Opustit stabilní práci jen proto, že mě nebaví?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Opustit stabilní práci jen proto, že mě nebaví?
Ahoj, potřebovala bych nestranný názor… Manžel mi říká, ať neblázním a nedělám to..
Mám „práci snů“. Prý…Ale strašně mě to nebaví, doslova mě to se**
. Dělám to s odporem a kolikrát jsem až vzteklá z toho, jak mě to nebaví. Jedná se o celkem náročnou administrativní práci, která vyžaduje hodně soustředění, ale když se na to vrhnu, jsem schopna svou denní agendu během cca 3-4 hodin zpracovat (ale stejně tu pak musím dřepět).
Můžu na internet, mám teď kancl jen pro sebe (ale to teď skončí), kolektiv celkem jde, vedení je naprosto suprové, můžu mít 1× do týdne home office a když marodíme, mohu pracovat z domova klidně 2 týdny. ALE nemám zástup, takže po dovolené je to peklo a nemohu si dovolit prostě vypnout, např. den po operaci jsem už musela sedět u počítače a makat apod. Jinou náplň práce mi nedají.
Teď se řeší stěhování do jiného města, kdy mám možnost dostat přes 100 000 Kč odstupného, pokud o nepodepíši. O změně uvažuji už 2 roky, takže by to nebylo žádné neuvážené rozhodnutí, spíš mi teď nahráli na smeč. ALE… snažíme se už hodně let o dítě, čeká mě další IVF, pokud by to vyšlo, bylo by naprd. být nezaměstnaná. Vzhledem k tomu, že bych musela cca tak 3 měsíce za sebe zaučovat náhradu, nemohu udělat plynulý přechod s tím, že bych si nejprve sehnala práci a pak až se dohodla na výpovědi. A hlavně nechci už do stejného oboru… Jenže nic jiného moc neumím, chci si dodělat teď jeden specifický kurz a posunout se směrem k dětem a sportu. Jenže zase mě omezuje to IVF, čeká mě umělý přechod a pak stimulace, nevím, co to se mnou zase udělá, zda bych byla schopna ten kurz absolvovat…Prostě je to strašně zapeklité, jenže to je kvůli snaze o dítě teď celý můj život, bojím se si i zaplatit zálohu na dovolenou, co když to vyjde že..
Další věc je, že pravděpodobně se změnou práce budu mít menší příjem, což je taky velké mínus… Mám nějaké úspory a manžela, takže to není existenční otázka, spíš můj špatný pocit z toho, že bych si dobrovolně pohoršila..
No co myslíte holky, jak byste se na mém místě rozhodly?? Musím se rozhodnout do začátku září.. Pocitově to strašně chci udělat, racionálně je to hloupost..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A co je na te práci to "práce snů "? Nic z toho co jsi napsala, tedy kromě šéfa a kolegu, mi nijak supr nepřijde.
Pokud plánujete dítě, neodcházela bych, jedině, že by nebyl problém ivf odsunout až po zkusebce.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
No mám tu volnost, když potřebuji, mohu si kdykoliv odběhnout, nakoupit, k lékaři, něco zařídit apod., pak máme ty home office, taky mám slušné peníze, šéfovou co se za nás vždy postaví…zařídím si tu veškeré telefonáty, administrativu, daňové přiznání, nákupy dárků apod., prostě vše co se dá přes počítač udělat udělám tu, teď jsem si tu 2 dny dělala itinerář dovolené..Třeba je to normální,. já nevím, měla jsem předtím jen brigádu při škole a mateřské a to byla otročina oproti tomu, co mám tady. Jsme malé město, tolik možností tu není..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no právě. Jenže my to dítě plánujeme už roky, nedaří se nám to, vše kvůli tomu právě takhle odkládám…teď teda to bude asi už poslední pokus.. ale odkládat ho nechci, už toho mám dost, chci to mít za sebou a vědět, na čem jsme..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych poslala zivotopisy na jine pozice a uvidela bych jestli se vubec nekdo ozyva zpatky. Treba se nikdo ani neozve a mas rozhodnuto. Samozrajme nevim, co je naplni tve prace, ale 3-4 hodiny prace a zbytek planovani a zarizovani toho, co chci zas usetri osobni cas po praci a zni mi to jako sen. U nas je to otrocina.
