Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Zdravím,
Od kdy dáváte dětem klasické pantofle? Myslím ty, které nemají pásku přes patičku a má jen pásky přes nárt. Můžu je dát dceři 6 let, velikost 28-29?
Děkuji za odpověď.
Asi podle toho, jak se celkově chová, jak moc běhá, kdyžmá domácí obuv. Klidnémudítěti bch dala, třeštiprdlu ne, bych se bála, že se vtom přizabije
Jo, podle povahy. Já mám lufťáky a těm nedám nazouváky snad ani v 10 letech
. Od té doby, co se postavili, jen běhají. Chodit neumí ani jeden.
Zalezi kam, na jak dlouho, na temperamentu. Holky maji cca od 2 let ale nosi je jen do kotelny/garaze
Syn ač většinou módě nepodléhá klasické bačkory rezolutně odmítl ve druhé třídě, čili u něj téměř v osmi letech. Oni se taky bačkory ve velikosti 37 špatně shání…, dcera má takové barevné jarmilky s ortopedickou vložkou, klasické bačkory ve škole taky odmítla je jí 6.
Holka je klidnější povahy. Z ortopedického hlediska musí mít dítě do kdy kotníčkovou obuv? Syn 3 roky běhá spíš venku a taky přemýšlím mu dát pantofle. Vím, že ve školce nesmí mít takovou obuv.
@Bunnies U zdravého dítěte cca do tří let. Nemusí být ovšem kotníčková ale s pevnou patou.
U nás je nechtějí ve školce ani v 1. třídě ZŠ. Mám dračice co neposedí a nohy se jim v uzavřených papučích potí a sedmiletá je dokonce poděs…ve škole nosí BIRKI s plnou špičkou, doma obvykle nic, na zahradu plasťáky, ve školce měly kožené sandály s pevnou patou.
Vzhledem k tomu, jakého mám pošuka, je nedostane dřív jak na druhem stupni ZŠ. Ale když se v nich tvoje dcerka neprerazi, tak proč ne. Problém v tom nevidím.
To jsem ted taky řešila, dcera je v první třídě a má boty velikosti 36 - klasické korkáče se s páskou vzadu v téhle velikosti už nedělají, anebo když jo, tak jsou to ty hnusné bílé zdravotnické
měla jsem objednané ve zdravotní obuvi nějaké spešl (za spešl prachy na to, že z nich holka za pár pěsíců vyroste
), ale nebyli je schopni za měsíc a půl dodat, tak jsem se naštvala, protože dcerka chodila po škole tu dobu v „kroksech“, což ničilo mé ortopedické cítění
a koupila jí klasické korkáče bez pásku vzadu. Nikdo nic nenamítá, ona je klidná, běhá jen v tělocviku, tak můžu doufat, že se v nich nezabije..
@Pipet Jo něco takového má dcera ve škole teď, jen jsem jí do toho dala tu vložku. Stejně bude za chvilku kručet po pantoflích, jako synátor.