Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@michee větrák jede nosnstop už tři dny i v noci, už o něm pomalu ani nevím, ale díky za tip se sušákem ![]()
Mám doma 2-letého a 2-týdenního a zvládáme - nic jiného nezbývá. Sedíme doma, máme zatemněno, větráme jen v noci. Dvouleťák tady lítá nahatý, novorozenec je v krátkém body a celý den spí jak zabitý. Pokud nespí, tak dokola kojím. Všichni se potíme jako blázni. Paradoxně horší je to doma s tím dvouletým, ten se nudí, prudí a je na zabití.
@babette.13 je to deees
mame doma 7 tydeni mimco a nak prezivame, mame maly byt a vsechny okna na jih a mistnosti vedle sebe tudiz take zadny pruvan. vetram na barak a zatahuji napul predokeni roletu, rano vetram jak silena nez je venku hic. malickou mam jen v tilkovem bodycku. ted uz aspon malicko profukuje a aspon v noci se trosku ochladi. VYDRZTE v patek uz bude lip ![]()
a jak psaly uz holky, lepsi nez kojit co pul hodky dej trosku fenykloveho cajiku. z toho kojeni by ji pak akorat jeste navic bolelo brisko ![]()
@gabi.design píše:
Mám doma 2-letého a 2-týdenního a zvládáme - nic jiného nezbývá. Sedíme doma, máme zatemněno, větráme jen v noci. Dvouleťák tady lítá nahatý, novorozenec je v krátkém body a celý den spí jak zabitý. Pokud nespí, tak dokola kojím. Všichni se potíme jako blázni. Paradoxně horší je to doma s tím dvouletým, ten se nudí, prudí a je na zabití.
Malá dnes taky celý den jen pije a spí.. jindy zas naopak nechce spát a je protivná.. chjoo, hold vydržet.. já už začínala být úplně nervozni, furt sleduji, zda dýchá apod
monitor v postýlce mám, ale ted leží u mě na povlaku na posteli, je chladnější než to, co má v postýlce
@babette.13 čaje seženeš v lékárně nebo i ve větších supermarketech. Ale pokud jenom plně kojíš, tak bych flašku nedávala, spíš kup v lékárně obyčejnou plastovou stříkačkou a dávej to malé tím, mohla by si na flašku zvyknout a pak odmítat prso.
@superandrysek píše:
@babette.13 je to deeesmame doma 7 tydeni mimco a nak prezivame, mame maly byt a vsechny okna na jih a mistnosti vedle sebe tudiz take zadny pruvan. vetram na barak a zatahuji napul predokeni roletu, rano vetram jak silena nez je venku hic. malickou mam jen v tilkovem bodycku. ted uz aspon malicko profukuje a aspon v noci se trosku ochladi. VYDRZTE v patek uz bude lip
a jak psaly uz holky, lepsi nez kojit co pul hodky dej trosku fenykloveho cajiku. z toho kojeni by ji pak akorat jeste navic bolelo brisko
akorát podle odborníků přes kojení není plně kojenému dítěti třeba přidávat jiné tekutiny, jen třeba častěji přikládat k prsu, jestli nemá žízen.. já mám právě docela obavy z lahve, malá je ještě dost malá na to, abych ji učila na lahev a riskovala, že pak budeme mít problémy s prsem.. lahve ani dudle se totiž po správnosti, alespon především v šestinedělí, vůbec u miminek nedoporučují, protože ještě nemají upoevněnou techniku přisávání se k prsu ![]()
Ze zkušenosti (obě děti letní) vím, že horko děti snáší dobře, špatně snáší dusno. Prtě nechat úplně nahaté nebo jen ve volném tričku a plíně, ale s těmi mokrými plenami bych to v zabedněném bytě nepřeháněla. Vznikne pak pralesní lepivé dusno-horko. Máme okna na jednu stranu, praží do nich do dvou odpoledne, pak se začíná sluníčko překlápět na druhou stranu, bydlíme hned pod střechou paneláku, takže bohužel vím, co zažíváte ![]()
MMCH, pokud má miminko dostatek tekutin, tak není důvod, proč by mu vyšší teploty měli vadit. V břiše měl konstantně 36-37 stupňů ![]()
@babette.13 Malé je zítra pět týdnů a dudlík má od prvního týdne
Teď už by bez dudlíku asi být nemohla
Techniku kojení to nijak nekazí, saje jako ďas
Dneska jsem prvně zkusila dát trochu fenyklového čaje mezi kojením - normálně z lahvičky (Avent) - pila v pohodě a prso pak taky neodmítala
Záleží, jak dobře vám jde kojení ![]()
Je v body s krátkým rukávem a ponožkách - jinak má studený nohy. Jsme v místnosti umístěné na sever (panelák), otevřené okno, příjemně sem zafukuje a řekla bych, že jí žádné extra vedro není. Mně je akorát
Ven chodíme ale jen ráno.
@babette.13 Dnes jsem zrovna byla u dětské doktorky a ta mi (přestože plně kojím) doporučila přidávat trošku kojenecké vody, nebo např. fenyklového čaje (ty druhy, které jsou doporučené od 01. měsíce). Aplikovat se může po lžičkách, ale protože u nás dudlíkujeme, tak jsem dala normálně Avent flašku. Malý je stejně mlékomil
takže tomu čaji moc nedal, ale aspoň nemá suché rty a neublinkává.
@babette.13 Já teda nic „k pití“ nepřidávám a cajk. To mlíko je řidší. Nicméně přikládání každou půlhodinu - to nebude vedrem… A že potom bude mimi bolet bříško je pravděpodobné. A s tím chováním - hřeje se tak o člověka, tak na to taky bacha, to je taky zdroj tepla.