Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, mám dotaz od kdy vaše miminko spalo celou noc?
Máme 10 Měsíčního chlapečka a ten se budí 8× za noc někdy víc zatím asi jen 1× se stalo ze se vzbudil tak 1 za noc.
5× v noci mu dělám čerstvé mléko, i když je po večeři když kde spát. Zuby už má některé venku.
Děkuji za informace ![]()
Přes den spí někdy 2× někdy 3× ale po 10-20minutach.
Podle mých dlouholetých zkušeností (3 děti), nespí miminko celou noc nikdy.
Nejstarší kolem tří let začal spávat trochu slušně, ale prostřední se budil dvakrát za noc do pěti let. Nejmladší je rok a třičtvrtě a celou noc nespala ani jednou. Budí se momentálně tak 6× za noc.
@Vanessa005 Každé dítě úplně, ale úplně jinak. Budeš si muset počkat, jaký režim si vybere to tvoje.
Jestli to chceš vědět, tak jedno moje dítě spalo celou noc od 7 měsíců, druhé od 5let. Pochybuju, že ti ta informace bude k něčemu dobrá.
Je to dost individuální. U mě nejstarší dcera spala celou noc brzy (v několika měsících, už si to moc nepamatuji), pak se to zhoršilo ve školce, když trpěla na zlé sny. Nejmladší je 2,5 a tam to byl mazec. Teprve poslední dobou se to zlepšuje, občas i opavdu celou noc spí
, předtím se pravidelně několikrát budila a potřebovala uklidnit, napít, znova uspat ap..
Asi tak od 4 měsíců. Od cca 6. měsíců se obvykle budí z jiných důvodů než je hlad. Proč mu proboha v 10 měsících děláš 5 krát za noc mlíko??? Já bych taky nespala, kdyby do mě neustále někdo fedroval mlíko hlava nehlava.
Každé dítě je jiné, na to nejde odpovedet. Naše spi tak trochu driv nez od pul roku, i dneska tak 12-14 h.
První někdy kolem 10 měsíců, druhý tak po roce a třetí má rok a tři měsíce a ještě ani jednou celou noc nespala. Všechny kojené. Ale samozřejmě měli období kdy se pak opět budili.
@Tosidelassrandu píše:
Asi tak od 4 měsíců. Od cca 6. měsíců se obvykle budí z jiných důvodů než je hlad. Proč mu proboha v 10 měsících děláš 5 krát za noc mlíko??? Já bych taky nespala, kdyby do mě neustále někdo fedroval mlíko hlava nehlava.
To je pravda s tím mlikem, to moc není normální.
Moje od narození… Tím tě nechci naštvat, jenom tím chci říct, že každé mimino je jiné ![]()
Ještě mě napadá, jestli opravdu potřebuje tolikrát za noc dělat mlíko, jestli to pro něj není jen uspávací rituál. Co takhle zkusit jen ubrat mlíko a jen uklidnit, uspat… Popř. nabídnout jen čaj…
První od roka a půl, druhá má rok a půl a zatím nic, ale mám pocit, že se to lepší
Jedno miminko mi spalo celou noc asi od půl roku (sice noc končila mezi 4.-5. hodinou ranní, ale co už). Druhé miminko prospalo celou noc prvně asi ve 3,5 letech ![]()
Ženská nešťastná, tady se akorát uzoufáš, a budeš se trýznit vědomím, kolik existuje dětí, co táhnou bez probuzení celou noc od narození ![]()
Tvoje ne..A taky třeba ještě spoustu let celou noc spát nebude.
Nebo taky začne příští týden.
Jako matka hned dvou, kterým spánek nic neříká (a starší už 6 let) doporučuju, vůbec se na představu o celonočním spánku neupínat a brát co je.
Osobně bych rozhodně nedávala tolik mléka a byť by to byl ze začátku boj, uspávala bych po probuzení jinak.