Opět domácí porod - hlavně nebláznit
- Fotoalbum (2)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Opět domácí porod - hlavně nebláznit
Reaguji samozřejmě na nedávný případ úmrtí novorozence. Věc není stále uzavřená, ale podle sledu událostí jde velmi pravděpodobně o další domácí porod. Zda ano či ne nebudu rozebírat. Hovory dispečink nahrává, není tedy co řešit. Sympatizuji s rodiči, kteří chtějí pro dítě to nejlepší. PA v nemocnicích jsou také úžasné. Chci ale apelovat na alternativce, co hazardují podepisováním negativních reverzů a domácími porody. Na tato témata existuje mnoho odborných publikací (ODBORNÝCH!!!). Nebo pro vás můžu udělat přednášku. Ale opravdu neriskujte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Reakce:
Díky za upozornění. Rodila jsem doma druhé dítě a třetí budu zas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Lucie Lexová O tomto porodu jsem četla jen jeden článek v novinách, nicméně tam bylo psáno o tom, že plánovala rodit v porodnici… a jelikož mám zkušenost se 2 velmi rychlými porody, tak bych si nedovolila šmahem tvrdit, že to musel být úmysl. Nebýt zcela náhodou zrovna v porodnici na plánovaném monitoru, tak se moje první dítě taky narodí doma, neb bych se jako prvorodička držela doporučeními, kdy jet do porodnice a to by bylo pozdě. U druhého jsem jela při prvním pocitu že se něco děje, o tom jak naše jízda odpovídala předpisům se nebudu vyjadřovat a i tak jsme dorazili necelých 20 minut před narozením dítka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Lucie Lexová píše:
Reaguji samozřejmě na nedávný případ úmrtí novorozence. Věc není stále uzavřená, ale podle sledu událostí jde velmi pravděpodobně o další domácí porod. Zda ano či ne nebudu rozebírat. Hovory dispečink nahrává, není tedy co řešit. Sympatizuji s rodiči, kteří chtějí pro dítě to nejlepší. PA v nemocnicích jsou také úžasné. Chci ale apelovat na alternativce, co hazardují podepisováním negativních reverzů a domácími porody. Na tato témata existuje mnoho odborných publikací (ODBORNÝCH!!!). Nebo pro vás můžu udělat přednášku. Ale opravdu neriskujte.
Proč si myslíte, že se nejednalo o překotný porod doma, ale o plánovaný domácí porod?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Pouze spekuluješ, minimálně prozatím na to nelze nahlížet jinak, než na překotný porod.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Je hrozné, že se to stává i v dnešní době. Každý ať si dělá co chce. Chápu, že někoho pobyt v porodnici stresuje atd. Ale kdybych rodila doma, jsem i s dítětem po smrti.. Takže za mě ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Tak z dnešního článku jsou patrné náznaky, že situace byla opravdu podobná domácímu porodu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Těch co neplánují domácí porod a mají PA na telefonu moc neznám..Jako druhorodička by trochu odhadnout situaci také mohla a min. na cestě by už byla. Že podepíše reverz při přenášení také není jen tak. Nicméně myslím, že rodina je „vytrestaná“ víc než dost jen oni vědí jak to bylo a pokud to bylo úmyslem zůstat doma, tak se s tím budou trápit do konce života..Chápu důvody proč se k tomu ženy uchylují, nechápu jednání, že k tomu někdo přistoupí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@adra1 píše:
Je hrozné, že se to stává i v dnešní době. Každý ať si dělá co chce. Chápu, že někoho pobyt v porodnici stresuje atd. Ale kdybych rodila doma, jsem i s dítětem po smrti.. Takže za mě ne.
Já kdybych rodila doma, tak už jsem po smrti 2×. Takže za me také ne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
To je přece úplně jedno, jestli to byl plánovaný domácí porod nebo ne. Pořád je to stejná tragedie a jako taková se může stát kdekoliv. V nemocnicích ročně zemře při/po porodu 300-400 dětí, akorát se o tom takhle nepíše, že. Jasně, v nemocnici je víc možností, jak nastalé komplikace řešit, ale zase je tam mnohem větší pravděpodobnost, že k těm komplikacím vůbec dojde. Ať se každý rozhodne podle sebe, které riziko je pro něj přijatelnější. Černobílé není nic a život bez rizika neexistuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@fenny píše:
To je přece úplně jedno, jestli to byl plánovaný domácí porod nebo ne.
Tak to bych teda nesouhlasila, že je to jedno. Protože by už
pravděpodobně byla v porodnici, víš.
A tam by byla šance na okamžitou péči a pomoc o miminko od lékařského
personálu. Ne od asistentky na telefonu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@dedrichov Ale to přece vůbec neznamená, že by to nedopadlo stejně. V porodnicích se taky umírá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Lucis Lexova a jeji dalsi diskuze ve snaze vyvolat konflikt. Chvilku byla pauza, tak se vytahne nove kontroverzni tema.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
- Upravit
@Tefanek píše:
Lucis Lexova a jeji dalsi diskuze ve snaze vyvolat konflikt. Chvilku byla pauza, tak se vytahne nove kontroverzni tema.
Asi tak - Lexová a její témata
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Koukám, že tu jsou podobný hyeny jako novináři, kteří o tom psali
dříve než se ta matka vůbec dozvěděla, že její dítě zemřelo. Vy kdo
to domarodičkám přejete, tak si naliskejte, protože jste zrůdy. Stejně tak
s komentáři, že rodina je vytrestaná dost! Fakt žasnu!
Krom toho de všude uvádí, že
to plánovaný porod nebyl. A že měla PA? No a… V zahraničí běžná
praxe, která se dostává sem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- 2,5 měsíce po porodu stále krvácím - je to normální?
- Deprese z porodu
- Porod v Praze jako Covid pozitivní
- Nedonošené miminka, váha po porodu
- Porod v Motole aktuálně
- Mám termín porodu a jsem Covid pozitivní...kdo má zkušenost?
- Epidural při porodu a císaři
- Předčasný porod okolo 30tt