Novorozenec a dusno v bytě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
68
7.8.13 14:49

@michee větrák jede nosnstop už tři dny i v noci, už o něm pomalu ani nevím, ale díky za tip se sušákem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
7.8.13 14:54

Mám doma 2-letého a 2-týdenního a zvládáme - nic jiného nezbývá. Sedíme doma, máme zatemněno, větráme jen v noci. Dvouleťák tady lítá nahatý, novorozenec je v krátkém body a celý den spí jak zabitý. Pokud nespí, tak dokola kojím. Všichni se potíme jako blázni. Paradoxně horší je to doma s tím dvouletým, ten se nudí, prudí a je na zabití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
7.8.13 14:56

@babette.13 je to deees :cert: mame doma 7 tydeni mimco a nak prezivame, mame maly byt a vsechny okna na jih a mistnosti vedle sebe tudiz take zadny pruvan. vetram na barak a zatahuji napul predokeni roletu, rano vetram jak silena nez je venku hic. malickou mam jen v tilkovem bodycku. ted uz aspon malicko profukuje a aspon v noci se trosku ochladi. VYDRZTE v patek uz bude lip :hug:
a jak psaly uz holky, lepsi nez kojit co pul hodky dej trosku fenykloveho cajiku. z toho kojeni by ji pak akorat jeste navic bolelo brisko ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
7.8.13 15:01
@gabi.design píše:
Mám doma 2-letého a 2-týdenního a zvládáme - nic jiného nezbývá. Sedíme doma, máme zatemněno, větráme jen v noci. Dvouleťák tady lítá nahatý, novorozenec je v krátkém body a celý den spí jak zabitý. Pokud nespí, tak dokola kojím. Všichni se potíme jako blázni. Paradoxně horší je to doma s tím dvouletým, ten se nudí, prudí a je na zabití.

Malá dnes taky celý den jen pije a spí.. jindy zas naopak nechce spát a je protivná.. chjoo, hold vydržet.. já už začínala být úplně nervozni, furt sleduji, zda dýchá apod :zed: monitor v postýlce mám, ale ted leží u mě na povlaku na posteli, je chladnější než to, co má v postýlce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
7.8.13 15:08

@babette.13 čaje seženeš v lékárně nebo i ve větších supermarketech. Ale pokud jenom plně kojíš, tak bych flašku nedávala, spíš kup v lékárně obyčejnou plastovou stříkačkou a dávej to malé tím, mohla by si na flašku zvyknout a pak odmítat prso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
7.8.13 15:12
@superandrysek píše:
@babette.13 je to deees :cert: mame doma 7 tydeni mimco a nak prezivame, mame maly byt a vsechny okna na jih a mistnosti vedle sebe tudiz take zadny pruvan. vetram na barak a zatahuji napul predokeni roletu, rano vetram jak silena nez je venku hic. malickou mam jen v tilkovem bodycku. ted uz aspon malicko profukuje a aspon v noci se trosku ochladi. VYDRZTE v patek uz bude lip :hug:
a jak psaly uz holky, lepsi nez kojit co pul hodky dej trosku fenykloveho cajiku. z toho kojeni by ji pak akorat jeste navic bolelo brisko ;)

akorát podle odborníků přes kojení není plně kojenému dítěti třeba přidávat jiné tekutiny, jen třeba častěji přikládat k prsu, jestli nemá žízen.. já mám právě docela obavy z lahve, malá je ještě dost malá na to, abych ji učila na lahev a riskovala, že pak budeme mít problémy s prsem.. lahve ani dudle se totiž po správnosti, alespon především v šestinedělí, vůbec u miminek nedoporučují, protože ještě nemají upoevněnou techniku přisávání se k prsu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
7.8.13 15:20

Ze zkušenosti (obě děti letní) vím, že horko děti snáší dobře, špatně snáší dusno. Prtě nechat úplně nahaté nebo jen ve volném tričku a plíně, ale s těmi mokrými plenami bych to v zabedněném bytě nepřeháněla. Vznikne pak pralesní lepivé dusno-horko. Máme okna na jednu stranu, praží do nich do dvou odpoledne, pak se začíná sluníčko překlápět na druhou stranu, bydlíme hned pod střechou paneláku, takže bohužel vím, co zažíváte :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
7.8.13 15:22

MMCH, pokud má miminko dostatek tekutin, tak není důvod, proč by mu vyšší teploty měli vadit. V břiše měl konstantně 36-37 stupňů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14030
7.8.13 15:25

@babette.13 Malé je zítra pět týdnů a dudlík má od prvního týdne :oops: Teď už by bez dudlíku asi být nemohla :jazyk: Techniku kojení to nijak nekazí, saje jako ďas :) Dneska jsem prvně zkusila dát trochu fenyklového čaje mezi kojením - normálně z lahvičky (Avent) - pila v pohodě a prso pak taky neodmítala :) Záleží, jak dobře vám jde kojení :)

Je v body s krátkým rukávem a ponožkách - jinak má studený nohy. Jsme v místnosti umístěné na sever (panelák), otevřené okno, příjemně sem zafukuje a řekla bych, že jí žádné extra vedro není. Mně je akorát :) Ven chodíme ale jen ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katty79
7.8.13 15:35

@babette.13 Dnes jsem zrovna byla u dětské doktorky a ta mi (přestože plně kojím) doporučila přidávat trošku kojenecké vody, nebo např. fenyklového čaje (ty druhy, které jsou doporučené od 01. měsíce). Aplikovat se může po lžičkách, ale protože u nás dudlíkujeme, tak jsem dala normálně Avent flašku. Malý je stejně mlékomil :D takže tomu čaji moc nedal, ale aspoň nemá suché rty a neublinkává.

• Citovat
  • Upravit
336
7.8.13 19:13

@babette.13 Já teda nic „k pití“ nepřidávám a cajk. To mlíko je řidší. Nicméně přikládání každou půlhodinu - to nebude vedrem… A že potom bude mimi bolet bříško je pravděpodobné. A s tím chováním - hřeje se tak o člověka, tak na to taky bacha, to je taky zdroj tepla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí