Opakované potraty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16906
29.11.13 20:08

@Fraga ahoj, moje doktorka mi taky nechtěla napsat žádanku na imuno po 2 potratech. Napsala mi ale genetiku…a tam jsem si vydundala žádanku na imuno, tam s tím neměli problém.
Nakonec jsem skončila u Malíčkový a ta po mě žádanku nechtěla.

V podolí musel být i manžel (spermio), na karláku u karin nutně být nemusel, ale jezdí se mnou všude, tak mu taky nechala vzít krev.

A návštěvy na obou imunologiích byly podobný - povídání o alergiích, úrazech atd atd atd a odběr krve (podolí chce i sperma)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5970
30.11.13 15:07

@Izzz Ahoj Izzz, po dlouhý době tě vidím a koukám na podpis. Občas si na tebe vzpomenu. Přirozeně už to teda nezkoušíte? Drž se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
30.11.13 20:49

@triada samozřejmě že zkoušíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
2.12.13 11:46

@Fraga tak my chodíme vždy spolu musí se to odeberou jeho sperma mou krev, poté zkoumají…my už byly 2×, jednou nasadily léčbu, měla jsem špatné hodnoty :oops: nasADILI mi léčbu Prednisonem, po 3 měsících jsme šli na kontrolu, a výsledky jsou výborné zlepšilo se to, snížena dávka prednisonu a můžeme se snažit :dance: určitě to nevzdej jen kvůli neochotě doktorky a nějak se tam dostaň… přeji hodně štěstí a sil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tarara
4.12.13 10:37

Jaká vyšetření a pro koho

Zdravím vás v této diskuzi.

Trochu jsem ji pročítala a je tu mnoho zkušenějších, které už prošly nějakým vyšetřením, proto bych se chtěla zeptat na ujasnění. Jednou jsem samovolně potratil a podruhé šlo o zamlklé těhotenství. Vždy do 9. tt.

Jaká vyšetření jsou základní, která mám projít (prosím, piště je tak, jak se jmenují, nejsem zběhlá v prohlídkách a nemocnicích a ty názvy mi nic neříkají) a na která máme jít a manželem na která jdu sama?

Moje doktorka mě prozatím poslala do Brna do Centra prenatální diagnostiky na:

• genetickou konzultaci
  • vyšetření DNA na trombofilní mutace

Na toto jde i manžel, že?

• Mám si tam zažádat i o „karyotyp rodičů“? Dělají to tam taky, ale nevím, kdy se o to žádá.

Pak mě pošle prý na hematologii. (to jdu sama nebo s manželem?)

Co jsem tu tak četla, tak je ještě vhodné (a nevím, jestli tu něco nepíšu dvakrát, ale pod jiným názvem):

• imunologii(zase: jen já nebo oba?)
  • endokrinologii(kvůli štítné žláze - to jdu sama, že)
  • hormonální profil (při ms, ten mi kdysi dělali, ale kvůli něčemu jinému, ale to se asi ty hodnoty mění, že?)

Je to všechno nebo ještě něco?

Jak zjistím, že mám (ne)dostatek vytamínů?

Je to obsáhlé, ale děkuji. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
tarara
4.12.13 10:49

Oprava: vitamínů

• Citovat
  • Upravit
16906
4.12.13 21:09

Genetickou konzultaci - tam jdete spolu, doporučení od lékaře
vyšetření DNA na trombofilní mutace - to dělají na genetice „karyotyp rodičů“ - nevím
hematologii - tam jdeš sama, já měla doporučení z genetiky
imunologii - v praze podolí oba, v praze na karláku stačíš jen ty, žádanku od lékaře
endokrinologi­i - tam se řeší štítná žláza, nabere ti to obvoďák
hormonální profil - snad 2.-5.den cyklu a pak cca 20. den cyklu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
6.12.13 15:24

Děkuju. :kytka:

Takže to jsou veškerá základní vyšetření?

Dnes mi doktorka k tomu ještě říkala, že na imunologii posílá tehdy, když jsou problémy s početím (což zatím nebylo, šlo to vždy hned).

