Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, nenakupoval někdo prosím napoje z kombuchy MAGU? Připsala jsem se na čekací list, zavolali mi z MAGU že už jsem v pořadí a já jim vše odkývala, protože jsem si myslela že na nápoje se můžu ještě podívat, rozhodnout zda je opravdu chci objednat nebo ne, každopádně hned mi byla vytvořena objednávka a poslán odkaz na zaplacení.
Moje blbost, já vím, ale nakonec jsem se rozhodla že objednávku nechci a řekla jsem si, že ji prostě nezaplatím - je mi jasné že jsem se jim měla ozvat ale tenhle týden pro mě byl peklo a úplně mi to vypadlo. Dnes mi byla nezaplacená objednávka doručovaná, já ji nepřevzala takže je na DEPU. Co se teď dá dělat prosím? Mohli ji vůbec takhle odeslat když je nezaplacená? Teď nemám finanční prostředky na 1500 za pár drinků, ale bojím se, že nakonec to budu muset převzít a doplatit to, protože si nemyslím že by si toho nevšimli (ani bych nezaplacenou obj. nechtěla) Bojím se jim teď volat, že mi řeknou že už jinou možnost nemám ale zároveň se bojím nepřevzít kvuli nejakym treba poplatkum? (dobirka tam zadna neni)
Děkuju moc za rady ![]()
No a napsala si že ji nechceš? Alespoň teďka, když píšeš sem?
Von je ten chlápek co to dělá trošku čourák povadlej, ale ty rozhodně máš právo odstoupit z objednávky.
Kdyžtak, kdyby se choval podle svých obvyklých vzroců, kontaktuj poradnu pro spotřebitele. A předem si najdi a pořádně přečti obchodní podmínky.
https://www.asociace-sos.cz/…poradenstvi/
Napsala, ale spíš tam zítra zavolám, jen právě chci vědět na co se připravit a jestli stresovat.. já si právě nejsem jistá jestli mám pořád právo odstoupit, v obch. podmínkách mají něco o individuálních objednávkách pro každého na míru nebo co, takže není možnost vrácení a podobné
@Ou píše:
No a napsala si že ji nechceš? Alespoň teďka, když píšeš sem?Von je ten chlápek co to dělá trošku čourák povadlej, ale ty rozhodně máš právo odstoupit z objednávky.
Kdyžtak, kdyby se choval podle svých obvyklých vzroců, kontaktuj poradnu pro spotřebitele. A předem si najdi a pořádně přečti obchodní podmínky.
https://www.asociace-sos.cz/…poradenstvi/
Asi to sem nepatří, ale ano, pan majitel velmi rád na seznamkách posílal zajímavé zprávy, vždy když jsem to viděla na nějaké stránce, která postovala screenshoty, poznala jsem ho v tom.. vzpomenu si na to, když na mě někde vybafne reklama s jeho fotkou ![]()
No, Magu se skladuje v lednici, tak nevím, když teď odstoupíte od smlouvy a už to leží mimo lednici nevyzvednuté někde v depu, jestli Vám vrátí peníze za potenciálně zkaženou potravinu. I když venku je zima. Oni ty nápoje asi nebudou moci prodat už někomu jinému.
Nicméně Magu k tomu říká toto: “Kupující bere na vědomí, že zboží je nápoj podléhající rychlé zkáze a musí být proto skladován za nízkých teplot (4-6 °C). Prodlení s převzetím zboží může způsobit jeho zkažení.”
Kdyžtak dejte vědět, jak jste dopadla. Zajímalo by mě to.
@Miyako7 píše:
No, Magu se skladuje v lednici, tak nevím, když teď odstoupíte od smlouvy a už to leží mimo lednici nevyzvednuté někde v depu, jestli Vám vrátí peníze za potenciálně zkaženou potravinu. I když venku je zima. Oni ty nápoje asi nebudou moci prodat už někomu jinému.
Nicméně Magu k tomu říká toto: “Kupující bere na vědomí, že zboží je nápoj podléhající rychlé zkáze a musí být proto skladován za nízkých teplot (4-6 °C). Prodlení s převzetím zboží může způsobit jeho zkažení.”
Kdyžtak dejte vědět, jak jste dopadla. Zajímalo by mě to.
Ono právě nejde o vrácení peněz, protože jsem objednávku vůbec nezaplatila a moje bankovní info/ kartu, nic nemají… otázka je jestli ze mě ty peníze můžou prostě nějak vymáhat?
zítra určitě dám vědět
Jo, tak odstoupit asi ve Vašem případě už nepůjde:
“Kupující bere na vědomí, kupní smlouva je uzavřena prostřednictvím komunikací na dálku. Odstoupit od kupní smlouvy ve lhůtě 14 dnů nelze, neboť se jedná zboží představuje dodávku nápojů dodávaného do domácnosti kupujícího nebo do jiného místa, které kupující určil a zároveň o dodávku zboží, které podléhá rychlé zkáze. Tím není dotčen právo na odstoupení od smlouvy upravené v těchto OP. Kupující je však oprávněn odstoupit od kupní smlouvy nejpozději 2 dny před plánovaným datem doručení.”
Ty body 5.4. a 7.1. mě totiž trošku stresují, ikdyž si prostě říkám, je vůbec možné ze mě vymáhat peníze teďka když to dobírka být neměla a oni odeslali objednávku bez zaplacení?
@Miyako7 píše:
Jo, tak odstoupit asi ve Vašem případě už nepůjde:“Kupující bere na vědomí, kupní smlouva je uzavřena prostřednictvím komunikací na dálku. Odstoupit od kupní smlouvy ve lhůtě 14 dnů nelze, neboť se jedná zboží představuje dodávku nápojů dodávaného do domácnosti kupujícího nebo do jiného místa, které kupující určil a zároveň o dodávku zboží, které podléhá rychlé zkáze. Tím není dotčen právo na odstoupení od smlouvy upravené v těchto OP. Kupující je však oprávněn odstoupit od kupní smlouvy nejpozději 2 dny před plánovaným datem doručení.”
Přesně na to teďka koukám, ale co můžu teď dělat? Prostě je nutnost to převzít a poslat platbu?
@alexandra999 píše:
Přesně na to teďka koukám, ale co můžu teď dělat? Prostě je nutnost to převzít a poslat platbu?
Nebo zkusit se ještě s nima domluvit, že byste jim zaplatila těch 150 Kč za dopravu a když je teď taková zima, jestli by si to zboží nebyli ochotni stáhnout zpátky na sklad.
A skutecne jsi potvrdila objednavku? a zavazala ses k platbe na dobirku?
Ty jseš teda sen každého prodávajícího
Je ti jasne, ze se to na depu pravděpodobně zkazi a bude to leda k vyhození? Zaplat to a příště neobjednavej každou blbost, kterou kde uvidíš ![]()
Me se stalo, ze jsem si psala vinari o sazenici revy, on mi rekl, ze uz nema a letos mit nebude. A pak mi ji bez oznameni nahle na dobirku poslal. Vyzvedla jsem ji, protoze jsem pak udelala objednavku jinde a spletlo se mi to. Nakonec zasly obe dve.
To pro ilustraci, ze pochybeni nemusi byt na strane kupujiciho. Zarazeni do poradniku nepovazuji za zavaznou objednavku. Zalezi, co psali pri objednavani.
Ja se vse snazim platit predem, pak ke zmatku spise nedojde, ale stalo se mi i ze mi bylo zbozi expedovane pred zaplacenim.