Odsuzuji IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
13.11.14 16:01
Statisticky nejsou úspěšnější, statisticky je úspěšnější přenos čerstvých embryí.
@Liren píše:
To s temi KETy by me zajimalo zda jsou statisticky uspesnejsi kdyz je telo pted transferem v klidu a ne nadopovane hormony a rozpichane po opu :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24146
13.11.14 16:01
@neila píše:
bio matka je snad vždy ta, která dítě porodila, ne? Za bio nelze určit nikoho jiného :nevim:

Bio matka je ta ktere je vajicko. Donosit ho muze jina zena. Normalne je v rodnem liste ta co porodi i kdyz neni biologocky jeji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.11.14 16:02
@elanaa píše:
myslím že se to celkem srovnává, dřív byla úspěšnost KETů nižší, hlavně proto, že embrya nepřežila proces rozmražování. Teď se ale používají jiné postupy na zamražování, nemělo by tam vznikat tolik ledových krystalů a úspěšnost rozmražování je dobrá, takže se stírá % úspěchů mezi ET a KET. Dokonce třeba když se dělají PGD (vyšetří se embrya před transferem), tak dnes se preferuje KET, embrya se vyšetří, zmrazí a další cyklus, kdy je tělo už klidné a celé tak nějak víc v pohodě, tak se zavádí.

jo? Taky novinka, no vidíš to, ono za ty tři roky to zase tak pokročilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24146
13.11.14 16:03
@terinka4444 píše:
hele, teď právě novinka z našeho CARu, nevím, jestli to popíšu přesně, mám to zprostředkovaně od jedné, co to právě podstupuje, ale prý přišli na to, že před menstruací škrábnou do děložní sliznice, jakoby ji poškrábou, prý na to přišli náhodně, takže byla na tom škrábání do sliznice pod krátkou narkózou, pak menstruace, klasická příprva děložní sliznice estrofemem a pak KET. Prý mají 100% úspěšnost na těch pár ženských, kterým to dělali. Tak jsem zvědavá, jak to dopadne. Přála bych jí mimčo z celého srdce. To jen taková novinka, co jsem o ní teď slyšela.

O tom uz jsem slysela. holcine se takto povedl asi sedmy nebo osmy transfer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
13.11.14 16:04

@elanaa no fakt nevim jak by se to dalo obejit bez IVF, ktere @Natalka26 odsuzuje nebo proste nechtela by ho za sebe a sve dite podstoupit a pritom mit jako moznost volby poceti ditete bez IVF nahradni matku :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24146
13.11.14 16:04
@elanaa píše:
myslím že se to celkem srovnává, dřív byla úspěšnost KETů nižší, hlavně proto, že embrya nepřežila proces rozmražování. Teď se ale používají jiné postupy na zamražování, nemělo by tam vznikat tolik ledových krystalů a úspěšnost rozmražování je dobrá, takže se stírá % úspěchů mezi ET a KET. Dokonce třeba když se dělají PGD (vyšetří se embrya před transferem), tak dnes se preferuje KET, embrya se vyšetří, zmrazí a další cyklus, kdy je tělo už klidné a celé tak nějak víc v pohodě, tak se zavádí.

Taky mi prijds ale je to asi jen muj pocit ze kdyz uz to embryo prezije rozmrazeni tak by melo byt dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24146
13.11.14 16:06
@terinka4444 píše:
Statisticky nejsou úspěšnější, statisticky je úspěšnější přenos čerstvých embryí.

Tos me nepotesila :cert: babo :P :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
13.11.14 16:07

@Liren jj, takhle jsem to myslela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.11.14 16:09
@Liren píše:
Tos me nepotesila :cert: babo :P :hug: :hug: :hug:

budeš vyjímka :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24146
13.11.14 16:09
[citacedneska eila** píše:
@Liren jj, takhle jsem to myslela

Ja mam dneska dlouhy vedeni :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24146
13.11.14 16:10
@terinka4444 píše:
budeš vyjímka :hug: :hug: :hug:

Jo mmch pojede ti do 30 nekdy auto? :jazyk: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.11.14 16:11

Mě jenom udivuje jedna věc, asi jsem hormonálně zblblá z kojení :mrgreen:, ale já když koukám na svoje děti, tak jsem fakt dojatá…děti jsou zázrak a proto nepochopím, jak žena (a hlavně ta, co má děti přirozeně), nepřeje jiné ženě, tenhle zázrak prožít - porod, kojení, prořvané noci :lol:, byť díky ivf. Fakt nechápu…mluvit o dětech z ivf, jako o něčem podřadném je fakt síla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.11.14 16:30
@Liren píše:
Jo mmch pojede ti do 30 nekdy auto? :jazyk: :andel:

mně se ptej, už jsme z toho úplně na palici, momentálně elketřikář jede kabel po kabelu a zkouší :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1510
13.11.14 16:30

@kometa32 většinu pokusů jsem měla ve FN Olomouc a posledních pět v Reptofitu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
13.11.14 16:35

Koukám, že se to tady rozjelo. Zakladatelka má opravdu úspěch, sice asi opačný, než by chtěla. Nicméně tohle je tak citlivé téma, že se s tím dalo počítat. Abych ti shrnula, řekla bych, že jsou ženy, které dítě chtějí a mají. Ty si mohou představovat co by bylo, kdyby nebylo… Pak ty, které IVF podstoupily a mají nebo nemají dítě, ale vědí, co to obnáší a nakonec jsou ženy, kterým je to tak nějak jedno, ani to neodsuzují, ani nepodporují… Jinak nevím, co je špatného na tom, když má chlap málo spermií a je relativně velká šance, že to vyjde uměle, do toho jít… Vyloženě miluji téma „odsuzuji něco o čem nevím nic“ :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.