Opakující se angína - streptokok

1237
24.4.23 12:40

Opakující se angína - streptokok

Ahoj holky, jsem už zoufalá, zkusím se zeptat ještě tady, jestli jste někdo někdy řešil podobný problém…
Od malička jsem vždycky trpela na angíny, v posledních letech asi 1× do roka - léčeno antibiotiky.
Letos se mi vrátila třikrát za sebou, vždy týden po dobraní antibiotik klid a pak zas přišlo škrábání v krku, výtěr potvrdil streptokoka. Brala jsem troje antibiotika během února, března + ještě jedny na samonelu. Dneska jsem se probudila zase s oteklou mandlí a zarudlym krkem :/…
Zítra jdu k doktorce a předpokládám, že dostanu zase další antibiotika… Už nevím kudy kam :,(, nechat si odstranit mandle?

Nemáte někdo podobnou zkušenost? Radu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31308
24.4.23 12:59

Taky mam prave ted angínu, kdyz sem ji mela naposledy pred sedmi lety, vratilo se to trikrat. Hrozny peklo. Ted mi dr po tydnu udelal sedimentaci a porad blby, takze dalsi varka antibiotik a zustavam doma, i kdyz krk uz se zda pocitove i na pohled dobrý. Holt to nechce uspechat, aby se to nerozjelo znovu.
Doporucil mi navíc bactoral nebo bac entos, jakoze nejaky lokalni probiotika, cucaci na noc, že to pomáhá osidlit ustni dutinu „zdravymi streptokoky“. Tak uvidíme :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31308
24.4.23 13:00

A jestli se to ten streptokok tskhle vraci, teoreticky muzes mit doma bacilonosiče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
24.4.23 13:09

@Mar__tanka1983 děkuji za typ :) už jsem se na to koulala ale začala jsem brát broncho vaxom před 20dny a to se nesmí kombinovat s tím bactoralem :(.
Jinak bacilonosič doma není, manžela jsem poslala na stěry (měl negativní) a děti měli někdy v březnu též antibiotika na spálu, tu taky vlastně vyvolava ten streptokok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5076
24.4.23 13:14

Letos se úplně stejně třikrát vrátila angína (streptokok) mé dceři (poprvé v prosinci, pak v únoru a potřetí 14 dní po dobrání druhých atb). Třetí antibiotika v řadě jsem jí už nasazovat nechtěla, takže jsem pátrala po alternativní léčbě a nakonec vyzkoušela lichořeřišnicovou kůru v kombinaci se Streptokillem, který se stříká do krku (koukni kdyžtak na webovky výrobce, mají tam seznam lékáren, kde se dá koupit). Plus jako doplněk jí dávám kvalitní probiotika a betaglukan. A musím zaklepat, že tu 3.jsme už zvládli bez ATB a od té doby (už je to měsíc), má klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
24.4.23 13:40

@vedma007 děkuji :) tu lichořeřišnicovou kůru vyzkouším. Na ten streptokill už jsem se taky dívala, ale bohužel mám alergii na heřmánek :/. Já myslela, že streptokok se nedá vyléčit bez antibiotik 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5076
24.4.23 13:52
@Lucius08 píše:
@vedma007 děkuji :) tu lichořeřišnicovou kůru vyzkouším. Na ten streptokill už jsem se taky dívala, ale bohužel mám alergii na heřmánek :/. Já myslela, že streptokok se nedá vyléčit bez antibiotik 8o

Tak lichořeřišnice je vlastně přírodní antibiotikum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
24.4.23 13:53
@Lucius08 píše:
@vedma007 děkuji :) tu lichořeřišnicovou kůru vyzkouším. Na ten streptokill už jsem se taky dívala, ale bohužel mám alergii na heřmánek :/. Já myslela, že streptokok se nedá vyléčit bez antibiotik 8o

Tak to je opravdu škoda, já ho můžu taky doporučit. Na bolesti v krku trpím a od té doby, co ho mám v domácí lékárničce, stačí při prvním škrábání stříknout a angína se nerozjede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23122
24.4.23 14:09

Já doporučím Baktoral, doporučila nám ho doktorka v nemocnici, holky měly angínu už 4× od listopadu a teď je klid a to jí pořád někdo v okolí má, tak to asi funguje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
24.4.23 19:32

Také jsem mívala angíny, pak se to před několika lety utlo mononukleózou a byl i klid, nedávno se mi vrátila se vší parádou, a přijde mi, že antibiotika vůbec nechtějí zabírat… Nebo bakterie jsou už hodně rezistentní… Jedny jsem dobrala a hned po dobrání zase krk bílej, teď jsem dobrala další a jako neřekla bych že je to úplně stoprocentní. Mudr mi napsala GS imunostim, jsou to lyzáty streptokoka a na netu jsem četla, že se mohou i s Bactoralem. Tak ten asi teda také ještě dokoupím. Jinak lichořeřišnice je můj základ, i probiotika a ten streptokill mám taky, do krku nestříkám, protože se po tom dusím, tak většinou jen potírám mandle nastříkanou vatovou tyčinkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
27.4.23 10:11
@vedma007 píše:
Letos se úplně stejně třikrát vrátila angína (streptokok) mé dceři (poprvé v prosinci, pak v únoru a potřetí 14 dní po dobrání druhých atb). Třetí antibiotika v řadě jsem jí už nasazovat nechtěla, takže jsem pátrala po alternativní léčbě a nakonec vyzkoušela lichořeřišnicovou kůru v kombinaci se Streptokillem, který se stříká do krku (koukni kdyžtak na webovky výrobce, mají tam seznam lékáren, kde se dá koupit). Plus jako doplněk jí dávám kvalitní probiotika a betaglukan. A musím zaklepat, že tu 3.jsme už zvládli bez ATB a od té doby (už je to měsíc), má klid.

Zkouším zvládnout bez antibiotik, chci se zeptat, jak dlouho trvala u dcery léčba streptokokove angíny bez antibiotik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
28.4.23 13:15
@lucynka25 píše:
Já doporučím Baktoral, doporučila nám ho doktorka v nemocnici, holky měly angínu už 4× od listopadu a teď je klid a to jí pořád někdo v okolí má, tak to asi funguje..

Prosím, nevíš, jak dlouho Bactoral po douzivani atb? Na obale pisi jen po a na netu jsem našla buď hned nebo týden počkat až atb vyprchaji.
Radsi bych začala co nejdrive, ale nechci, aby se to nějak tlouklo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23122
28.4.23 13:45

@Elishka1 my jsme je nasadili pár dní po dobrání, snažila jsem se s naší dr. najít nějaké info jak dlouho je brát, ale nenašly jsme žádné info. Holky měly každá 14 sáčků a zatím (tuk tuk) dobrý, ale asi koupím teď ještě balení pro sichr..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
5.5.23 22:12

Holky a dostaly jste se do situace, že vám nic nezabíralo a musely vám je trhat? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.5.23 03:02
@Dizzie píše:
Holky a dostaly jste se do situace, že vám nic nezabíralo a musely vám je trhat? :think:

Malem.
Ja se vykaslala na leky a zacala konecne davat do kupy imunitu. Protoze to je to jedine, co fakt funguje. Jist zdrave, navysit zeleninu ve strave (dusena, pecena, restovana), vitamin c a d, zinek, uplne zrusit vsechny coldrexy a ibace, proste to nebrat.
Prirodni atb taky funguji, at uz lichorerisnice nebo dryjaky z TCM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí