Noční pití u rocniho ditete

9754
20.2.15 09:03

Noční pití u rocniho ditete

Dobry den,
mam takovy problem. Pred par dny jsem uplne odstavila syna. Davala jsem mu pit uz jen pred spanim a 2× v noci. Podle doby piti jsem usoudila, ze jednou pil na zizen a podruhe na hlad.
Doufala jsem, ze kdyz prestanu kojit, tak se prestane budit uplne a bude konecne spat celou noc, no a teda opak je pravdou.
Budi se porad a dokonce mi vypije 250ml caje a 2× 200ml UM!! A tak mu samozrejme nevydrzi plenka az do rana a rano je procurany. Kdybych ho sla v noci prebalit, tak ho uplne proberu a bude rvat ja Tarzan, protoze bude chtit spat anebo naopak se tak probere, ze pujde spat az za 3 hodiny.
Abych to jeste upresnila. Syn spal do nedavna s nama v posteli. Naucila jsem ho bez place usinat a spat v postylce, ale myslim, ze kvuli tomu zacal tolik pit v noci. Aby se uklidnil… :think: Dudlik samozrejme ma a pouzivam ho a usinacka ma taky.
Kdyz spal s nama, tak sice pil jen 2× za noc, ale kdyz se vzbudil, tak se ke mne pritulil a zase usnul. Myslim, ze zakopany pes bude asi v tom uklidneni se… Proto asi vyzaduje tu lahev, ale zase on jen nedudla, ale opravdu pije. Davam mu napreskacku UM a caj. Takto je to bezproblemu, ale kdyz dam 2× za sebou caj, tak v druhem pripade si cucne, potom lahev vyplivne a i kdyz se snazi prvni usnout, tak se nakonec posadi a zacne hrozne plakat. Kdyz mu pak dam lahev s mlekem, tak temer celou vypije a hned usne.
Mate zkusenost s necim podobnym? Jak bych mela postupovat? Sla jsem na to moc rychle a udelala moc zmen v kratke dobe? Mela bych ho znovu nastehovat k nam do postele a postylku zkusit pozdeji az si odvykne od nocniho piti? Jestli si vubec odvykne :think:
Umite mi nejak poradit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1726
20.2.15 09:17

@kar-maa Já bych to noční krmení zrušila - za jakoukoli cenu. Pokud pomůže vzít ho zpět k vám, tak si ho vezměte do postele a až se přestane v noci budit, tak ho přesuňte natrvalo do svého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4716
20.2.15 10:04

@kar-maa jako bys psala o mem synovi :D, tomu bude za par dni rok a uz si rikam, ze bych ho chtela prestat kojit, abychom se vsichni vyspali celou noc. Verim, ze je to unavne, ja kojim klidne i 4× za noc, usina ve sve posteli, ale pak spi s nami, protoze tak ma spanek lepsi nez v postylce. Take nemuzu prebalovat, jinak by byl vzhuru :mrgreen:. Ja si rikam, ze mu dam tak dva mesice a pak tvrde vecer ulozim a dam cucnout max vodu, kdyz se vzbudi, nebudu brat do postele, proste budu tam chodit, pokladat, davat dudlik a porad dokola, dokud to nepochopi. Takhle jsem to delala u dcery, ta se odnaucila v noci pit mliko, UM az v 1,5 roce. 3 noci teda probrecela, ale pak se to zlomilo. Takze rada, je asi vytrvat, par dni bude narocnych. Je to opravdu jen zvyk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
20.2.15 10:13

@Ájinka85 JA prave nechci nechat takto vyplakat. To by byla moje prace k nicemu. Odstavila jsem ho v pohode a presunula do jeho postylky taky bez place, ted musim jen nejak vymyslet, jak ho odnaucit tomu zlozvyku. Je to tyden co ho nekojim, zacala jsem davat flasku, protoze jsem si myslela, ze ma hlad, ale kdyz vsechny pisou, ze hlad nema, tak na tom asi neco bude. Asi vyzkousim to, co pisou holky v ostatnich diskusich a flasku nedam. Bude se hodne vstekat, to vim uz ted, ale nebude to takovy ten zalostny plac, kdyz je dite samotne, protoze ja tam budu s nim. Budu muset vydrzet a uvidim, no? Jeste popremyslim, jestli me nenapadne neco jineho, ale asi pujdu to metody nocniho nepiti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
20.2.15 10:15

@kar-maa Ahoj u nás to donedávna bylo takhle- dcera chodila spát v šest večer, dýl už jsem jí prostě neudržela vzhůru za žádnou cenu, před spanim vypila 240 ml UM, pak ještě kolem osmé nebo deváté 150 ml UM.. a v noci skoro celou lahev vody. Samozřejmě jsem jí musela i přebalit a to jí dost probralol takže trvalo celkem dlouho než usnula… Nějak jsem to nehrotila, brala to tak jak je no a najednou sama od sebe přestala v noci pít a to druhé večerní mléko už taky nechce. Přišlo to samo od sebe. Spí v postýlce, ale často se stane že jí k ránu beru k nám do postele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
20.2.15 10:18

@kar-maa roční dítě by se ti hlady budit nemělo. A pokud má žízeň, dávej mu čistou vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
20.2.15 10:40

Zajimalo by me, mam mu dat mliko v postylce v lahvy pred usnutim a potom treba kolem 5-6 hodiny, jestli se vzbudi, mezi tim nic nebo vodu nebo je lepsi opravdu to mleko nedavat vubec? A co ta voda? Taky ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2719
20.2.15 11:02
@kar-maa píše:
Zajimalo by me, mam mu dat mliko v postylce v lahvy pred usnutim a potom treba kolem 5-6 hodiny, jestli se vzbudi, mezi tim nic nebo vodu nebo je lepsi opravdu to mleko nedavat vubec? A co ta voda? Taky ne?

Takhle jsem to přesně odbourala já. Dam mlíčko večer, pak jde rovnou do postýlky a pak dam až ráno kolem šestý. Pár dní po té co jsem přestala kojit se malá ještě budila, ale dala jsem jí jen vodu(tu nechtěla) a pak když brečela, tak jsem jí vždy chvíli houpala v náručí nebo hladila, ale jen třeba tak pět minut no a po týdnu se mi přestala budit. Brečet nenechávám, max. pár minut a většinou fakt do těch pár minut usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
20.2.15 11:17

@zuzukobylka a za jak dlouho usnula, tedy spis, jak dlouho plakala a kolikrat se ti v noci vzbudila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2719
20.2.15 11:23
@kar-maa píše:
@zuzukobylka a za jak dlouho usnula, tedy spis, jak dlouho plakala a kolikrat se ti v noci vzbudila?

Právě že plakala asi jen těch pět minut, já se jí snažila uspat právě bud tím houpáním nebo hlazením po tvářičce. Prostě jakkoliv jí uspat, aniž by dostala jídlo. Budila se asi tak 2-3× za noc, jak byla zvyklá na kojení. Byla jsem překvapená, jak to šlo dobře. Jo a první dva dny po odstavení k ní chodil manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
20.2.15 18:34

Já myslím, že každé dítě je originál a žádná zaručená rada nepomůže. Když jsem odstavovala poslední dcerku, tak když se v noci vzbudila a začala plakat a chtěli jsem ji utěšit, tak jsme na ni nemohli ani sáhnout, vyvolávalo to v ní úplné záchvaty, nemohli jsem ji ani pohladit, ani pochovat, ani dudlík, nic. To měla šílený amok.
Já neznám žádnou univerzální radu, podle mě je jediná rada vydržet a nedat, prvních pár dnů bude náročných, ale pak se to zlomí a budeš šťastná, že se všichni v klidu vyspíte. To ti potvrdí asi všechny maminy, které to tak udělaly. Druhá skupina maminek je ta, co to nedokázaly a vstávaly k dítěti ještě třeba v pěti letech. A třetí skupina maminek je ta, kterým se dítko odstavilo samo a začalo samo spávat celou noc. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4716
21.2.15 09:20

@kar-maa, to neni o tom nechat vyplakat, ja tam chodi hned jak zacne natahovat, dam mu do pusy dudlicka, do ruky plinku, a on ztichne…takhlebzacne treba zase za 10 minut a ja tam takto dokola chodim, nez zabere a spi dalsich nekolik hodin. Vubec prave neplace…ale samozrejme se chvili bude vztekat, ze nedostane flasku s mlikem, nebo prso a bude mu nabidnuta jen voda, to je normalni. A spi s nami v loznici, takze ja jsem vzhuru na kazde jeho otoceni. Ale jak to tu nekdo psal, na kazdeho plati neco jineho a jen maminka pozna, co bude nejlepsi, to je jak s jidlem, tak s pitim, tak se spanim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
22.2.15 13:57

Holky tak.mame za sebou dve noci. Prvi noc jsem pred spanim dala v 18,30 poradnou veceri a tesne pred spanim vypil 230ml mlika. Sel spat ve 20 hodin vzbudil se za 2,5 hodiny a chtel flasku. Nedala jsem. To bylo jasne, ze hlad nema a vodu nechtel. Vstekal se 20 minut. Dalsich 20 minuk obcas zafnukal, ale zadny plac. Potom usnul. Jeste se parkrat vzbudil, ale stacil dudel a spal dal.
Druhy den uz flaaku nechtel. Parkrat se vzbudil kvuli dudlu. Jsem zvedava co bude dal, protoze piti uz nevyzaduje, ale presto se budi, tentokrat kvuli dudliku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
22.2.15 19:19

@kar-maa kvůli dudlu jsem taky vstávala, do té doby, než jsme ho i na noc odbourali. Ale většinou, jak zabral a tvrdě spal, dudel vyplivl a nevzpomněl si na něj. Uvidíš, jak často se ti bude budit kvůli dudlíku, kdyžtak budeš muset časem vzít i ten, ale nevím, jak velký máte návyk :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
22.2.15 19:27

@Ha-ni a v kolikati mesicich jste. dudel odebrali?
A.vyplyvaval.ho opravdu nebo mu.sam vypadl kdyz hluboce. usnul?
U syna tezko rict jak silny. navyk ma. Pres.den ho nemiva. Jen na spani.
Kdyz se to nespravi samo, tak asi zkusim prvni odebrani ve dvou letech. Leda, ze by bylo do te doby druhe dite. Tak bych ho vzala si driv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí