Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky,já jsem měla 7,ledna revizi dělohy,,,26.2 se mi dostavila 1 MS od 4 března si poprvé měřím BT,,Měla jsem ji 36.4 a tak 5 den mi vyskočila na 37 pak mi postupně klesala ted uz ukazkove mám 36.4 kazdy den,radila jsem se s hodne holkama,kazda ma nazor ze mi ovulka neprobehla,ale ja uz ted treti den mám ten bílkovo vaječný výtok co se tak natahuje ale teplota stále 36.4 může to být ovulka,jelikož tak za týden by s eměla dostavit MS,,díky papa
No ono se sice říká, že měření BT je spolehlivá metoda, ale né u každého! Moje mamka mi například říkala, že když ona se snažila měřit, tak že jí to 3 měsíce dost skákalo a taky nevypadalo, že by měla ovulaci a přitom ten měsíc otěhotněla!!! A to prý měřila dost poctivě a v úpně stejnou dobu hned ráno v posteli! Takže já bych na to asi úplně nedala, pokud nemáš přesné křivky.
Já osobně se taky orientuju podle bílk. hlenu- protože ten by se měl uvolňovat jen v době ovulace- aby v něm spermie lépe plavaly a dostaly se až k vajíčku… U této metody je ale dobré si ještě ohamatat čípek- je-li nahoře a měkký, otevřený- tak je ovulace!!! když bude dole a bude tvrdý, uzavřený, tak není..-spermie se nedostanou dovnitř. A na něm je i hodně toho hlenu, takže to pak bezpečně poznáš… chce to jen tréning.
tak hodně štěstí a pa
A kdyby si chtěla. jestli neznáš- tak tady jsou stránky:
http://www.rodina.cz/clanek3775.htm
Pa Leona
Ahoj,
já mám podobný problém… prokázanou ovulaci mám, většinou bývá okolo 20 DC, ale s mojí luteální fází je to na štíru
je 8-9 dní. Někde jsem vyčetla že krátká luteáloní fáze je když jsi předtím brala dlouho HA ( což já 10 let). Myslela jsem si, že se to samo srovná, ale už tomu přestávám věřit skoro po roce věřit
. Tak jsem na:,–(ila Sarapis 2× denně a ještě 1× vitamín B6. Jsem zvědavá jestli to pomůže..... Poradíte mi prosím, jak se dá ještě jiným způsobem prodloužit LF?
Dori píše:
Ahoj,
já mám podobný problém… prokázanou ovulaci mám, většinou bývá okolo 20 DC, ale s mojí luteální fází je to na štíruje 8-9 dní. Někde jsem vyčetla že krátká luteáloní fáze je když jsi předtím brala dlouho HA ( což já 10 let). Myslela jsem si, že se to samo srovná, ale už tomu přestávám věřit skoro po roce věřit
. Tak jsem na:,–(ila Sarapis 2× denně a ještě 1× vitamín B6. Jsem zvědavá jestli to pomůže..... Poradíte mi prosím, jak se dá ještě jiným způsobem prodloužit LF?
Dori, z těch přírodních prostředků ti moc neporadím, ale pokud by jsi šla k doktorovi a řekla mu svůj problém tak ti určitě předepíše Utrogestan. Je to progesteron, hormon té druhé fáze cyklu a bere se po ovulaci právě na její prodloužení a taky na podporu uhnízdění vajíčka. Jinak se nemá šanci za tu krátkou dobu uhnízdit. Ale musíš ho brát opravdu až po ovulaci, jinak může právě ovulaci zabránit. Já sice mám tu druhou fázi 12 dní, ale miminko se nám více než rok nedařilo. No a pak mi právě dr. napsal ten Utrogestan a hned ten měsíc co jsem ho začala užívat tak to vyšlo. Brala jem ho pak až do 12tt u obou dětí.
Díky Ikulko za radu, teď jsem to chtěla zatím řešit jinak než doktorem… jelikož musím změnit svou gyndařku (je strašná), ale v okolí není moc na výběr (neberou nebou jsou jak ta moje
)
No tak s tím váháním moc neotálej, já jsem musela taky od svého doktora pryč, ládoval do mě plno hormonů a všeho až jsem se naštvala a šla jinam. Tam ovšem taky žádná sláva, takže jsem za 3 měsíce (dřív to ze zákona nejde) zase měnila. Tentokrát to už byla trefa do černého a jsem ráda, že jsem to udělala. Tak si fakt dobře rozmysli kam půjdeš, poptej se kámošek a tak, abys pak nedopadla jak já a nechodila od čerta k ďáblu
Úplně tě chápu, taky jsem po tom všem (potrat a revize dělohy) chtěla nechat tělu čas a sáhla jsem po přírodních preparátech - kontryhel, Sarapis, chmel, mateří kašička… a už ani nevím co všechno. Ale když se výsledek pořád nedostavoval tak jsem naklusala k doktorovi. A jsem moc ráda, že jsem to udělala, akorát lituju, že jsem to neudělala dřív, nemusela jsem mít mezi klukama takový velký věkový rozdíl.
I když taky moc léky a hormony nemusím, rači všechno nechávám na přírodě, ale na Utrogestan fakt nedám dopustit ![]()
Ahoj ženský.
Tak já nemám opožděnou ovulaci, já nemám žádnou
Já zapoměla název toho hormonu.. prostě ten, který pomáhá uvolňovat vajíčko z vaječníku, tak ten mám zvýšený a proto to nejde. Achich ![]()
Ahojky, já mám také zkušenost s ovulací před menstruací, dokonce se mi povedlo i otěhotnět, nééé však dlouho mě doprovázelo štěstí, za 2 týdny jsem začala krvácet, ležela jsem 14 dní v nemocnici na udržení, ládovali do mě hormony, injekce, prášky a 3 týdny po potvrzení těhotenství jsem o miminko přišla v 7+2 tt, přestalo mu být srdíčko. Teď už jsem rok a půl po potratu a bohužel se nedaří otěhotnět…
""http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/0;1;10716;19/st/20090916/dt/6/k/260a/ttc.png:http://tickers.TickerFactory.com/…260a/ttc.png
Mám taky pozdní ovulaci a připadám si jako exot. Při 24 denním cyklu mám ovulaci 17.den (podle ovulačních testů a i to ten den cítím). V CARu jsem byla už u třech doktorů (třídají se po dnech a když jdu na ultrazvuk vaječníků tak tam nikdy není stejný:-) ), a všichni tvrdí, že není možné abych měla ovulaci takhle pozdě. Prý se spíš zkrátí fáze před ovulací. Oni si něco myslí podle ultrazvuku, já vím, že je to jinak, ale nedokážu s nima moc pohnout.To je podle mě taky důvod, proč jsem ani za 2 a půl roku neotěhotněla. Tak mi vždycky 12. nebo 13.den píchou pregnyl a ať to zkoušíme. Utrogestan jsem si vyprosila jednou na mém gynekologovi, ale s ovulací 17.den nezmohl nic oni on. Dneska jsem se ptala, jestli nejsou nějaké léky, které by urychlovaly uzrání folikulu třeba od začátku cyklu, aby ten pregnyl nebyl takový šok, ale prý je to dáno (den ovulace) fyziologicky a nedá se s tím nic dělat. Což mi přijde divné. Nemáte nějaké zkušenosti, jak ovulaci posunout dopředu?
Holky poraďte, myslíte, že v tomto cyklu byla ovulka?? Ms zatím nedorazila…min. cyklus taky tak dlouhy…
http://www.womenzone.cz/…regraph.ashx?…
ahojky
jdu si k vám pro radu, je možné že bych měla ovulaci 3 dny před ms která pak už nepřišla protože jsem otěhotněla? jsem ted podle doktora v 5tt, pokud je jeho odhad správný tak bych měla otěhotnět právě tehdy. jinak dle poslední ms mi to dnes vychází na 10tt. ![]()
Ahoj a jak zarucene nejlip se zjisti ovulace pri nepravidelne menstruaci?
Ahoj, já mám také nepravidelnou ms a ovulaci zjistím podle množství hlenu. Měl by být čirý, jako vaječný bílek a mělo by ho být hodně. Dá se natáhnout mezi prsty na několk cm.
Nebo zkus koupit ovulační testy… ![]()
Mělo by to být přibližně 14 dní před ms…
Jinak někdo také cítí bolest nebo píchání ve vaječníku, který zrovna ovuluje.
Ale pokud to chceš opravdu spolehlivě tak zkus ty testy, koupíš je v lékárně. Test je pozitivní když máš cca 24 - 48 hodin do ovulace.
Nebo zajdi ke gynekologovi, ten ti také dokáže podle uz řícz kdy budeš ovulovat… ![]()