Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky, nevíte, odkdy se dá mazat krém Pupík? na obalu to není uvedeno, tak předpokládám, že už v šestinedělí, ale radší se ptám… Malému je necelý měsíc a má poslední dva dny problém s prdíky, ikdyž nic moc nadýmavého nejím… Co příp. jiného můžete doporučit?
79Simona píše:
ahoj holky, nevíte, odkdy se dá mazat krém Pupík? na obalu to není uvedeno, tak předpokládám, že už v šestinedělí, ale radší se ptám… Malému je necelý měsíc a má poslední dva dny problém s prdíky, ikdyž nic moc nadýmavého nejím… Co příp. jiného můžete doporučit?
Ahoj, ja mazala uz jak jsme prijeli z porodnice. Zkus Sab Simplex, to je taky dobre na brisko. Nam to zabiralo paradne.
Aleeza píše:
Ahoj, mazala jsem od narození, ale nepomohl nám.
No musim rict, ze nam taky nee… Az ten Sab simplex zabiral paradne…
Ahoj, já jsem ho malé dávála nějak kolem 2 měsíce, ale taky jsem jí potom koupila ty probiotické kapky BioGaia.Když je koupíš na Slovensku, tak nejsou tak drahé.
Taky jsme dávali od začátku. Ještě líp nám i kamarádce s hodně problémovým klukem zabírala tymiánová mast od Justu. Ulevuje i nahřátý pytlík s třešňovýma peckama, a malá měla ráda i fenyklový čaj s meduňkou
A jistota je pak rektální rourka, když to jsou fakt prdy.
A nic nepokazíš probiotickýma kapkama
My dáváme doteď, i kvůli imunitě…
Můžete od narození. Na prdíky žádná osvědčená rada není, chce to vydržet, mimčo z toho vyroste. Můžete zkusit ten Pupík, kapky na prdíky, cvičení s nožkami, nahřátou plenku na bříško, chovat na tygříka. Když je opravdu ouvej, tak rektální rourku.
ahojíík já dávala male taky hned od malička ale nedělalo jí to moc dobře a Sab. Simplex nám vůbec nepomáhaly…co jak kdy pomohlo tak nahřívání bříška,rekt. rourka a ted když už je větší tak masáž a rozhýbáni nožiček…jinak je Domči 5,5 měsíců a na prdíky trpíme do teď …a tak nějak doufám že co nejdříve zmizí…přeji úspěšný boj s prdíky
Ahojky, ja PUPIK pouzivam skoro od narozeni a nemuzu si na nej stezovat
chce to miminku poradne nahrat brisko ve vanicce, pak rychle namazat a jeste treba zabalit do deky, aby melo brisko v teple..jeste pouzivame kapky Lefax. jsou nam 4 mesice a 3 mesice uz nevime co je to prd
![]()
Ahoj, v lékárně říkali, až je zahojený pupík … případně se mu hoooodně opatrně vyhýbat.
No hlavne ono se to ma celkove mazat kolem pupiku a ne pres nej ikdyz je uz zahojeny ![]()
Na prdíky je spousta kapek: Infacol, Espumisan, Lefax, Sab Simplex.
Dál se doporučuje nahřívat. Na to se dá třeba v DM koupit pytlík s pecičkama, nebo postačí nahřát plínku.
Dál cvičit z nožkama.
Nám pomohlo při koupání dát na bříško mokrou teplou žínku.
Dobrá je poloha na bříšku, ale pozor, když je mimčo blindící, tak to nedělá dobrotu.
Někomu zabírá i feniklový čaj (třeba jen 1-2 lžičky). Někdy stačí, když to pije máma a pomáhá to i dítěti.
Chce to vyzkoušet, každé mimčo je jiné.
Billi píše:
Nám pomohlo při koupání dát na bříško mokrou teplou žínku.
Tohle taky praktikujem a je to moooc dobra vec
to se pak deji veci ![]()
Hanka79 píše:Billi píše:Tohle taky praktikujem a je to moooc dobra vec
Nám pomohlo při koupání dát na bříško mokrou teplou žínku.to se pak deji veci
Náš doktor teda říkal suchý teplo, proto jsme měli ty pecičky, ale v zásadě je to asi jedno ![]()
karolina_a_betuska píše:Hanka79 píše:Náš doktor teda říkal suchý teplo, proto jsme měli ty pecičky, ale v zásadě je to asi jednoBilli píše:Tohle taky praktikujem a je to moooc dobra vec
Nám pomohlo při koupání dát na bříško mokrou teplou žínku.to se pak deji veci
Ono je to asi jedno,hlavne to chce teploucko, musim rict, sama za sebe, ze kdyz me boli bricho a jdu do teply vany, ze to pomaha
![]()