Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ne, v tom případě by musela dávat papír na každé očkování, které není povinné, tudíž vám měla dát na rotaviry, na meningokoka a já nevím co ještě.
Já bych si asi zavolala do očkovacího centra a řekla jim, co se stalo, ať ti řeknou, jak má člověk reagovat ![]()
@andyn82 píše:
Ahoj holky,
odmítla jsem nepovinné očkování na pneumokoka a doktorka mi dala papír Nesouhlas s poskytnutím zdravotní péče-očkováním, že ho musíme do příště s manželem podepsat a přinést. Museli jste taky toto podepisovat?
Ne, to slyším prvně ![]()
My to resime prave ted, mame jit zitra ne hexu+ pneumokoky asi do ni nechci nic nepovineho cpat:( na hexu mela pred mesicem reakci, uplne oteklou a horkou nozicku:(
Je to trochu mimo téma, ale teď prý vymysleli, že musí rodiče se vším souhlasit… Kamarádka se stejně starým miminkem říkala, že u Dr. na další dávce očkování už dostala spoustu papírů, který musí ona i manžel podepsat… Já byla u naší Dr. minulý týden na očkování a tenhle týden s nemocí a nic takového nechtěla… Tak je to možná kvůli tomu, ale proč i na nepovinné očkování to teda nechápu ![]()
mně kamarádka říkala, že naopak musela dát souhlas, že chce na pneumokoka očkovat.
Já ho odmítla a dr. po mě nic podepisovat nechtěla, když to není povinné.
@mag píše:
Nepodepsala bych, není to povinné očkování.
Přesně, o něčem takovém jsem v životě neslyšela.
Jo ten zakon zacne platit od dubna
musi se vse podepisovat a navic se doktor nemuze dotykat ditete( omezovani osobni svobody) a kdyz ho treba pri ockovani pridrzi, tak o tom musi sepsat zpravu
kreteni:( vetsi hovadiny fakt vymyslet nemuzou
bylo to pred mesicem ve zpravach!
@Janichka píše:
My to resime prave ted, mame jit zitra ne hexu+ pneumokoky asi do ni nechci nic nepovineho cpat:( na hexu mela pred mesicem reakci, uplne oteklou a horkou nozicku:(
Tak jí to odlož…Já jsem taky odložila a dr.v pohodě.
@Janichka píše:
Jo ten zakon zacne platit od dubnamusi se vse podepisovat a navic se doktor nemuze dotykat ditete( omezovani osobni svobody) a kdyz ho treba pri ockovani pridrzi, tak o tom musi sepsat zpravu
kreteni:( vetsi hovadiny fakt vymyslet nemuzou
bylo to pred mesicem ve zpravach!
tak to fakt nechapu…?!!! vzdyt ho pri prohlidce musi vzdycky prohmatat a tak, ne? ![]()
doktoři sami v tom mají guláš. Když už by se mělo něco podepisovat, tak v tomto případě souhlas, nesouhlas je blbost, jelikož se jedná pouze o doporučené očkování.
Jinak oba rodiče souhlas podepisují pouze jedná-li se o poskytnutí takových zdravotních služeb, které by mohly negativním způsobem ovlivnit zdravotní stav pacienta a mezi ty se očkování dle vyjádření MZ nepočítá, jedná se např. o chemoterapii, transplantace apod.
U běžných procedur stačí souhlas jednoho rodiče.
Ahoj holky,
odmítla jsem nepovinné očkování na pneumokoka a doktorka mi dala papír Nesouhlas s poskytnutím zdravotní péče-očkováním, že ho musíme do příště s manželem podepsat a přinést. Museli jste taky toto podepisovat?