Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Snad se holky z bavlněných plín nebudou zlobit že zakládám novou diskuzi…
.
Ale trošku mi chybí začínající látkovací maminy aby jsme mohli probrat ty začátky a co jsme pokoupili, co se komu nejvíce osvědčilo, praní a tak vůbec vše kolem látkových plín.
Holky v bavlněných plínách už se znají, látkujou dlouho a kecají tam o všem možném a je celkem nemožné se tam přidat (i když často ráda nakukuju a čtu) …
Tak uvidím jestli se chytne tahle nová diskuze, jestli je víc mamin které začínají a chtějí si o tom poplkat ![]()
V bavlněných plínkách alespoň zkušenější látkařky poradí co a jak ![]()
Ahoj, jsem tu na miminu nová, tak se ráda přidám ![]()
já látkuju od narození dcery (dneska přesně šest měsíců), tak nejsem takový začátečník. Na začátku jsem látkovala i v noci, pak jsme dostali ortézu na kyčle na na měsíc jsem musela přestat, dnes látkujeme přes den a papírovou plínu má na noc (ještě má tu ortézu).
nejvíc jsem si oblíbila plínky anavy, tak teď je používám nejvíc a ostatní plínky asi postupně prodám.
suik píše:
nejvíc jsem si oblíbila plínky anavy, tak teď je používám nejvíc a ostatní plínky asi postupně prodám.
Jo jo, ANAVY - já nejedu už skoro v ničem jiném
- sem tam jí dám PopInku nebo Popolini. Pak mám ještě plenky od Kisy z Fleru a ty jsou taky super, a čtverce jsem už odložila do skříně a vytahuju jen když dojdou výše uvedené plenky ![]()
suik bezva tak už jsme 2
. já jsem se snažila začít látkovat tak před měsícem a půl ale cvičíme vojtovku a doporučili jednorázovku kvůli tomu aby se malý lépe hýbal, že je moc stuhlý…ale dnes jsem vyzkoušela plínu Itti Bitti a je super. krásně mu pásne a hezky se v ní může hýbat.
teď čekám ještě zásilku z Anavy a uvidím jak sednou. která mi teda vůbec nevyhovuje tak je IMSE VIMSE ![]()
nebudeš prodávat nějaké Itti Bitti?
Já zatím nemám moc matroše takže často dávám čtverce a kalhotky + třeba nějaká vkládačka..
petka.konecna píše:suik píše:Jo jo, ANAVY - já nejedu už skoro v ničem jiném
nejvíc jsem si oblíbila plínky anavy, tak teď je používám nejvíc a ostatní plínky asi postupně prodám.- sem tam jí dám PopInku nebo Popolini. Pak mám ještě plenky od Kisy z Fleru a ty jsou taky super, a čtverce jsem už odložila do skříně a vytahuju jen když dojdou výše uvedené plenky
tak to já zatím opačně… zatím nejvíce čtverce protože není jiný matroš..ale postupně dokoupím…jsem zvědavá jak dorazí teď zásilka z ANAVY
suik píše:
Ahoj, jsem tu na miminu nová, tak se ráda přidám![]()
já látkuju od narození dcery (dneska přesně šest měsíců), tak nejsem takový začátečník. Na začátku jsem látkovala i v noci, pak jsme dostali ortézu na kyčle na na měsíc jsem musela přestat, dnes látkujeme přes den a papírovou plínu má na noc (ještě má tu ortézu).
Zdar ![]()
Já se taky hlásím do klubu ![]()
Látkuju od návratu z porodnice a malému je aktuálně 5 měsíců.
Jinak u mě vedou kapsovky a bambusové kalhotkovky, mám baby lucy a spokojenost, ale jednu Anavy mám už taky objednanou, na zkoušku.
hele já látkuju necelé tři měsíce a pořád se na něco ptám. takže za mě je další diskuze o plínách vcelku zbytečná - nejlíp ti stejně poradí ty nejzkušenější ![]()
ale pokud se to tu chytne, budu sem chodit ráda ![]()
Ja se chystat latkovat zacinam (chci jen pres den doma), mam doma par kapsovek Tots Bots a chci koupit par Popolini ![]()
zuzanecka81 píše:
hele já látkuju necelé tři měsíce a pořád se na něco ptám. takže za mě je další diskuze o plínách vcelku zbytečná - nejlíp ti stejně poradí ty nejzkušenější
ale pokud se to tu chytne, budu sem chodit ráda
no joo ale copak se dá pokecat v látkových plínách o plínách co kterou jak a v čem prát a kde koupit a šité plíny atd.. Holky jsou supr na radu…poradí ale dál nevykecávají a jedou si dál to své…zuby, jak spali děcka v noci atd..
prostě jsem se tam vůbec nechytala… ![]()
j.a.n.i1 píše:
Já se taky hlásím do klubu
Látkuju od návratu z porodnice a malému je aktuálně 5 měsíců.
Jinak u mě vedou kapsovky a bambusové kalhotkovky, mám baby lucy a spokojenost, ale jednu Anavy mám už taky objednanou, na zkoušku.
tak to už jsi zkušená látkařka
mému synkovi je tak 5 měsíců
ale plánujeme hodně dětí takže nejvyšší čas začít látkovat a pořídit celou mega výbavu
můžeš hodit odkaz které jsou ty bambusové kalhotkovky?
Anielkha píše:
Ja se chystat latkovat zacinam (chci jen pres den doma), mam doma par kapsovek Tots Bots a chci koupit par Popolini
Taky látkuju zatím jen ve dne a doma..teda dnes zatím od rána a to jsme byli už i venku
..ale chtěla bych látkovat uplně plně i v noci ale neumím si představit že by mohl vydržet v nějaké plíněc elou noc ![]()
btw krásný metřík, prosím jak se dá udělat?
Anielkha píše:
Ja se chystat latkovat zacinam (chci jen pres den doma), mam doma par kapsovek Tots Bots a chci koupit par Popolini
jéé a máme uplně stejně staré děti
![]()