- Citovat
- Upravit
Děkuji za názor, no právě…Odmakám si ty 3 nebo 4 hodiny a pak mám pohodu..
Jinak už jsem zkoušela hledat, byla jsem i na pohovoru a vzali by mě, vlastně mě tam mají v evidenci pro případ, že bych se rozhodla k nim jít, takže práci si seženu asi relativně lehko. Jenže by to byla právě práce, kde bych musela fyzicky být a ještě bych měla o cca 7 tis. méně.. Takže reálně bych si spíše pohoršila..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja po 10 letech vypočítávání, kdy nejlépe otěhotnět (porad se to ale nedařilo) dala výpověď a připravovala podnikání. A nečekaně jsem otěhotněla. Jestli mate nějaké finance naspořené, šla bych po odstupném a hledala práci, co te bude bavit. Hodila se do klidu. A uvidis, snad pak i cesta k diteti nebude tak těžká.
Neco proste nejde naplánovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lavender2 píše: Více
Musíš si promyslet a rozhodnout se, zda jsi ochotna mít i (zřejmě) horší podmínky než máš teď: pracovní doba, náplň práce, možnost HO, plat, plus je pak nejistota jaký bude kolektiv, vedení.
Například mě napadá, že kdyby se vám zadařilo a budeš mít dítě, tak v současné práci bys tu péči pak mohla zvládnat lépe (víc volného času na zařizování) než v jiné práci, kde by jsi takovou volnost neměla. Hodně záleží jak jiná by ta práce byla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne teď ještě napadlo. 100 000 odstupné to je nad rámec zákonného odstupného? Protože jinak je to nějak málo, na typ práce který popisuješ.
- Citovat
- Upravit
Jo, vykašli se na to..místo se uvolní někomu, kdo si toho bude vážit. A to nemyslím zle. Já se nemám tak dobře, ale pořád je to u mě také super práce po rodičáku a jsem moc ráda, že kolegu přede mnou „pálilo dobré bydlo“ a šel prostě jinam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zas ono kdyby se zadarilo s mimi, tak je lepsi mit materskou z lepsiho platu. A pak se prace na nejakou chvili „zbavis“. Plus v tehotenstvi pracovat obcas z domova je super.
- Citovat
- Upravit
@Lavender2 píše: Více
Jestli budes odchazet, muzu ten flek za tebe vzit?
Tise zavidim takove pracovni misto.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych v první řadě hledala jinou práci a podle toho se rozhodla. Dát výpověď a nemít přitom v ruce vůbec nic je podle mě docela kontraproduktivní. ![]()
Rozumím, že tě ta práce štve a dlouhodobě ji nechceš, no ale objektivně máš teď stabilní místo, slušné peníze a velmi dobré podmínky. Pokud se nepodaří najít něco lepšího a mezitím otěhotníš, budeš mít pořád jistotu příjmu, lepší základ pro mateřskou a případně možnost si něco přivydělat při rodičáku. A mezitím mít jasnější vizi, co dělat jiného ![]()
Těch 100 tisíc je lákavých, ale není to důvod skočit do nejistoty bez dalšího plánu. Nejdřív bych si zkusila otevřít dveře jinde a pokud by se objevila nabídka, která ti za změnu stojí, pak bych ten krok udělala. Dokud nemáš nic v ruce a ani v hlavě nevíš, co případně z 80 procent dělat jiného, tak je to za mě nerozumný. Ty řešíš, že tě to nebaví, ale tohle to je momentálně pro tebe nepodstatné, máš řešit jako první praktičnost, což v momentální situaci i s ohledem na plánované těhotenství zřejmě praktické pro tebe je ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych se rozhodla, až budeš mít po tom posledním IVF. Když to vyjde, během rodičaku si můžeš udělat ten kurz a změnit obor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit