Opravdu prodyšné vložky?

Anonymní
12.5.15 09:17

Opravdu prodyšné vložky?

Hezké ráno,

potřebovala bych radu ostatních, které používají vložky, existují některé opravdu prodyšné?
Každá menstruace je pro mne utrpení, nejen tím, že je mi připomenuto, že se druhé dítě opět nezadařilo, ale hlavně, jak si vezmu vložku, během pár hodin, maximálně jednoho dne začínám cítit, no jak jinak to říci - že jsem zapařená. :roll: :oops:
Bohužel nesnesu tampony, ne že by mi bylo při jejich používání nějak špatně, ale je mi to krajně nepříjemné, pocitově, prostě nesnesu nic takového uvnitř těla, takže padá i kalíšek, u toho si navíc myslím, že by pro mne ani nebyl, rodila jsem císařem a uvnitř jsem i podle gynekologa hodně úzká…
Tudíž mi zbývají akorát tak ty vložky, ale existují nějaké opravdu prodyšné? Už se z toho můžu zbláznit, fakt stačí den s vložkou a už cítím svědění a nepříjemno. :roll:
Docela dlouho jsem používala vložky Naturella, ale už mi to dělají i ony, Always, tam je to snad úplně nejhorší, momentálně jsem si myslela, že to bude lepší s vložkami s 0% Parfému, zkusila jsem Bella i Libresse, ale je to to samé. :roll:

Slyšela jsem už i o látkových vložkách, to by možná mohlo být řešení, ale neumím si nějak představit, jak někde máchám v kýblu zakrvácené vložky, než je hodím do pračky. No, uvítám i zkušenosti s nimi.
Děkuji :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1806
12.5.15 09:20

Mně přesně tohle dělají ty Alwaysky, nechápu, jak je někdo snese, je to tak igelit… Vyhovují mi zelené Naturelly, ale když už i ty ti vadí :nevim:.. Tak asi jedině ty látkové no, tady je nějaké info http://www.latkove-vlozky.cz/…atkovky.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101851

Asi jedině ty látkové… nebo porodnické :think: ale máchat bych řekla, že budeš v obou případech, buď vložky nebo kalhotky, alespoň já to tak u porodnických měla. Každopádně na máchání mi nepřijde nic tak strašnýho, sice mám větší zkušenost s plínami, ale ono je to v principu stejný ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30976

To si musis rozmyslet, bud chces prodysne a nebo neprodysne, ale nebudes nic machat v kbeliku. Za sebe doporucuji latkove Anavy s fleecem (ne s pulem, ty klouzou), zkus koupit 2-3 a uvidis, zda to bude neco pro tebe ci nikoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
12.5.15 09:22

POužívám kalíšek a látkovky a to jsem taky rodila císařem a jsem naprosto spokojená.
Látkovky mám jako pojistku jen, a vadí mi trochu jak kloužou po kalhotkách. Tak si chci učít, a i KatyVBaby to chce dělat - menstruační kalhotky.
A máchání? Mrsknu do kýble k plenám, nebo když by nebyly pleny tak prostě to nějakýho uzavíratelnýho kyblíku a pak do pračky, nic víc.
A co menstruační houba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
12.5.15 09:23
@svituska píše:
Mně přesně tohle dělají ty Alwaysky, nechápu, jak je někdo snese, je to tak igelit… Vyhovují mi zelené Naturelly, ale když už i ty ti vadí :nevim:.. Tak asi jedině ty látkové no, tady je nějaké info http://www.latkove-vlozky.cz/…atkovky.html

jj ty Alwaysky jsou priserne!!

Ja pouzivam Bella, ale taky to neni extra pohodlne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37139
12.5.15 09:23

Prodyšný jsou opravdu snad jen ty porodnický, ale to si zas nedokážu představit že bych je nosila pořád :-D jedině třeba na doma a venku to pak nak vydržet… taky mam vždycky problém vybrat nějaký vyhovující, alwaysky jsou zlo :cert: nechapu jak to někdo může nosit… mě vyhovujou třeba od ria…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
12.5.15 09:24
@Anonymní píše:
Hezké ráno,

potřebovala bych radu ostatních, které používají vložky, existují některé opravdu prodyšné?
Každá menstruace je pro mne utrpení, nejen tím, že je mi připomenuto, že se druhé dítě opět nezadařilo, ale hlavně, jak si vezmu vložku, během pár hodin, maximálně jednoho dne začínám cítit, no jak jinak to říci - že jsem zapařená. :roll: :oops:
Bohužel nesnesu tampony, ne že by mi bylo při jejich používání nějak špatně, ale je mi to krajně nepříjemné, pocitově, prostě nesnesu nic takového uvnitř těla, takže padá i kalíšek, u toho si navíc myslím, že by pro mne ani nebyl, rodila jsem císařem a uvnitř jsem i podle gynekologa hodně úzká…
Tudíž mi zbývají akorát tak ty vložky, ale existují nějaké opravdu prodyšné? Už se z toho můžu zbláznit, fakt stačí den s vložkou a už cítím svědění a nepříjemno. :roll:
Docela dlouho jsem používala vložky Naturella, ale už mi to dělají i ony, Always, tam je to snad úplně nejhorší, momentálně jsem si myslela, že to bude lepší s vložkami s 0% Parfému, zkusila jsem Bella i Libresse, ale je to to samé. :roll:

Slyšela jsem už i o látkových vložkách, to by možná mohlo být řešení, ale neumím si nějak představit, jak někde máchám v kýblu zakrvácené vložky, než je hodím do pračky. No, uvítám i zkušenosti s nimi.
Děkuji :oops:
Žádná komerční vložka není prodyšná - vždy je v ní igelit, aby neprotekla. Pokud chceš prodyšnou, tak jedině porodnickou (ta je ale bez křidýlek a nedá se naplepit, může protéct, protože nemá nepropustnou vrstvu - právě kvůli prodyšnosti) a nebo látkovou.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.15 09:25

@Cuddy
A můžu se tedy zeptat jak to děláš? Máš prostě někde schovaný kbelík se studenou vodou a pak to každý den přepereš v pračce? Nebo i za dva dny?

Fakt chci ty prodyšné, protože tohle je hrůza. :cert:

• Citovat
  • Upravit
2762
12.5.15 09:25

Já mám kalíšek a i látkové vložky,
tampony mi byly nepříjemné, také jsem je jakoby pořád cítila a hlavně to jak to dřelo při zavádění a zandavání :poblion:
ale kalíšek je úplně o něčem jiném, vůbec ho necítím, jako bych menses neměla, prostě luxus :palec:
a látkové vložky jsou příjemné heboučké, jako silnější spoďárky a nezapařuješ se v nich :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30976
12.5.15 09:26

@Bejbyy A mas s pulem ci fleecem? Ja ty s pulem jiz temer nepouzivam, to abych porad nekde lovila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
12.5.15 09:26

Jinak zkušenosti s látkovýma vložkama - ty nejlepší. Když v koupelně vložku měním, tak hned propláchnu studenou vodu, odperu to nejhorší, potřu žlučákem… Já to momentálně peru s plenama, ale jinak bych to normálně vyždímané mrskla k prádlu a prala společně s barevným. Peru stejně denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
12.5.15 09:28

Jinak za mě anavy příjemné moc nejsou, mám tedy s PULem a trochu kloužou, což s flísem asi ne, jak píšou holky, ale víc mi vadí ten povrch - velur. Mám pořád takový vlhký oslizlý pocit.
Radši mám ImseVimse s bavlněným (flanelovým) povrchem. Ty nekloužou vůbec, protože na kalhotkové straně je taky bavlna. Na PUL anavkách je na kalhotkové straně polyester s PUL zátěrem a to klouže.

Příspěvek upraven 12.05.15 v 09:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.15 09:30

A jak je to u těch látkovek se sáním? Jste v suchu? Nemusí se měnit častěji než ty jednorázové?

• Citovat
  • Upravit
30976
12.5.15 09:31

Zadny kbelik nemam, proste po pouziti ji vyplachnu tekouci vodou a soupnu do pracky. Hned po pouziti jde vymyt s moji minimalni asistenci. A peru az proste peru, takze tak za 2,3,4 dny. V dobe ms tedy casteji, ja je tedy bohuzel nosim temer porad, nejdriv chyta ms, pak ovulacni hlen a pak utrogestan… Vyzkousej, uvidis. Nekomu to prijde jako nechutne, stejne jako by nekdo urcite se nepatlal s latkovymi plinkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí