Omylem povařená absorbční podložka z masa

Anonymní
9.5.20 21:35

Omylem povarena absorbcni podlozka z masa

Ahojte holky,

neverila bych, ze se mi neco takoveho muze stat, dala jsem dnes varit vyvar z hovezich kosti a prihodila k tomu jeste flak hoveziho z mrazaku. Byla jsem trochu ve stresu a delala to narychlo. Polevka zacala varit, varila tak 30min cca a naraz koukam, co to tam plave za tim masem? Absorbcni podlozka, co byla asi nalepena na to zmrzle maso. Citila jsem se jako totalni d…nt.

Vyvar jsem vylila, maso a kosti proplachla a dala varit znova. Skoda ztracenych zivin, ale co nadelam. Ale ja vam nejak nevim, trochu se bojim, jestli nevsakla nejaka chemie do masa, jak se to varilo s tou podlozkou. Co myslite?

Manzel trval na tom, ze to snist chce a rikal, ze vyvar byl na jednicku. Tak snad jsem ho neotravila.

  • Nahlásit
  • Citovat
Napsat příspěvek

Reakce:

15275
9.5.20 21:39

Buď v klidu, mě ji sežral kocour. Neotrávil se, přežil to. Nic, co je ve styku s potravinou, nemůže uvolňovat škodliviny, takže jsi nejspíš ani nemusela vylívat.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
13312
9.5.20 21:40

Tak holt máš čistější vývar (normálně se to dělá, že se maso a kosti zalejou studenou vodou, přivede se to k varu, ta voda se slije a pak se to zaleje čistou vodou - vývar je pak méně kalný)

Ale ona ta podložka žádnou chemii co by vylučovala do vody nemá. Natož aby se to vsáklo do masa.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1724
9.5.20 21:41

Ta podložka by mi tak nevadila, jako neumytý maso. Ale jinak by se nic nestalo.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.20 21:47
@Petula306 píše:
Ta podložka by mi tak nevadila, jako neumytý maso. Ale jinak by se nic nestalo.

jo, ja maso bezne umyvam, i kdyz uz jsem na ememinu dostala za to v diskuzi kartac, ze to je z hlediska hygieny v kuchyni nebezpecne. Kosti jsem umyla, to zmrazene maso jsem tam pridala neumyte, co pravda.

Tak snad jsem rodinu neotravila. 8)

  • Nahlásit
  • Citovat
25634
9.5.20 21:51
@Anonymní píše:
Ahojte holky,

neverila bych, ze se mi neco takoveho muze stat, dala jsem dnes varit vyvar z hovezich kosti a prihodila k tomu jeste flak hoveziho z mrazaku. Byla jsem trochu ve stresu a delala to narychlo. Polevka zacala varit, varila tak 30min cca a naraz koukam, co to tam plave za tim masem? Absorbcni podlozka, co byla asi nalepena na to zmrzle maso. Citila jsem se jako totalni d…nt.

Vyvar jsem vylila, maso a kosti proplachla a dala varit znova. Skoda ztracenych zivin, ale co nadelam. Ale ja vam nejak nevim, trochu se bojim, jestli nevsakla nejaka chemie do masa, jak se to varilo s tou podlozkou. Co myslite?

Manzel trval na tom, ze to snist chce a rikal, ze vyvar byl na jednicku. Tak snad jsem ho neotravila.

Podle mě je to jen papír s trochou PE. Asi bych to jen zcedila. Nemůže tam být chémie. Je to přímo na mase.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.20 21:54
@Russet píše:
Podle mě je to jen papír. Asi bych to jen zcedila. Nemůže tam být chémie. Je to přímo na mase.

tak toto neni jenom papir. Je to z nejakeho mekkeho plastu s dirkama. Ted je otazka, co presne tam dela tu absorbci. Jestli to je nejaky silicon nebo co. V chladnem stavu to urcite zdravi neskodi, ale je holt otazka, co tomu udela povareni.

  • Nahlásit
  • Citovat
16885
9.5.20 21:54

Tak logiky bych rekla, ze kdyz je to v kontaktu s jidlem, tak to nemuze obsahovat nic skodliveho. Vyvar bych s cistym svedomim snedla, zvlast kdyz si to vylila a delala znova.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
25634
9.5.20 21:55
@Anonymní píše:
jo, ja maso bezne umyvam, i kdyz uz jsem na ememinu dostala za to v diskuzi kartac, ze to je z hlediska hygieny v kuchyni nebezpecne. Kosti jsem umyla, to zmrazene maso jsem tam pridala neumyte, co pravda.Tak snad jsem rodinu neotravila. 8)

Neumývá se kuřecí. Kapénky ze syrového masa ulpí na věcech, co jsou třeba pak používány. Já maso oplachuju. Až na kuřecí.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1724
9.5.20 21:56
@Anonymní píše:
jo, ja maso bezne umyvam, i kdyz uz jsem na ememinu dostala za to v diskuzi kartac, ze to je z hlediska hygieny v kuchyni nebezpecne. Kosti jsem umyla, to zmrazene maso jsem tam pridala neumyte, co pravda.Tak snad jsem rodinu neotravila. 8)
Že je nehygienické omývat maso doma v kuchyni? Tak super, dám podnět na město, aby před panelák dali pumpu :D booooože :lol:
  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
62640
9.5.20 21:56

Ja to zjistili kdysi, az kdyz jsme vyvar skoro cely snedli a prezili jsme. Do vyvaru maso neoplachuju.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
535
9.5.20 21:57

Já jsem takhle jednou hodila mleté maso i s tou podložkou na pánev když jsem připravovala omáčku na špagety. Taky jsem to tam rychle mrskla a šla jsem do špajzky pro sůl a koření, a když jsem pak koukla na pánev tak jsem se zhrozila. :zed: papír jsem vyndala a přežili jsme to ve zdraví :D

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
25634
9.5.20 21:57
@Anonymní píše:
tak toto neni jenom papir. Je to z nejakeho mekkeho plastu s dirkama. Ted je otazka, co presne tam dela tu absorbci. Jestli to je nejaky silicon nebo co. V chladnem stavu to urcite zdravi neskodi, ale je holt otazka, co tomu udela povareni.

Přepsala jsem to. Je tam vrstva PE. Nemyslím, že by to bylo škodlivější než pití z plastu.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2577
9.5.20 22:10

Tak ty neumyjes maso, necháš tam papír. A bojis se že to je škodlivý? To jako fakt? 8o a to že ten papír byl nalepeny na mase, to kako nevadí? :lol: ne neumres na to.. Přiste to maso umyj… Vývar bych snědla i s papírem. :P

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1145
9.5.20 23:26

A proč někdo neumývá kuřecí maso? Já umývam každé i na vývar.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama