Odsávání, krmení a buzení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Odsávání, krmení a buzení
Ahojda, je nám 6 týdnů. Nekojím, odsávám 7× denně (2×11min) kolem 130ml MM (zatim) Pije 600-700ml denně. Chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti:
- Když bych odsávala třeba jen 5×, v delších intervalech, začne mléka ubývat nebo se udrží denní množství, které odsávám teď?
- Lahvičkou s MM se krmí v pravidelných intervalech (např. po 3hod) nebo jak si řekne? Nějaký režim?
- A co v noci? Do teď jsem budila, takže nevim jak vydrží spát. Když budu třeba ve 2hod odsávat - zrovna si ji vzbudit nebo počkat na řev

Díky moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Leha82 Tak předně u takto malého dítěte bych se snažila zapracovat na normálním kojení, s mnohaměsíčním odsáváním mám zkušenost a je to strašná otročina.
ad 1 Pravděpodobně ano, já musela kolem půl roku odsávat cca 15× denně, abych spotřebu syna pokryla. Ono je bohužel taky možné, že to postupně bude ubývat i takto, v šestinedělí ještě pracují hormony.
ad 2 Krmila jsem jak si řekl.
ad 3 Odsávala jsem tehdy, když se syn probudil, byla jsem pár dávek dopředu, takže jsem nakrmila a poté šla odsávat. Každopádně určitě minimálně jedno noční odsávání to chce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky jsem musela odsávat!!!
u dvojčat kluků, byli tak zvyklí z nemocnice a kojit už se mi je nedařilo naučit ![]()
takže:
1, čím méně budeš odsávat, tím méně bude mlíčka
2, v nemocnici jsme krmili po třech hodinách, museli sme. Ale doma si udělej svůj systém, prostě podle mimi. U takhle malého, to ale ještě moc nejde, max po 4 hoďkách. Kdyžtak odstříkej a dej do lednice, popř. do mrazáku.
3, v noci prckové vydrží déle, musíš se synchronizot s prckem, určitě bych nebudila.
přeji hodně štěstí a pevné nervy!!! Já po půk roce už odsávačku nenáviděla!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AliTad
souhlasím je to otročina!!!
ale co pro mimi neudělat, že.
já měla vždy odsáto dopředu, takže sem krmila a pak odsávala. v noci sem vydržela max 5 hod, pak už mi prsa tekla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Odsávala jsem skoro rok. Kojila jsem do jeho 8 měsíců, pak mu vylezly zuby a totálně kojení odbojkotoval. Vydržela jsem to do jeho 20 měsíců.
Odsávala sem z obou prsou po 3-4 h.
Mohu se zeptat, proč nekojíte, když máte mléko?(nějaký zdravotní problém,…?)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obdivuju ze jste vydrzeli odsavat, ja osavala parkrat kdyz jsme sli ven a nechavala jsem malyho s babickou a i to mi dalo dost zabrat, delat to nekolikrat denne bych asi nezvladala uz jenom, proto ze mi to desne dlouho trvalo
jinak se chci zeptat jak to budete delat kdyz mala bude chtit jist vic nez 7× denne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, a co zapracovat na kojení? Tvorba mléka se stimuluje hlavně dětskou pusinkou. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, synovi jsem odsavala sedm mesicu, s jednim ditetem to jde. V noci jsem cekala az se probudi, vetsinou se zacal tak nejak vrtet a fnukat nez se uplne probudil ohrala jsem odsate mm z lednice, vypil to a usnul. Ja si pak sedla k televizi a odsala a sla spat. Pres den jsem jela rezim po 3-4 hodinach, po nakrmeni jsem odsavala. Z kazdeho prsu 15 minut, mela jsem spis prebytky a hromadilo se mi mm v lednici. Davala jsem 150 ml na kg vahy ditete denne a rozdelila to do 6 davek. Psychicky mi vyhovovalo, ze jsem mela odsato v lednici, kdyby mel hlad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit