Deti maji ruzne faze vyvoje i spanku. Casem se to zase zmeni. A je jeste mala a ma pravo mit po dvou hodinach hlad i v noci.
Nechtěla jsem, aby to vyznělo, že jsem sobec a nechci jí dát najíst.
Naopak - doktor mi radil dávat na noc kašičky, ale já ještě nechci, i za cenu toho, že se moc nevyspím.
Jen si myslím, že když se probudí i po hodině, co jsem ji dala spát, že nemůže mít hlad? A stejně to prso vyžaduje. Přes den to nedělá. Tak nevím. ![]()
I kdyby se jen uklidňovala, tak to vydrž a koj. Mě se budila ještě před týdnem 13 měsíční tak 5× za noc. Rostly jí zuby. Asi týden je klid a budí se tak 2× a většinou stačí dudel.
Všechny děti prošly obdobím, kdy se budily co 2 hodiny.
A to, že se vzbudí, když přijdeš do ložnice. Myslím si, že dítě prostě cítí matku a mlíko. Taky mi to všechny tři holky dělaly.
@Podhoubi nekolikrat za noc kojim i skoro rocniho. nekdy fakt pije, nekdy jen dudla…nevadi mi to, ma na to pravo. obcas se za noc probudi i starsi bracha a ja proste spim v mezicasech
co bys chtela od ctyrmesicniho proboha? stejne se jim ty spanky porad meni.
@Podhoubi nechci te děsit, ale prcek taky v tomhle věku tak 2-3 za noc…od jedenácti měsíců nechce dudlika, rostou mu zuby a když se vzbudi jen 5× na mliko (samozřejmě je to záminka na prso
) tak si říkám. ze jsem se dobře vyspala.
Ale ten starší se zas v roce už v noci nekojil.
Takže to bud bude lepší nebo horší. ![]()
Taky bych se ráda vyspala.Ve 4 měsících má na noční jídlo fakt ještě nárok.
Kase nezaruci lepsi spanek, u nas to bylo naopak. A davala jsem je mnohem pozdeji a spis na snidani. Treba jen potrebuje tvoji blizkost, uklidni se kojenim a spi dal. Synovi jsem do roku davala prso, kdy si o nej rekl. Kojeni je uklidnuje, pomaha pri boleni briska, pri uzkostech. Tak ji to doprej.
A spim takhle uz dva roky a ziju. Bylo obdobi, kdy se budil i 10×..
@Podhoubi Je malinká, je normální, že se budí a možná se bude budit ještě x měsíců
Nic s tím neuděláš ![]()
Bud ji das nebo nedas, nic jinyho nevymyslis. Oblbnuti cajem nebo ucpani pusy dudlikem ti nepomuze, budes vstavat i tak, jen ne s prsem, ale s nahrazkou. Vetsina by kojila/krmila v tomhle veku do roztrhani, ja ne, uz vubec ne po hodine od usnuti, to bude mit tezko hlad. Mam hakliva na svoje spani, protoze se mi snadno rozhodi, uprednostnila bych pohodlne sebe.
Ale jo, v pohodě. Mně to nějak extra nevadí, jen kdyby se to dalo nějak odnaučit, tak bych to zkusila. Já měla zato, jestli to třeba není opravdu jen závislost. Ale i kdyby ji to „jen“ uklidňovalo, tak to má smysl. ![]()
4 měsíce? Může to být růstový spurt, noční krmení je v tom období důležité. Stejně tak již zmíněné uklidnění, zoubky… vydrž ještě
@Podhoubi píše:
Já bych se chtěla ale už aspoň trochu vyspat. Nevíte, co dělat?
Spi jinde… možná se taky nevyspíš celou noc, ale tipuju to tak na jedno noční kojení, podle popisu ji prostě budíš ty.