A jak je to s těmi vitamíny? Mám možnost zjistit, že mám nedostatek nějakého vitamínu? Třeba kyselinu listovou beru, ale netuším, zda je v té „naštěpené připravené“ formě nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2611
6.12.13 16:25

@tarara ahojky, jen jsem chtěla doplnit, ono je rozdíl imunologie a reprodukční imunologie ( dělají pouze 3 pracoviště v celé ČR - Podolí - Karlák - Plzeň) Je tady víc holek, které sice mohly počít, ale potrácely brzy a problém se našel na imunologii. Jinak já byla ted na reprodukční imunologii (vyloženě jsem si ji vyžádala u své gyndařky, protože ona mi nejdřív taky řekla to co ta tvoje :) Šla jsem k dr. Malíčkové na Karlák, vzala mi hafo zkumavek a měla jsem 4 archy vypsaných vyšetření z krve a mimo jiné mi pro jistotu udělala i vyšetření kolik mám v současné době listovky v krvi (beru 10mg denně) a podle toho pak pozná jestli ji dobře vstřebávám. Za 14 dní jsou výsledky, pak se uvidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.12.13 16:34

Ahoj holky

vsem co na me mysleli..TAK je KONEC :,( :,( dneska jsem 11+0 a vcera vecer jsem byla v nemocnici na vyvolani samovolneho potratu praskama cycotec (zpusobuje kontrakce a vypuzeni plodu), fazolka odpovidala dle ultrazvuku na 6 tt. Uz posledni dny jsem mirne spinila a termin jsem mela na 11.12 ale z psychologickych duvodu mi to udelali HNED… Je to hrozne a bolestive ale jsem rada, ze mi dali na vyber ze 3 moznosti, bud pockat na samovolny potrat, nebo prasky a nebo revize..
Po 4 hodinach na luzku a pozorovani byla na UTZ cista deloha! Za 2 tydny mam kontrolu a mezitim nekolik odberu krve kvuli klesajicimu HCG a za mesic se muzeme zacit opet snazit, diky tomu ze to nebyl chirurgicky zasah.
Je mi hrozne a citim se vycerpana ale zaroven se mi moc ulevilo :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2611
6.12.13 16:36

@Linda RICCIONE to je mi líto, že to tak dopadlo, ale na druhou stranu máš pravdu, že jste to vyřešili nejlíp jak to šlo a brzy můžete znovu do toho :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
6.12.13 17:19

@Linda RICCIONE je mi to líto…a poprvé slyšim o možnosti nějakých prášků. Nadnesla jsem takovou otázku kdysi poprvé, když mi oznámili ZT a bylo mi sděleno, že nic takového neexistuje.

@tarara ano, mluvím o reprodukční imunologii. Moje gyndr taky tvrdila, že tam nepatřím, když otěhotním naprosto bez potíží. A ejhle, můj největší problém vězel právě tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.12.13 18:20

@Izzz

ja ziju v Italii a tady se pouzivaji uz hodne dlouho. Kdyz mas ZT tak Ti daji na vyber, bud revizi, nebo prasky a nebo pockat az dojde k samovolnemu potratu..Ja nejdriv cekala 3 tt a pak uz jsem to psychicky nevydrzela a vzali me hned na gynek pohotovosti..Dneska se uz citim mnohem lepe..Funguje to tak ze ti daji 3 prasky pod jazyk, daji Te na pokoj a pozoruji, meri tlak apod…CCA po 3 hodinach zacnes mit kotrakce a tak, pak Te zkontroluji na UTZ..a uz jsem delohu mela cistou. Dalsi kontrola za 2 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
6.12.13 19:04

@Linda RICCIONE je to smutný téma, ale podle mě dobrá metoda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
6.12.13 20:31

@Hanka548:
Ok, v Praze by to šlo. Na Karláku jsem jako doma :) Ozvi se, až budeš mít výsledky. Zajímalo by mě, co všechno k tomu řeknou. Je to tedy zase vyšetření na žádanku od obvodní gynekoložky?

@Izzz:
Tak to mi neřekla, zeptám se jí na to ještě, ať mi k tomu něco poví. Zatím jdeme koncem ledna na to genetické vyšetření, tak třeba se najde něco tam. I když na ty výsledky se asi také musí počkat pár týdnů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty