od kdy domácí přenídávku?

162
17.9.06 17:30

od kdy domácí přenídávku?

Ahoj holky, dnes jsme zavařovali domácí jablečnou přesnídávku.Jen trochu cukru, puding a jablíčka…zajímalo by mě od kolika měsíců to můžu dávat malé?Jsme plně na UM a začínáme s příkrmama.Dík Monika

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

9239
17.9.06 21:06

Ahoj,

já vydržela do 10m. Kvůli tomu pudingu. Ale třeba se to může dřív já vlastně ani nevím. :?

Ono zase hned ze začátku bych moc nedávala slazené ať ti pak jí ovoce. Zus třeba jen rozvařit jablíčko se sladčí hruškou, švestkou, malinou, banánem (časem i broskví atd..) a pomixovat. Pokud už bude nutnost sladit, raději Fruktózou. A když toho uděláš víc tak nalij do skleniček od přesnídávky (se šroubovacím vrškem) a šoupni do ledničky - dva dny to tam vydrží určitě.
Já to tak dělám, protože jablek je letos málo a spíš padají než dozrávají tak udělám dvakrát týdně takhle a pak beru jen z ledničky. Na zavařování toho není dost a taky se mi s tím nechce patlat tak mám těch pět jablek oškrábaných hned. Ale dát přes deset korun za skleničku přesnídávky, když malá sní i dvě deně to bych neutáhla. :?

Tak dobrou chuť a zavařené schovej však je sníte. Ono to uteče. :P

Ahoj Iva a Viki.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
981
18.9.06 12:14

Ahoj,
já dávám malé domácí přesnídávky už teď, ale faktem je, že tam není puding, cukr ani nic jiného. Rozvažila jsem trochu jablka i se slupkou. Pomixovala a dala do přesnídávkových skleniček a šoupla do mrazáku. Přesnídávka je sladší, ale to dělají ty jablka. Kdyby byla nakyslejší, tak bych do toho ještě po odmražení přistrouhala banán. Ten je sladky ažaž. Mě se to tak vyplatí dělat a budu takhle dělat přesnídávky dál. Jen ještě do toho přidám i jiné ovoce. Jablka a hruška atd.
Já bych si ty přesnídávky,co máš teď schovala až bude prcek starší. Jinak já jsem přesnídávky začala dávat týden na to, co jsem dávala zeleninové příkrmy, ale to si každá maminka dělá jinak. Záleží jak to cítíš ty.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1124
18.9.06 12:57

Ahoj,
dělám přesnídávky v podstatě jako Namape, cukr a puding tam necpu, přijde mi to zbytečné, i tak je to sladké až až a po povaření a namixování zamražuju v přesnídávkových skleničkách. Když jsou hodně řídké a chci tím malého víc zasytit, dám do nich po rozmražení třeba trochu instantní kukuřičné kaše.
Dělám různé kombinace, základ je jablíčko, třeba jablko+hruška, jablko+švetska, jablko+broskvička a trojkombinace podle toho co se mi za ovoce zrovna dostane do ruky.
baští je od cca 6m a 2t.
Claudie a Matyáš

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama