Noha z divočáka

880
29.12.12 20:23

Noha z divočáka

Děvčata potřebuju tip, jak zpracovat kančí kýtu. Dostala jsem tenhle kus masa i s kostí a nevím co s tím. Potřebuju tipy na recepty, protože jsem na to sama, tak to nabalíčkuju do mrazáku, ale nechce se mi to jíst na jeden dva způsoby. Takže máte nějaký dobré (osvědčené) recepty na vyzkoušení?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
52229
29.12.12 20:37

Naložit na pár dní (sůl, česnek, kmín, cibule) a pak upéct, k tomu výborné zelí a knedlík. Mňáááám :srdce: :lol:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
52229
29.12.12 20:38

Ještě se dá udělat guláš, na způsob svíčkové, ragů ;)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2282
29.12.12 20:44

Vyborny je na smetane, ale bez korenove zeleniny.

Staci pres noc nalozit do koreni divocina a trochy oleje, druhy den zprudka opect na oleji, zalivat vyvarem (nebo vodou), po zmeknuti nalit smetanu, zahustit a dochutit :palec:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
880
29.12.12 20:51

Už teď se mi sbíhají sliny :lol: Nakonec budu ráda, že je ho tolik, abych všechno vyzkoušela :D

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
6256
29.12.12 21:11

Zrovna dělám guláš ;) Jinak dělám plátky na prudko osmahnutý, z výpeku udělam štávu a podávám s rýží. To je opravdu mňamka.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
8417
29.12.12 21:24

@Meliora vykosti si to, to zvládneš, podívej se na youtube na nějaký video jak se vyhošťuje prse.
Jinak na tom co se dá udělat taky záleží na velikosti, můžeš mít kýtu ze selete nebo z dospělýho prasete. Já to doma zpracovávm podobně jako normální vepřový maso. Mám doma myslivce a se specialitama se mi moc nechce pořád dělat.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
11372
29.12.12 21:28

Se sipkovou a pak se zelim:-)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
14079
29.12.12 22:00

Dobrý jsou taky řízky - dělám jako klasické, jen je den předem natřu olejem a drceným česnekem.
Nebo jestli je to mladé maso, tak minutky.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
880
30.12.12 10:41

Děkuji za tipy dámy, jsou zapsané a vyzkouším. Holka usnula, tak jdu tu nohu vykostit.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
8413
9.2.13 15:09

Máme doma kýtu z divočáka-bez kosti. Chceme zkusit minutku-je potřeba maso naklepat, posolit a nechat odležet? Jak to bylo staré zvíře nevíme, tuším něco přes rok.Nebo jen nakrájet, rozklepat a osmažit?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1917
9.2.13 15:46

Vypsané z učebnice technologie pro kuchaře zrovna se to učím ke zkouškám
maso vysoké zvěřiny mezi níž se řadí i divoké prase se nechává odležet 4-6 dní kdyby něco stačí nasat a ještě rnu do učebnice

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
8413
9.2.13 15:51

Tak maso nejspíš odležené bude-dostal ho v týdnu můj brácha, dal nám ho, aby manžel něco dobrého vymyslel a přijdou zítra na nějakou dobrůtku. Tak ho nechceme zkazit. Brácha ho dostal k narozeninám, švagrová moc vařit neumí, můj brácha vůbec. Tak jsme žezlo převzali my. :lol:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1917
9.2.13 16:06

Tak potom už nasolit a nechat do zítra odpočinout

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
9578
9.2.13 16:25

Z divočáka bych minutku nedělala a už vůbec ne z kýty. Bude to tuhé, navíc zvěřina se musí dobře provařit..Klasika je guláš, tím nic nezkazíš, omáčka - jde i „svíčková“, kančí na šípkové, směs na špagety, výborné jsou roštěnky, na divoko..Zvěřinu dělám docela často, odležená už většinou bývá a nikdy jsem předem nemořila - pokud je to dobrý, kvalitní a relat. mladý kus, tak není třeba.
Třeba zde najdeš nějakou inspiraci http://www.zverinova-kucharka.cz/prase-divoke

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat