Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Tůmička Tak to je přímo ono? My byli vždycky jen v tech venkovních bazénech, tak jsem nevěděla jestli ten aquapark je u toho vevnitř nebo jinde…
Mně v Babylonu nejvíc bavěj ty vířivky- seděla bych tam hodiny
a pak tobogány- tam jsou tři, chystáme se tam po porodu až to půjde- koncem léta nebo třeba na podzim- že si dáme relax a malýho někdo na pár hodin pohlídá ![]()
Akorát teda ten Babylon je celkem drahej, Děčín prej vychází levněji, ale v Děčíně neni mekáč… ![]()
@LadyAndy Jojo, to vevnitř je ten aquapark
je to tam super. Jsou tam dva tobogány + jeden na ty velké kruhy. Dětský koutek s vířivkou a brouzdálko.. v Liberci jsme byli ale je to šíleně drahý. Tady to je cenově jako jiné plavecké bazény. Neplatíš to jako aquapark, ale jako plavecký bazén
Je to tam super a dneska tam bylo dokonce i celkem teploučko
tady jsou taky vířivky, jedna normální a jedna pro maminky s dětma
@Tůmička jo v Liberci je to pálka- my tam vždycky jezdili navečer- nějak od sedmi do desíti (už přesně nevim)- prostě před zavíračkou- to už to bylo levný - snad 90kč/osoba na ty tři hodky, ale je fakt, že jak už to bylo před zavíračkou, tak už byly povypínaný některý vířivky a ten tmavej tobogán už nesvítil a tak… ale zas tam bývalo jen pár lidí
a pak jsme vždycky jeli vyhládlí se nadlábnout do meka- no prostě super výlet ![]()
Jo a jednou, to byla perdel, sme přijeli už na parkoviště natěšený a zjistili jsme že sme doma nechali batoh s plavkama a osuškama
no byli jsme pěkně nasraný, ale jeli jsme domů pro ty plavky a zpátky do Babylonu
pak už jsme se tomu smáli
a řikali jsme že sme tak blbý že tohle ani nemůžeme nikomu vyprávět
ale samozřejmě jsme to jako vtipnou historku vyprávěli ještě dlouho
![]()
@Tůmička jinak v Liberci je tech vířivek hodně- tak sedm určitě
ale ten Děčín taky zkusíme- právě jsem slyšela jen chválu ![]()
@LadyAndy my jak tam byli dneska, tak jsme tam přijeli asi ve dvě a bylo tam všeho všudy lidí
což bylo super. Sice byly vyplý tu bublinky uprostřed bazénu, ale kdybychom chtěli, tak nám je zapnou.. stejně tak nám zapli ten tobogán. A zítra míříme do německa nakupovat.. jinak my to máme do LBC docela daleko no.. DC máme 25 kiláčků, za to do LBC asi 100.. a už jsi byla v Praze v těch Čestlicích? To je teprve zábavička. Po celém dnu tam jsem byla úplně KO, vyřízená, už jsem tam vytuhla i na těch lehátkách, ale naprostý luxus jako. Sice drahý jak něco, ale jako celodenní výlet to za to stojí.
@Tůmička ne ne nebyla, my to máme do Prahy 100, dřív jsme jezdili hodně za babičkou a dědou, ale děda předloni umřel a babička je v LDN v Českym Brodě, takže do Prahy už neni moc důvodů jet, takže nekupujem dálniční známku a bez ní je tam děsná cesta přes Mělník
to už musí bejt že se vypravíme třeba do Ikei. To spíš by asi bylo zajímavější do Německa tam někam
nějaký to Tropical Island- to musí bejt super ![]()
To ti věřim- jako já byla vždycky mrtvá i po tech 2-3hodkách v Babylonu- jsme vždycky blbli na tech atrakcích a ona voda obecně unavuje ![]()
Tak do Tropicalu já už bych rozhodně nejela.. je to spíš relaxační centrum, než na vyžití.. v podstatě tam nic není. Já tam byla už dvakrát a po druhé z donucení, protože jsem tam měli soutěž, když jsem ještě tancovala (cheerleading). My to máme taky 100 do Práglu, ale cesta taky na pikaču bez dálnice
@Tůmička no mě ta kamarádka co dělá na socce doporučuje abych nastoupila na mateřskou 8 týdnů před porodem, což odpovídá nějak ke konci dubna, ale ještě sama uvidím, jestli nenastoupím dřív, já ani nevím jestli mi doktor automaticky dá papíry na mateřskou, nebo si mu o ně musím říct, za dva týdny jdu na ultrazvuk, tak se ho zeptám co a jak. ![]()
no do bazénu se taky těším až zas jednou pojedeme, už jsem dlouho nikde nebyla, ale my to máme všechno docela daleko, jak Prahu, tak Liberec, tady lidi z našeho koutu jezdí do Polska do aquaparku, prej je to tam super, je to kousek za hranicema, anebo ještě do Hradce Králové, tam je to taky docela pěkný.
holky zrovna koukám na Prostřeno a musím říct, že teda nic moc. vařej celej tejden modelíny a missky a je to takový o ničem, pořád se jen bavěj jak choděj do fitka, na masáže, k vizážistoj, a že poletěj fotit tam a tam..
taky si tohle mohla Prima nechat na VIP prostřeno a né na tohle klasický.
jo a mamka dneska ty plíny v Kauflandu sehnala, takže paráda ![]()
@Tůmička no vidiš, tak aspoň vim že nemá cenu tam jezdit ![]()
@Šalvějka já na to nekoukám- koukala jsem když to začínalo, ale jak pak začali všichni intrikovat a taktizovat a navzájem se pomlouvali, tak mě bylo tech hostitelů vždycky líto a akorát jsem se u toho rozčílila
Ale zahlídla jsem to někdy včera- něž mi začla ulice- vařila tam nějaký thajský jídlo a používala samý exotický suroviny -se asi chtěla předvést hvězda ![]()
A na ty kauflanďácký pemprsky jsme upozornili tchána (jak chtěl koupit plíny) a dneska koupil několik balíků, takže super
![]()
u nás většinou vše co je v akci tak bez problémů maj
když ne jeden den tak třeba další den…
@Šalvějka Ty nejsi doma? Já jelikož jsem na nemocenské, tak jdu automaticky 6 týdnů před porodem a je to lepší, protože ji pak budu brát dýl o ty 2 týdny.. s plínama super
kolik jich máš?
@Šalvějka jo a já četla že běžně se na MD nastupuje 6 týdnů před termínem, když požádáš Dr. tak můžeš 8 týdnů před, ale v čem je to jako lepší..? ![]()
Holky my jsme si dali k večeři klobásy (nikdy mi nedělaly špatně) a teď mě chytaj křeče do břicha, jako by mi tam ležel šutr. Nějak mi to nejde strávit. Fakt mě to břicho bolí… ale spíš tak jakože od žaludku a od žlučníku než od mimina. Tak jsem si udělala mátový čaj a čekám až vychladne trošku.. musím si jít lehnout na bok
@Tůmička automaticky 6 týdnů? já na nemocenské jsem, to asi té mojí kamarádce nedošlo, a já o tom vím vážně prdlajs
no mě řekla, že když nastoupím 8 týdnů před, tak že pak budu mít 70 procent z hrubé mzdy, že těch 70 procent dostanu jen když nastoupím 8 týdnů před porodem. tak nevím, jsem z toho jelen
každopádně bude vážně nejlepší se domluvit s tím doktorem, ten bude vědět přesně
kámoška má teď těžký období, je tam an tu práci defakto sama a ještě do toho studuje, tak se nejspíš spletla
Táákže mateřská je vyměřená na 28 týdnů, pokud jde člověk z prácena mateřskou, nastupuje automaticky 6 týdnů před porodem, ty co jsou na nemocenské můžou už 8 týdnů před porodem nebo 6, samozřejmě je potřeba o to požádat doktora, výhoda je v tom, že člověk dřív pobírá mateřskou a nemusí smrdět na nemocenské, pobírá o 2 týdny dřív těch 70 procent hrubé mzdy, oproti 60 procentům za nemocenskou. takže tak ![]()
@Šalvějka a kolik bys jako jinak brala, kdybys šla 6 týdnů? přeci taky těch 70%.. to je stejný ten výpočet.. ![]()