Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já platím 450 za každou dávku. Tuším, že budou 4. Dneska jdeme na druhou. Máme to posunuté od hexy 2 týdny a je v pohodě, bez reakcí. Dávám po každém očkování homeopatika na snížení nežádoucích účinků.
@martina.se píše:
já bych to tak fanaticky neviděla. Osobně neočkuju, ale pokud někdo očkovat chce, tak to respektujuptala se na názor
myslim, ze jsem to nenpsala nejak fanaticky
ja zase plne respektuju, kdyz nekdo neockuje to nepovinne, i chapu, kdyz nekdo nechce dat MMR. (jsem jen proti tomu neockovat vubec - cerny kasel, tetan atd).
jen jsem chtela upozornit, ze rozlozeni ocko-neocko v diskuzich vetsinou neodpovida realite, protoze zatimco neockujici matky se k neockovani hrde hlasi a jsou dost aktivni v nazorovych vymenach, ockujici matky casto radeji mlci, aby nevypadaly blbe, ze do svych deti „cpou ty sajrajty“ ![]()
Mam syna, ktereho jsem nechala ockovat, prvni davka ve 3 mesicich, dalsi dle planu… mame uz za sebou vsechny. hexa byla zvlast a tu jsem si nechala ve schematu 2+1 a odlozne od 6-teho mesice. reakce vicemene zadne, obcas mirne zvysena teplota.
@Ali-Ali píše:
myslim, ze jsem to nenpsala nejak fanatickyja zase plne respektuju, kdyz nekdo neockuje to nepovinne, i chapu, kdyz nekdo nechce dat MMR. (jsem jen proti tomu neockovat vubec - cerny kasel, tetan atd).
jen jsem chtela upozornit, ze rozlozeni ocko-neocko v diskuzich vetsinou neodpovida realite, protoze zatimco neockujici matky se k neockovani hrde hlasi a jsou dost aktivni v nazorovych vymenach, ockujici matky casto radeji mlci, aby nevypadaly blbe, ze do svych deti „cpou ty sajrajty“
ježiš, to nebylo s tim fanatizmem myšleno na Tebe
jinak jo, tu to fakt zachází do krajností bez respektu.
Naočkovat jsem nechala, protože kamarádka má sestru, která měla meningitidu a je, bohužel, postižená, a to pro mě bylo varování. U svého dítěte bych to nikdy nechtěla zažít. Za to mi těch 3×400Kč opravdu stálo. Malá byla téměř bez reakcí (více spala) ![]()
Máme Prevenar 13 a nikdy jsem nezaznamenala žádnou reakci. My tedy máme speciální očkovací kalendář, takže jsme se vyhli Hexe a jí podobným… Možná proto tělíčko lépe zvládá…
@Caborina píše:
Tak že se neplatí plná dávka za prevenar u doktora?
Když stihnete naočkovat ty první tři dávky do sedmi měsíců věku dítěte, tak se na Prevenar pouze doplácí těch +- 400 Kč. Pak je ještě vakcína Synflorix, taky proti pneumokokům, ale ta chrání proti jen asi 10 kmenům (Prevenar proti 13), a ta je úplně bez doplatku, celou hradí pojišťovna.
@AdelaHores
meningitida je něco jiného, to musíte očkovat proti meningokovi (máme, ve třech letech…)
jinak k Prevenaru, já mám moc rozumnou dětskou a navrhla mi dát Prevenar až po roce, ať do toho malého tvora nervem tolik svinstva naráz, dávají se už jen dvě dávky, akorát se teda platí komplet. takže obě děcka jsem doočkovala povinně (trochu zpožděně) a potom teda Prevenar…pak teda dávám ještě ten meningokok
@michaela1808
Z příbalového letáku Prevenaru 13:
Přípravek Prevenar 13 je pneumokoková vakcína, která se podává: • dětem ve věku od 6 týdnů do 5 let k ochraně proti takovým onemocněním jako jsou: meningitida (zánět mozkových blan), sepse nebo bakteriémie (bakterie v krevním oběhu), pneumonie (zánět plic) a infekce ucha, • dospělým ve věku 50 let a starším k ochraně proti takovým onemocněním jako jsou pneumonie s bakteriémií (zánět plic s přítomností bakterie v krevním oběhu), bakteriémie (přítomnost bakterie v krevním oběhu) a meningitida(zánět mozkových blan),způsobenými 13 typy bakterie Streptococcus pneumoniae.
@michaela1808 píše:
@AdelaHores
meningitida je něco jiného, to musíte očkovat proti meningokovi (máme, ve třech letech…)
jinak k Prevenaru, já mám moc rozumnou dětskou a navrhla mi dát Prevenar až po roce, ať do toho malého tvora nervem tolik svinstva naráz, dávají se už jen dvě dávky, akorát se teda platí komplet. takže obě děcka jsem doočkovala povinně (trochu zpožděně) a potom teda Prevenar…pak teda dávám ještě ten meningokok
Prevenar chrání proti meningitidě, jak tu bylo hned po tobě popsáno
právě kvůli tomu jsem malou nechala Prevenarem očkovat ![]()
@Ali-Ali píše:
Hele, kdyz se zeptas tady na ockovani a budes se tim ridit, tak nebudes ockovat nicprotoze tady to vypada, ze nikdo neockuje podle kalendare a uz vubec nikdo nedava nic navic. ve skutecnosti je to dost jinak, ale ockujici matky uz se skoro k tomu boji priznat, protoze to vypada, ze chteji pro sve dite to nejhorsi…jo, nechala jsem to naockovat oboum detem, u obou bez reakce.
Mě právě taky přemýšlíme jestli to dát malý protože já jako malej jsem ve 3 letech měl zánět mozkových blan Tak jsem právě rozhodnutý že bysme jí to raději dali protože dva měsíce v nemocnici bez ní bych se zbláznil jako jsem byl já byl zázrak že jsem dobře žejo takže si myslím taky že tohle očkování není od věci ale jinak právě nevím který by si měli dávat správně taky přemýšlíme která očkování vybrat a která ne ale řekla nám paní doktorka že dokud nebudeme mít první očkování tak nám nepichne náušnice A to je taky výzva tak teď mi poraďte co mám dělat mám holčičku a nechceme aby vypadala jako chlapeček bez náušnic
@Taťka Mickey píše:
Mě právě taky přemýšlíme jestli to dát malý protože já jako malej jsem ve 3 letech měl zánět mozkových blan Tak jsem právě rozhodnutý že bysme jí to raději dali protože dva měsíce v nemocnici bez ní bych se zbláznil jako jsem byl já byl zázrak že jsem dobře žejo takže si myslím taky že tohle očkování není od věci ale jinak právě nevím který by si měli dávat správně taky přemýšlíme která očkování vybrat a která ne ale řekla nám paní doktorka že dokud nebudeme mít první očkování tak nám nepichne náušnice A to je taky výzva tak teď mi poraďte co mám dělat mám holčičku a nechceme aby vypadala jako chlapeček bez náušnic
Nausnice vam muze pichnout kdokoliv jiny. Na ockovani nezalezi. Nebo jako doktori to delaji nesterilne, jo…?
@Taťka Mickey píše:
Ohledně náušnic máte čas cca do půl roku věku dcery.