Operace nosních mandlí u ročního dítěte

3
11.3.13 16:36

Operace nosních mandlí u ročního dítěte

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, zda některá z vás nebyla na operaci nosních mandlí s ročním dítětem? Dnes na ORL tak zněl verdikt dr. a já z toho nejsem vůbec nadšená… :,( Nikdy jsem se s tím nesetkala, netuším, co nás čeká. Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4961
11.3.13 16:41

My máme čerstvě dva a jdeme příští úterý. Já jen doufám, že nám to pomůže, ptž malý má tak půl roku rýmu a v noci chrochtá a špatně dýchá. Myslím si, že o nic nejde a je to jednoduchý zákrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.3.13 17:07

Moje dcera má 4,5 a právě dneska podstoupila zákrok odstranění nosních dopoledne, teď je s taťkou v nemocnici.
Dětská už vyhrožovala, že mladší dcera má stejné příznaky (chrápe, v noci kašle, dusí se, furt rýmy) že jednou se tomu asi taky nevyhne, ale že to prý nebude řešit dřív jak po 3 roce, že do té doby počkáme jestli se nos nezvětší a neuvolní místo mandli, takže zatím se řešila jen starší dcera.
U té starší jsme taky zkoušeli verdikt dvou ORL doktorů nezávisle na výsledku, aby jsme si byli jistí, že jeden doktor se nespletl a když oba řekli to samé a ten druhý neviděl výsledky vyšetření prvního, tak jsme na to přistoupili.
Není to moc brzo v roce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.3.13 17:11

@Jůlinka T.
též jsem zvědavá jestli to pomůže, že dcera i škaredě přes nos vyslovovala, ty rýmy furt a chrápala jak starý chlap, tak jestli to pomůže :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
11.3.13 17:31

@IvkaH No musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
11.3.13 17:51

S tak malým prckem zkušenosti nemám, ale syn byl letos v lednu na odstranění nosních mandlí. Zákrok i rekonvalescence v pohodě, ale od té doby už má tak třetí rýmu… No není to o tom, že rýmu nikdy nedostane, ale nesedne mu to do dutin, tak snad to bude dobrý. Ale určitě se zlepšilo to noční chrápání a nemluví nosově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.3.13 18:04

@SvatkaM
můžu se zeptat co tak syn po zákroku jedl? Že manželovi řekli, že dcera zítra už může normálně jíst 8o
Teď jí dali na večeři piškoty a jak byla po celém dnu nejezení vyhládlá a scvrklý žaludek, tak se samozřejmě pozvracela :zed: :roll:.
Se mi to zdá nějaké moc rychlé, aby hned zítra začla jíst normálně, jsem myslela že pár dní jogurty, zmrzlinu na chlazení a tak :think: :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
11.3.13 18:26

Nám nařídili měkkou stravu - v nemocnici dostal puding a piškoty namočené v čaji, suché nemůže aby se mu to v puse nepoškrábalo. Pak může těstoviny s omáčkami, kaše bramborová, rýžová, krupice a tak. Ovoce nastrouhané nebo rozvařené. Jídlo a pití nesmí být horké, spíš vlažné až vychlazené.
Měl takto jíst týden, po kontrole už normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
11.3.13 18:28

@IvkaH tady podle tohoto jsme se měli řídit: http://www.fnbrno.cz/…cienty/t2523
Dole je odkaz - domácí ošetřování dítěte po adenotomii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.3.13 18:35

@SvatkaM
Děkuji za odkaz vytisknu a budeme se tím řídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
22.5.15 08:43

@monnys ahoj, vím, že to je už dlouho, ale jak to dopadlo s tvým dítkem a tou operací? Dcera má rok za 2 měsíce, ale zvětšenou mandli má už od 7.měsíce věku a trápí ji hlenovitá rýma a ORL doporučila odoperování té nosní mandle. Jsem z toho na prášky:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
22.5.15 08:50

Operace u ročního dítěte

Ahoj, prosím má někdo zkušenost z vyjmutí nosní mandle u ročního dítěte? Dceru to asi čeká a prý jet do Brna nebo Ostravy. Je to ale v narkoze a z toho mám strach.. Máte někdo zkušenosti, jak to probíhalo atd… Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
22.5.15 09:24

Ahoj mam zkusenost z druhe strany… V ramci „kolecka“ jsem ted posledni dva tydny delala narkozy na ORL sale a deti s mandlema tam bylo dost. Jak uz tu nekdo psal operace probiha v celkove narkoze, u nas deti dostanou predem „oblbovak“ aby se nebaly, s maminkou se rozlouci az pred salem aby nikde memusely cekat samy a pak uz je rovnou uspime. Operace trva tak 15-20 min a po probuzeni na ne po prevozu ze salu uz opet cekaji rodice. Nic strasneho ale taky zadna banalita. Existuji studie, ktere podezdrivaji casnou narkozu (do 3 let veku) za pricinu castych poruch uceni a pozornosti… Takze se musi individualne kriticky zhodnotit, co je pro dite nebezpecnejsi… Jestli mandle nechat, nebo odoperovat.Ceho se boji vsichni, je pak pooperacni krvaceni…nastesti jsem nevidela, pomerne vzacne ale vyloucit se bohuzel neda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
22.5.15 09:44

@Agrion děkuji i za pohled z druhe strany, to me taky zajima. Te narkozy se opravdu bojim u tak maleho ditka :-( Nevim, dceru od jejiho 7.měsíce věku trápí hustá zelenožlutá rýmy, měla v nose i bakterie, ale ani přeléčení antibiotiky nemopomohlo. Ani kapky Pamycon, ani Fenistil kapky, zvlhčování místností, odsávání, stříkání mořské vody, Nasivinu, Libenaru…A nakonec ani nic nedělání, prostě bez účinku. Na ORL dle doktorky má tedy zvětšenou nostní mandli a doporučení, ať se obrátím na doktory v Brně či Ostravě. Teď ještě dostala na 14 dní Aerius a pokud žádné zlepšení, tak se uvidí, co dál. Ale to mi řekla teď už jen naše dětská doktorka. ORL prostě neví, co dál s tak malým dítětem. Tak si myslím, že tomu trhání se asi malá nevyhne. Dýchá jen pusou, špatně pije a jí - resp. dělá to vždy na nádechy, když nemůže dýchat nosem. Ve spánku chrápe a taky má přestávky v dýchání ve spánku. Prostě hrůza. + tedy stále teče z nosu ten hustý hled :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
9.11.16 21:14

Dobrý večer, můžu se prosím zeptat jak jste dopadli? Šli jste na zákrok a zlepšil se potom stav dítěte?
Máme ty samé problémy, co píšete. Dostali jsme doporučení na adetomii, malému je teprve 14 měsíců…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty