Ohřívat příkrmy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj, dělám 2 někdy i 3 porce. Když dvě, tak jednu část na talíř, drujou ještě vřelou do malé zavařovací skleničky, zavíčkovat, otočit dnem nahoru a krásně přilne. Když 3, tak tu třetí mrazím (stalo se jen 2×, bylo toho moc, veděla jsem, že to malá nesní a bylo mi líto to vyhodit). Sice mám na mysli příkrmy už pro větší děti, ale děla bych to i s mrkví. Naše toho moc nesnědla a to pidi množtví bych ani neumixovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@avm3 píše:
Ahoj, dělám 2 porce. Když dvě, tak jednu část na talíř, drujou ještě vřelou do malé zavařovací skleničky, zavíčkovat, otočit dnem nahoru a krásně přilne.
Taky tak. ![]()
@hofka Proč neohřívat masozeleninu v hrnci na sporáku?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ja s cistym svedomim uz od pocatku ohrivam v mikrovlnce a nemyslim si, ze by to synovi nejak ublizilo. A jidlavarim vetsinou vic a 2-3 porce vzdy mrazim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prikrm se muze v lednicce uchovavat 48 hodin tudiz muzes navarit az na tri obedy naraz. ja teda jeste delam takovou prasarnu, ze kdyz chci prodlouzit trvanlivots, tak pred koncem „zaruky“ povrazdim mikroby tim, ze to prevlnim v MW.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava píše:… No a ja celou dobu myslela, ze se naopak v MW mikroby mnozi
Prikrm se muze v lednicce uchovavat 48 hodin tudiz muzes navarit az na tri obedy naraz. ja teda jeste delam takovou prasarnu, ze kdyz chci prodlouzit trvanlivots, tak pred koncem „zaruky“ povrazdim mikroby tim, ze to prevlnim v MW.
- Citovat
- Upravit
@Kozinaaa píše: … No a ja celou dobu myslela, ze se naopak v MW mikroby mnozinekde jsem to cetla, ze se v MW nema ohrivat jiz napul rozjedene jidlo…
hele kldyz to jen ohrejes, tak mikrobum pomuzes, ale kdyz to nechas prebublat, nemaji sanci. Rozhodne jsou mikrovlny k mikrobum mene setrne, nez vodni lazen.
napulrpozjedene jidlo se nema ohrivat vubec, kdyz varis na 3 dny, musis cas na skrmeni odebrat do jine misticky. Ale kdyz se nahodou povede, ze dite sni tri lzicky a chci to dat druhy den, tak to prave prevlnim (az to bubla), zchladim a dam druhy den.
hele zavarovani funguje podobne, povrazdi se teplem to, co uz tam zije.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me pokud syn nedoji obed (a necha hodne, ne par lzicek), tak to dam do lednice a ohreju k veceri. A mikroby bych moc neresila, me dite krome ruznych klaciku, kaminku, pisku, hliny a travy melo v puse uz i kurinec, takze kam se na to hrabou nejakou mikroby z jidla. Jen at si chlapec buduje obrane latky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@elchirk
![]()
Holky a proč se nemá ohřívat masozeleninu v hrnci na sporáku?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@miniinka píše:
Ví někdo?
Tak to by mě taky zajímalo. Střídám teda mikrovlnku a a sporák, ale nikde jsme se nedočetla, že je ohřívání v hrnci škodlivé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit