Opět perníčky – kde a jak skladujete?

  • Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
249
20.11.10 22:40

opět perníčky - kde a jak skladujete???

Mám na vás - perníkářky dotaz - jsem začátečník… Kde perníčky skladujete? Jedny mám upečené a jsou tvrdší, ale mám je v docela vlhké místnosti v papírové krabici a trochu měknou. Pak chci zkusit ještě jeden recept na prý měkké perníky, tak uvidíme.
Chci se tedy zeptat zkušených, kde je skladujete :think: - vlhko, chladno, pokoj. teplota… Přidáváte rozkrojené jablko? A nemůže mi navlhnout i ta poleva - aby se mi to moje dílo ještě nerozpatlalo?
Díky všem za rady!!!

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
716
20.11.10 22:55

na balkoně :palec:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
14014
20.11.10 23:13

V plechové dóze (např. od IKEA zázvorových sušenek) ve spíži. Na změknutí nedávám jablíčko, ale kousek chleba (děti ale nejradši perníčky co nejtvrdší). Polevu, pokud zdobím, klasickou bílkovou, nezvlhne.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1357
20.11.10 23:27

Fančo, na změknutí prý pomáhá vložit do krabice pomerančovou kůru ( dle kamarádky funguje jakákoli citrusová kůra). Bacha na tu vlhkou místnost, aby ti nesplesnivěly a nebo nenatáhly různé případné pachy.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
23860
20.11.10 23:38

Já počítala, že budu zdobit tak za 3 týdny až změknou, neboť mám strach, že se s polevou něco stane, co myslíte? :think: Budu dělat klasickou cukr+bílek+citrón.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
7485
21.11.10 08:30

Já nějak nikdy neřešila v jaké místnost jsou a zda jsou tvdré nebo jaké :nevim: Dávám je do špajsky kde je asi 10-15°C přez zimu, možná i míň.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
714
21.11.10 12:03

Já mám super recept, kdy jsou sice tvrdé, ale do Vánoc změknou. Klidně pošlu recept, když budeš chtít. Jsou fakt výborné. Jako ty co mají v Ikee, po těch se můžu utlouct. :zed:

Skladuju je v papírové krabici na papírové utěrce. Mám je ve spíži, kde není chladno ani žádné vlhko. Dělám je na Mikuláše a těsně před Vánoci je zdobím klasickou polevou z bílku a cukru.

Jsou fakt super! Letos jsem rozdávala kamarádkám recept, protože se vloni mohly zbláznit, jak jim chutnaly. :palec:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
15672
21.11.10 12:07
Len-til-kah píše:
V plechové dóze (např. od IKEA zázvorových sušenek)
:palec: já taky ;)

Skladuju v kuchyni ve skříňce, když jich pak mám hodně, tak na balkoně. Tam teda spíš ztvrdnou, ale to já ráda :oops: . Jablíčko jsem dala jednou a hodně rychle mi zplesnivělo, takže už nikdy víc. Zdobím bílkovou polevou, péct jsem už začala, páč já peču větší množství a najednou by mě to pak nebavilo.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
249
21.11.10 12:51
vesna píše:
Já mám super recept, kdy jsou sice tvrdé, ale do Vánoc změknou. Klidně pošlu recept, když budeš chtít. Jsou fakt výborné. Jako ty co mají v Ikee, po těch se můžu utlouct. :zed:

Prosím pošli, chci upéct ještě jenu várku podle jiného recepisu, tak ráda zkusím :palec:

Jinak děkuju všem za zkušenosti. Asi je dám normálně na balkón jako všecko ostatní cukroví, co budem dělat :think:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
27
21.11.10 12:55

Ahojky,
tak já perníčky dělám tak měsíc před Vánoci,dávám je do chladné chodby,je tam i trošku vlhko,takže jsou do Vánoc krásně měkké,dávám na ně jen mandličku,nezdobím,takže jak je to s polevou nevím. :think:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3657
21.11.10 13:02
vesna píše:
Já mám super recept, kdy jsou sice tvrdé, ale do Vánoc změknou. Klidně pošlu recept, když budeš chtít. Jsou fakt výborné. Jako ty co mají v Ikee, po těch se můžu utlouct. :zed:

prosím já chcu taky receptík :huban:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
14014
21.11.10 13:16
hkac píše:
Jablíčko jsem dala jednou a hodně rychle mi zplesnivělo, takže už nikdy víc. Zdobím bílkovou polevou, péct jsem už začala, páč já peču větší množství a najednou by mě to pak nebavilo.

Zkus dát ten chleba, ten normálně vyschne, resp. mám ten dojem, už dlouho jsem ho nedávala, protože kluci to fakt nejraději křoupou.

Btw měsíc před Vánocemi určitě nepeču, mizí mi to rychlostí blesku (na druhou stranu klasické cukroví my prakticky nejíme, to většinou přenechám babičkám). Takže jestli chci mít do balíčků na Mikuláše i na ozdoby na stromeček, tak to vidím zase na vícekrát :think: .

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
14051
21.11.10 18:42

vesno ja prosim take recept, kuju

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3356
21.11.10 19:43

Také bych poprosila o recept :-)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
23860
21.11.10 20:06

Vesno, také prosím o recept, díky.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat