Odsuzuji IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24146
13.11.14 16:36
@terinka4444 píše:
mně se ptej, už jsme z toho úplně na palici, momentálně elketřikář jede kabel po kabelu a zkouší :zed: :zed:
:( ach joooo
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
13.11.14 16:36

@Mirka Dušínová souhlasím :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24146
13.11.14 16:37

@Martrich ahoj :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
13.11.14 16:44

@Liren ahoj :*, to jsme se sešly v „super“ diskusi, co?? to je voda na náš mlýn :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
13.11.14 16:47
@Natálka26 píše:
@wobludka @terinka4444 @neilaA to je to o čem jsem mluvila, že se to začne rozebírat.

no počkej, já myslela že jsi tady právě proto, že to rozebírat chceš :nevim: mně ta úvaha přišla zajímavá, ale teď nevím jestli je dovoleno pokládat doplňující otázky

Příspěvek upraven 13.11.14 v 16:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
13.11.14 16:48

@wobludka a další známá tvář :mrgreen: :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.14 16:48

*@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymity.
Nám se nějakou dobu nedařilo. Po jedné návštěvě CAR jsem věděla, že tohle není cesta pro mě. Neumím vysvětlit proč. Nemám problém s tím, že by to nebylo přirozené, že by to bylo proti přírodě. Prostě jen nechci. Šli jsme do adopce. Kdo nemá adoptované dítě, nepochopí. Nevím zatím, jaké to je mít vlastní dítě…ale já si myslím, že tam ten rozdíl není. Znám plno matek, co má bio i ado dítě a ty mi to jen potvrdily.

@Liren Ja chapu. Jenze adopce bohuzel neni reseni pro kazdeho*

Ano, stejně tak IVF není cesta pro každého. Proto jsem to psala. Cest je mnoho. Je na kažým, kterou si vybere a po které se mu nejlíp půjde.

• Citovat
  • Upravit
24146
13.11.14 16:49
@Martrich píše:
@Liren ahoj :*, to jsme se sešly v „super“ diskusi, co?? to je voda na náš mlýn :pocitac: :pocitac: :pocitac:

Jj a ja blb sem lezu :zed: a to si mam uzivat klidu a miru v laznich. Ja ne.ja se du rozcilovat takovym ctenim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24146
13.11.14 16:50

Jdu radsi cvitit jogu :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
13.11.14 16:51

@Liren mazej odsud, přesně, já od zítra stimuluji a čtu si tady o tom, jak vlastně dělám vše proti přírodě :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:, ale už se tomu musím smát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
13.11.14 16:52

@Liren a lázně závidím, já tam byla v roce 2010 a byla to nádhera. A hned potom jsem otěhotněla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
13.11.14 17:15
@Beccca píše:
Je tady ještě někdo kdo nesouhlasí s umělým oplodněním? Zkrátka se mu to zdá jako mě proti přírodě?
Nechci provokovat ani vyvolávat hádky ale nemůžu si pomoct, mám předsudky vůči ženám které se za každou cenu chtějí stát matkami a přitom ani nepomyslí na dětské domovy.

@Beccca, v názvu diskuze jsi uvedla, že odsuzuješ, dále, že máš předsudky k těmto ženám. Dočítám diskuzi a v dalším tvém příspěvku se dozvídám tvůj osud. V mých očích jsi úžasná žena, která díky prožitému adoptovala ke svým dětem další :srdce: :hug: Chápu, že bys lásku a domov přála i ostatním dětem :srdce:, když víš z vlastní zkušenosti, jak moc schází :hug:…Odsuzuješ a máš předsudky k ženám, které podstupují IVF jenom proto, že jsou plné dětské domovy? Nevím, co se stálo za tím, že se žena, která tě dala do DD, takhle rozhodla. Mohla bych ji za to odsoudit, ale stačí se na to podívat z jiného úhlu a vidím to jinak. Tahle cesta z tebe udělala maminku s velkým :srdce: a měla pro TVŮJ život velký smysl. O to větší, že máš vlastní děti :srdce:
K tvému dotazu do diskuze: naše rodina prošla obrovskou tragédií, při které přišla o život naše jediná holčička :srdce: :,( (narodila se z 5.tého těhotenství po 4 klucích - tudíž opravdu nesmírně milovaná :srdce: ) a mně bylo v té době už přes 40 let. Psychologové a doktoři můj stav vyhodnotili tak, že přežít mi pomůže další dítě a vzhledem k věku navrhli IUI. Prošla jsem stimulací, proběhly 2 neúspěšné pokusy a „něco“ nás zastavilo. Uvědomila jsem si, že tohle není cesta pro mne. Dnes už vím i proč - to tady nebudu rozebírat. IVF a ženy, které toto podstoupí neodsuzuji. Je to jejich život, jejich cesta, jejich svobodné rozhodnutí. Znám jich několik a milují svoje děti :srdce:, o to víc, že pro ně nejsou samozřejmostí. Nemůžu a nepřísluší mi je soudit ani za to, že zvolily cestu IVF a ne osvojení dítěte z DD. Všechno má svůj důvod a těžko chápeme ty svoje, natož ty cizí.

Příspěvek upraven 13.11.14 v 18:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
13.11.14 17:24

@Michelangelo já si nikdy nevšimla ve tvém metříku, že dítě, které tam máš už vlastně není :? tohle je to, co si v životě opravdu nedovedu představit… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
13.11.14 17:24

@Michelangelo :hug: Chce se mi brecet. Musis byt silna zena. Dcerka na tebe kouka z nebicka. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
13.11.14 17:30

Jinak IVF se mi taky svym zpusobem zda proti prirode. Ovsem kdybych nemohla otehotnet bez pomoci, podstoupila bych ho. Neumim si predstavit nemit vlastni dite. Vlastni dite je pro me nejvic na svete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.